top of page

Dit moet je weten over essentiële olie!

Bijgewerkt op: 12 apr. 2022

Wist je dat je met essentiële oliën de geuren van de natuur in huis kan halen? Met deze natuurlijke olie zorg je voor een rustgevende sfeer in huis en wandel je denkbeeldig door het bos en vang je de frisse geuren van ceder, sensuele rozen en lavendel op. En dat allemaal gewoon in jouw eigen huis.


pranarom essential oil etherische olie utrecht sound meditation ontspanning geurproducten
Maak thuis een fijne sfeer met deze heerlijke biologische geuren

Wat is essentiële olie?

Essentiële olie, ook wel etherische olie genoemd, is pure olie dat middels stoomdestillatie uit bomen en planten wordt gehaald. De bloemen, wortels, schors en zelfs de zaden van de plant kunnen hier voor worden gebruikt! In tegenstelling tot parfum olie, is essentiële olie dus geheel natuurlijk en is de roos die je ruikt ook écht afkomstig van een roos.


De voordelen van essentiële olie

Het aroma van de olie kan een bepaalde sfeer in je huis creëren, maar dit is niet het enige. Al eeuwen lang worden essentiële oliën gebruikt als alternatieve geneeswijze. De geuren kunnen een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand, je helpen kalmeren en ze kunnen gevoelens beïnvloeden en emotionele reacties opwekken.


De populairste essentiële oliën

We hebben enkele populaire geuren op een rijtje gezet die je eens kan uit proberen.


Lavendelolie

Ontspannende geur

Lekker voor in bad of verstuiver

Kalmeert de huid

Lavendel is de meest universele en daarbij één van de meest populaire essentiële oliën. De rustgevende geur maakt de olie zeer geliefd als natuurlijke ondersteuning bij het slapen. Lavendelolie is heerlijk om in een verstuiver of een ontspannend bad te druppelen. Tevens wordt het vaak als ingrediënt gebruikt in huidverzorgingsproducten, om de huid te helpen kalmeren.


Eucalyptusolie

Frisse, licht scherpe geur

Ideaal voor in bad of stoombad

Helpt verkoudheid verlichten

Eucalyptusolie wordt uit de Eucalyptus boom gehaald uit Australië en heeft een frisse en licht scherpe geur. Het wordt vaak gebruikt om verschijnselen van verkoudheid te verlichten, zoals een verstopte neus. Populaire manieren om dit te ondersteunen is door de olie te druppelen in bad of een stoombadje of door het te mengen met je favoriete balsem of crème. Zo ervaar je optimaal het effect van de frisse geur!Tea tree olie

Schimmeldodend en antibacterieel

Handig voor in je EHBO tas

Reinigt de vette, onzuivere huid

Tea tree olie staat bekend om zijn krachtige eigenschappen op het gebied van desinfecteren. Tea tree bevat bevat terpinen-4-ol, alpha-terpineol en alpha-pinene – ingrediënten die bekend staan om hun schimmeldodende en antibacteriële werking. Ontzettend handig in je EHBO tas, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat! Daarnaast wordt de olie vaak gemixt met diverse gezichtverzorgingsproducten, zoals gezichtsreiniging en dagcrème. Dit helpt bij een vette huid met oneffenheden.


Pepermuntolie

Verfrissende geur

Bij stijve spieren

Houdt insecten en knaagdieren op afstand

Pepermuntolie is een van de meest veelzijdige essentiële oliën. Naast de verfrissende geur staat het ook bekend om het helpen verlichten en verkoelen van pijnlijke, stijve spieren. Hiervoor wordt de olie gemengd met een crème of andere plantaardige olie en op de betreffende plek aangebracht.


Wist je dat pepermuntolie ook gebruikt wordt om insecten en muizen op afstand te houden? Ze houden niet van pepermuntgeur en worden hierdoor op een diervriendelijke manier verdreven.


Citroengras olie

Anti-insect

Schimmeldodend en antibacterieel

Citronella-olie is afkomstig uit de bladeren en stelen van verschillende soorten citroengras. Deze frisse olie staat al jaren bekend als natuurlijk middel tegen insecten. Het wordt verwerkt in crèmes, sprays en zelfs in kaarsen. Daarbovenop komt dat citronella geweldige antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen heeft. Dus ga je naar de camping of op een warme avond tot laat op je terras zitten? Vergeet dan je citronella olie niet!
Essentiële olie mixen

Pure essentiële olie is op zichzelf al heel lekker om te gebruiken, maar als je je eigen creatie wilt maken kan je de olie ook mixen met een andere essentiële olie. Een mix creëert een specifiek aroma ter ondersteuning van een bepaalde gemoedstoestand.


Wist je dat je essentiële olie op ontzettend veel verschillende manieren kan gebruiken? Ontdek hier de populairste gebruikswijzen!

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Alle producten

bottom of page