top of page
IMG_20211125_232151_175.jpg

VEEL GESTELDE VRAGEN

Tegenwoordig ontdekken meer mensen de verschillende voordelen van een soundhealing. Hoewel veel mensen nog niet bekend zijn met het begrip Sound Journey, groeit de nieuwsgierigheid en de behoefte. Steeds meer mensen komen erachter dat het heel fijn en ontspannen is en helemaal niet zweverig. De vooroordelen worden losgelaten en het onbekende raakt vertrouwd.

 

Veelal krijg ik vragen van mensen over het werk wat ik doe. Daarom heb ik de meest gestelde vragen in een overzicht gezet met uiteraard de bijhorende antwoorden. Voor wie is een klanksessie geschikt en waar kan het een klanksessie bij helpen? Deze en andere vragen vind je hieronder. Misschien staat jouw vraag er ook wel tussen.

 

Mocht je vraag er niet bij staan dan kun je jouw vraag altijd stellen door een bericht te sturen via de contactpagina.

 • Wat zijn de voordelen van een klanksessie?
  Een klanksessie biedt eigenlijk heel veel voordelen. Allereerst is het natuurlijk heel goed dat je jezelf een relaxmoment geeft. Een klanksessie is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Het is de kans om naar binnen te keren en contact te maken met je lichaam en de diepere lagen. De instrumenten waarmee we werken zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. De belangrijkste voordelen zijn: 1. Diepe Ontspanning 2. Verbetering van het slaappatroon 3. Energie verhogend 4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van je lichaam 5. Balans in lichaam en geest 6. Uit je hoofd komen 7. In contact komen met je gevoel 8. Verwerken van levensthema's en loslaten van blokkades Lees verder voor meer informatie de veranderende hersengolven en voordelen van een klanksessie.
 • Klankschalen geven trillingen. Wat is een trilling?
  Trillingen en golven zijn belangrijke zaken in de natuurkunde. Een trilling is een beweging die periodiek herhaald wordt. Een trilling heeft twee belangrijke eigenschappen: de amplitude en de trillingstijd. De amplitude van een trilling is de maximale afwijking van de evenwichtsstand (zie foto). De evenwichtsstand ligt precies tussen de minimale en maximale uitslag in. De trillingstijd of periode is de minimale tijd die nodig is om één volledige trilling uit te voeren, ofwel de kortste tijd die nodig is voordat de beweging zich weer herhaalt. Hieronder zie je een voorbeeld grafiek van een trilling. Wil je hier meer over lezen? Ik heb hier een blog over geschreven. Trillingen worden vaak gerelateerd aan golven. De connectie is ook erg snel te maken als je bedenkt dat golven ook periodieke bewegingen zijn. Ze hebben een periode en een frequentie (Hertz). Een golf is een trilling die zich voortbeweegt in de ruimte. De frequentie geeft aan hoeveel golven er per seconde langs een bepaald punt komen en de golflengte zegt hoe lang één golf is. De kristallen klankschalen waarmee ik werk zijn ook gestemd op 432 Hertz. Dit is de natuurlijke “stemtoonhoogte” in het universum. Die toon zit verweven in de natuur, wiskunde, planeetbanen, kortom in het hele universum. Alle klassieke muziek van Bach, Brahms enzovoorts werd van oorsprong gecomponeerd en uitgevoerd vanuit 432 hz. Wil je hier meer over lezen? Ik heb hier een blog over geschreven.
 • Wat doet de trilling van een Klankschaal?
  Klankschalen maken uiteraard geluid, maar waar het vooral om gaat is de trilling. Je kunt het gezang van een geneeskom tot in het diepste van je kern voelen. Ons lichaam bestaat ook voor het grootste deel uit water, dat de trilling overneemt. Door deze zogenaamde Resonantie voelen we de trilling bewust of onbewust door ons hele lijf. Dit zou vervolgens een positieve werking kunnen hebben op je lichamelijke en mentale gezondheid. En doordat elke schaal een eigen unieke klank heeft, kun je ook afwisselen wat betreft trillingsfrequenties. De trilling van een klankbeleving of klanksessie is niet raar, eng of zweverig. Klank is ook trilling, dat heb je misschien ooit al eens gevoeld als je tijdens een concert of in de club dichtbij de boxen stond. Ons lichaam kan tijdens die trilling cellen ordenen, waardoor we meer ontspanning en rust zullen waarnemen. Naast een ontspannen gevoel zijn er ook mensen die een verlichting van pijnklachten ervaren. Wil je hier meer over lezen? Ik heb hier een blog over geschreven: het effect van klank en trilling.
