Nordic sound journey sound meditation utrecht een innerlijke reis naar het hoge noorden viking kulning

Nordic
Sound Journey

EEN REIS NAAR HET NOORDEN

EEN KLANKREIS IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

sound meditation utrecht nordic sound journey vikings kulning klanksessie soundhealing healing by sound

ONTSPAN & GENIET

Ben jij liefhebber van de Scandinavische landen? Houd jij van de rust van het noorden? Ontspan en kom helemaal tot jezelf met ''the Sounds of the North''. De Nordic Sound Journey is een thema sessie en een vervolg op de Sound Journey waarbij ontspanning, genieten en bewustwording centraal staan.

 

In deze geleide fantasie maak je een innerlijke reis naar het hoge noorden waarbij alle zintuigen gestimuleerd en geprikkeld worden. De geest is vrij om te reizen. Vandaar de naam Sound Journey. In deze speciale themasessie, maak je een klankreis met verschillende Tibetaanse en kristallen klankschalen, een sjamanendrum, Viking achtige sferen, cultureel Scandinavisch kulning en rustgevende klanken.

 

Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen, muziek en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie van soundhealing.

20211222_192855.jpg

HET NIEUWE MEDITEREN

Ontspan en kom helemaal tot jezelf met de Nordic Sound Journey. In deze themasessie binnen de verschillende klanksessies maak je een innerlijke reis. Het is een variant op de basis Sound Journey met als thema het oude Scandinavië. In deze sessie werk ik natuurlijk met prachtige handgemaakte klankschalen, kristallen klankschalen, crystal harp, een grote sjamanendrum, fijne natuurgeluiden, mooie ontspannende en helende muziek met een Vikingachtige sfeer.

Wat is een sound journey?
Een sound journey is anders dan een ‘gewoon’ concert, waarbij de melodie vaak heel belangrijk is. Bij mijn ligconcerten gaat het niet om muziek, maar om klanken die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. 
Een sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van meditatie en een diepe vorm van ontspanning. Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen of de informatiepagina.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een Sound Journey

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam
5. Balans in lichaam en geest

sound meditation utrecht nordic sound journey vikings kulning klankschalen sessies soundhealing

NORDIC

Zoals de naam al doet vermoeden ga je in deze sessie op een speciale klankreis met als thema Nordic. Je maakt een innerlijke reis naar Scandinavië, het hoge noorden van Europa. De landengroep bestaat uit de 5 landen; Denemarken, Zweden, Noorwegen, IJsland en Finland. Scandinavie kent een lange en rijke historie. Deze landen kennen een eigen Nordic sfeer.

 

In deze sound journey reizen we af naar de ongerepte natuur van Zweden, de fjorden van Noorwegen, wildlife, sneeuw en wind van het noorden en het Noorderlicht. In deze sessie komt ook het historische Viking verleden aan bod. Daarnaast is er ook een bijzondere culturele aanvulling, namelijk het Scandinavische Kulning. Dit is een speciale vocalisatietechniek om boerderijdieren te hoeden. Veelal werd het gezongen in mineur door vrouwen, met als doel de dieren naar huis te lokken. De oorsprong ligt vooral in Noorwegen en Zweden.

Arcturus sound journey kosmische innerlijke klankreis sound meditation utrecht arcturianen arcturiaanse klanksessie

INSTRUMENTEN NORDIC SOUND JOURNEY

De Nordic Sound Journey is een themasessie binnen het aanbod van de verschillende klanksessies. Het is de tweede klanksessie uit de serie World Sessions. Waar de sound journey een klanksessie is om mee te beginnen en kennis te maken met sound meditation, is deze extra lange klanksessie een variatie en een verdieping met als thema het oude Scandinavië.

 

In deze klanksessie ga je op een speciale klankreis en werk ik met prachtige instrumenten. Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere (kristal)instrumenten uit het instrumentarium van Sound Meditation. Het geluid ervan en de trillingen golven over je heen. De crystal harp maakt zijn intrede en daarnaast werk ik in deze sessie met mooie muziek met Vikingachtige sferen. De muziek en de instrumenten zijn gericht op de herverbinding met jezelf.

De Nordic Sound Journey is een hele fijne en zachte manier om te ontspannen, te helen, de geest te kalmeren en het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren. Daarnaast breng je je chakra's in balans waardoor je je fijner, meer in balans en energieker voelt. Geniet en maak jouw innerlijke reis.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Chimes

Crystal Bowls (wortelchakra, sacraal, solar plexus, hart, keel, derde oog en kruin)

Crystal Harp

Klankstaven

Sjamanendrum

Tibetaanse Klankschalen

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen, een oogkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Open je hart en geniet van de rijke en harmonieuze klanken van de verschillende kristalinstrumenten. Voel via de kruin de helende frequenties jouw lichaam in stromen. Maak jouw innerlijke reis naar noordelijke werelden. Verbind jezelf met de aarde. Heel jezelf en verhoog je frequentie.

WHAT PEOPLE SAY

“Dit is niet alleen een klankschalen sessie maar een echte soundjourney waarbij je door William wordt meegenomen in een wereld van ontspanning, reizen, dromen en zelfbewustwording. Kan je niet op vakantie? Ga dan op reis met geluid en klank en kom op de meest fantastische plekjes om volledig uitgerust en re-energized de volgende dag weer aan de slag te kunnen. Sound meditation was een geweldige ervaring, dank je William"”

— Denise, Utrecht

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht - biologische thee - ceremonie ritueel rituals spir

THEECEREMONIE

Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

sound meditation utrecht sound journey nordic vikings kulning scandinavie muziek soundhealing

SESSIE

De totale sessie duur ca. 165 minuten waarvan de klanksessie maar liefst 90 minuten duurt. 

 

De sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

XL klanksessie

theeceremonie & afronding

Ben je benieuwd hoe anderen de sessie hebben ervaren?

Lees de reviews.

sound journey sound meditation groep sessie klankschalen soundhealing utrecht nordic vikings kulning

Kom je met iemand samen of met een groepje? Dan gaat de prijs per persoon omlaag.

1 persoon: € 90,-

2 personen: € 65,- p.p.

> 3 personen: € 55,- p.p.

Ben je enthousiast geworden? Merk je dat het resoneert met jou of dat je nieuwsgierig bent naar deze sessie? Maak een afspraak.

WHAT PEOPLE SAY

“Ik heb al vaak ligconcerten, soundbaths en klankschalen sessies gehad vanwege mijn drukke baan. Eindelijk iets in Utrecht gevonden! William maak het heel persoonlijk en geeft er een eigen draai aan en dat maakt het heel fijn en bijzonder. Ik ga zeker vaker terug komen.”

— Johan, Terwijde