 • Zijn klankschalen zweverig?
  Nee, maar je kan het zo zweverig maken als je zelf wil. Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze klankschalen zien als iets zweverigs. Vaak wordt er gedacht dat ze er niets mee hebben of vind men het vreemd. Maar dat is het eigenlijk niet. Het is vooral iets wat te maken met heeft natuurkunde, lichaam & gezondheid en ontspanning. Je ziet daarom de klankschaal ook al steeds vaker terug in sauna's met eenvoudige ontspanningssessies. Juist vanuit de rationele kant is dit onderwerp interessant. De natuurkundige wetten laten het heel mooi zien. Wie een steentje in het water laat vallen, ziet hoe er golfjes ontstaan die zich door het water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een klanksessie gebeurt er als het ware hetzelfde met ons lichaam, dat ook voor ca. 70% uit water bestaat. Met hun veelheid aan frequenties en zachte trillingen zorgen de klanken voor harmonie in alle alle cellen. Een klanksessie en juist ook de klankmassage heeft een positieve invloed op lichaam, geest en ziel. Ik heb over dit stuk een blog geschreven waar je nog meer over dit onderwerp kunt lezen.
 • Kunnen klankschalen blokkades verhelpen?
  Jazeker! Ieder mens heeft blokkades in het lichaam. Het is niet de vraag; Heb ik ze? Maar eerder; Waar zitten ze? Je kan het vergelijken met het volgende. Als je een steen in de vijver gooit dan ontstaan er kringen in het water. Dit zijn trillingen en golfbewegingen. Zo werkt het eigenlijk ook met ons lichaam. Wanneer je een klankschaal aanslaat, kun je het vergelijken met de steen en de trillingen in de vijver. De trillingen en golfbewegingen worden verspreidt in de ruimte en door het lichaam opgepakt. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. En omdat het lichaam voor 70% uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Je kan hier meer over lezen op de informatiepagina en ook kun je daar een filmpje bekijken. Klanksessies worden veel ingezet binnen de wereld van soundhealing. Ten eerste omdat het de hersengolven veranderd en ten tweede omdat het lichaam er heel goed op reageert. Zelf heb ik al jaren last van tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Deze piep hoor ik non-stop in mijn hoofd en rondom mijn oren. De hoge pieptoon ging dag en nacht door en hield nooit op. Sinds ik in 2016 ben begonnen met mijn klankschalen is mijn tinnitus verminderd. Nu, jaren later, heb ik met mijn crystal bowls, het tinnitus draagbaar gemaakt. De pieptoon hoor ik nog steeds maar het klinkt niet meer zo hard als toen. Het is minder heftig geworden waardoor het nu dragelijk is. De trillingen van de klankschalen kunnen dus echt iets ten goede doen voor je lichaam. Je trilt blokkades dus letterlijk en figuurlijk los. De blokkades verlaten het lichaam door middel van transpiratie of door naar het toilet te gaan. Tranen zijn ook een manier waardoor blokkades het lichaam kunnen verlaten en kan dus los staan van verdriet.
 • Ik kan niet mediteren, is dit wel wat voor mij?"
  Jazeker! Juist als je mediteren moeilijk vind of jezelf er niet de tijd voor gunt is een klanksessie een goed alternatief. Een klanksessie is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluid. Het fijne is dat je helemaal niets hoeft te doen. Een klanksessie is veel makkelijker dan mediteren. Je hoeft namelijk niet in een kleermakerszit te zitten of speciale houdingen aan te nemen. En het hoofd hoeft niet perse stil te zijn. Je mag gewoon denken. Er zijn geen andere regels wat je zou moeten doen tijdens een klankmeditatie. Het enige wat je hoeft te doen is; liggen, luisteren en ontspannen. Alles is goed. Fijn vertrekpunt he? Met de klankschalen en andere instrumenten begeleid ik je naar een oase van rust.
 • Wat zegt de wetenschap over klanktherapie?
  Omdat Soundhealing groeit aan bekendheid en populariteit ontstaat er ook steeds meer geluiden ontstaan naar de mooie resultaten wat mensen kunnen bereiken met klanktherapie, ontstaat er de behoefte en de noodzaak om soundhealing vanuit wetenschappelijk oogpunt te onderzoeken. Er zijn een aantal studies en onderzoeken naar klankschaaltherapie uitgevoerd die enig inzicht geven in de potentiële voordelen van klankschaaltherapie. Een studie uitgevoerd in 2016, gepubliceerd in het Journal of Evidence-Based Complementary & Alternative Medicine, onderzocht de effecten van klankschaaltherapie op de bloeddruk, hartslag, ademhaling en het welzijn van deelnemers. De resultaten toonden aan dat klankschaaltherapie leidde tot een significante verlaging van de bloeddruk en hartslag, evenals een toename van het welzijn en de ontspanning van de deelnemers. Een ander onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift PLoS ONE in 2017, richtte zich op de effecten van klankschaaltherapie op pijn, angst en depressie bij kankerpatiënten. De resultaten suggereerden dat klankschaaltherapie een positieve invloed had op het verminderen van pijn en angst, maar er waren geen significante veranderingen in de symptomen van depressie. Er is meer gedegen en grootschalig wetenschappelijk onderzoek nodig om de effecten van klankschaaltherapie volledig te begrijpen en te bevestigen, dus soundhealing kan niet worden beschouwd als een vervanging van medische behandelingen. Je kunt het wel inzetten als een aanvullende en complementaire benadering van gezondheid en welzijn, bijvoorbeeld als je veel stress hebt of moeilijk kunt ontspannen. Kijk voor meer informatie op de informatiepagina's en lees ervaringen van mensen die een klanksessie hebben ervaren.
 • Hoe gaat een klanksessie in zijn werk?
  Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Een klanksessie is heel makkelijk. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je hoeft niets te doen. Je krijgt een fijn hoofdkussen, een oogkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen. Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Geniet van de verschillende klankschalen en andere instrumenten en kom helemaal tot rust.
 • Ik ben bang dat ik in slaap val, is dit wel wat voor mij?
  De kans is heel klein. Van alle jaren dat wij dit doen zien wij dit een enkele keer gebeuren. Statistisch gezien is het 1 tot 2 %. Dat is heel weinig. Naast het feit dat je ontspannen raakt in een sessie worden je zintuigen ook geprikkeld waardoor je niet in slaap valt. De klanken zijn soms wat verder weg en soms dichterbij. Daarnaast werken we met een duidelijke opbouw binnen de sessies waardoor er een afwisseling is in verschillende klanken, muziek en geluiden. Dit zorgt voor variatie. Wij houden de mensen tijdens de sessies altijd in de gaten en mocht het zo zijn dat iemand in slaap valt dan hebben wij altijd manieren om iemand weer bij de les te houden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken.
 • Wat kan ik verwachten van een klanksessie? Wat doet het met me?
  Deze vraag wordt eigenlijk door iedereen gesteld. Een klanksessie is echt iets wat je zelf mag ervaren. Een sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van diepe meditatie. Elke sessie is anders en daarmee uniek. Geen 1 sessie is hetzelfde. Want ieder mens is anders. Iedereen ervaart een klanksessie verschillend. Als je rustig luistert, kun je geraakt worden door een klankschaal. Maar het kan heel goed zijn dat op een ander moment dezelfde klankschaal niet hetzelfde effect heeft. Daardoor wordt elke klanksessie verschillend beleefd. Door de instrumenten ontstaan er klanken en trillingen die zorgen voor een diepe vorm van ontspanning. Deze ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. Aangezien de trilling van geluid niet alleen door onze oren wordt gehoord, maar door resoneren in elke cel in ons lichaam. En omdat het lichaam voor 70% uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen lichaam, gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie. Ik hoor ook van deelnemers dat ze een vredig gevoel ervaren na een klanksessie. Het kan heel goed zijn dat je door bepaalde instrumenten herinneringen krijgt. Zo kunnen bepaalde instrumenten je laten denken aan een vakantie in een land of kun je door bepaalde trillingen dingen voelen in je lichaam. Hierbij kun je denken aan tintelingen in je handen of voeten, je buik die zachtjes reageert, golfbewegingen in je lichaam of andere voorbeelden die soms lastig in woorden te omschrijven zijn. Naast het lichamelijke stuk kan een klanksessie ook op emotioneel vlak zeer ontspannend en helend zijn. Het kan zelfs heel bevrijdend werken. Thema's die in je leven spelen, mogen losgelaten worden waardoor heling kan plaatsvinden en balans aangebracht kan worden. Het is een fijne manier om naar binnen te keren zodat je dichter bij je kern kan komen om je leven mooier te maken en waar nodig kan verbeteren. Het belangrijkst is dat je luistert zonder verwachting, zonder oordeel en met een open hart. Door de verstilling die de klanken brengen, gaat het hart open staan. De hersengolven veranderen en dan kun je je overgeven aan alles wat de sessie je brengt.
 • Voor wie is een klanksessie geschikt?
  Een klanksessie is voor iedereen, van jong tot oud. Vooral hoog sensitieve mensen ervaren intens geluk tijdens de sessies. Ook aan kinderen kunnen er klanksessies gegeven worden. Ook zij ervaren dit als weldadig maar eigenlijk geldt dat voor iedereen. Klanksessies zijn ook heel fijn voor mensen met ADD en ADHD. ​ Je hebt geen specifieke aanleiding nodig om een klanksessie te willen want het is heel fijn om gewoon te ontspannen en te luisteren. Even een knip in de dagelijkse drukte en een moment voor jezelf. Als mensen wel een reden hebben, dan zien we vaak de volgende redenen om een sessie te willen ondergaan. ​ - behoefte aan diepe ontspanning - burn out - een moment voor jezelf willen - het verzachten van spanning in lichaam - in contact komen met je gevoel - lichamelijke en emotionele (pijn)klachten - lichamelijke en mentale blokkades oplossen - ontdekken van nieuwe ervaringen - ontladen en opladen - persoonlijke groei en ontwikkeling - spiritueel ontwaken - spiritueel ontwikkelen - stress - tinnitus/oorsuizen - transformatieprocessen - verzachten van verdriet - verwerken van trauma of levensthema's - of omdat je het gewoon fijn vindt
 • Wanneer is een klanksessie minder of niet geschikt?
  Hoewel klanksessies voor heel veel situaties een positieve uitwerking heeft en de gezondheid bevorderd, is een sessie in sommige gevallen af te raden. trombose ernstige hartklachten, een pacemaker epilepsie psychoses hoge bloeddruk spataders ( heftige variant dik op liggende) tijdens chemobehandelingen Metaal verwerkt in een pacemaker of ICD, kan gaan meetrillen en schade veroorzaken. Dit geldt ook voor metaal gebruikt voor herstel of versteviging van botbreuken. Mocht u ondanks onze waarschuwingen toch aan een klankschaalsessie meedoen, is dit geheel op eigen risico.
 • Waarom zijn er verschillende klanksessies?
  Dat heeft te maken met verschillende redenen. Ten eerste passen niet alle instrumenten bij elkaar. Sommige instrumenten vullen elkaar heel mooi aan binnen een klanksessie. Maar er zijn soms ook verschillen in intensiteit waardoor bepaalde instrumenten wegvallen door een ander instrument. Dat is zonde want elk instrument heeft iets moois en is bijzonder. Ten tweede kan het ook heel goed zijn dat er een duidelijk thema is binnen een klanksessie waarbij een speciale sfeer neergezet wordt. Vaak past hier een selectie van het instrumentarium bij. Voorbeelden van themasessies zijn de Buddhist Sound Journey, de Sea Sound Journey, de 4 Elementen Sound Journey, de Nordic Sound Journey en de Arabian Sound Journey. Ten derde zijn instrumenten soms zo bijzonder dat ze een eigen gespecialiseerde klanksessie verdienen. Vaak zijn er veel mogelijkheden met deze instrumenten of ze hebben een heel sterk eigen karakter waardoor ze net even wat meer aandacht verdienen. Onder andere de Gongsessie en de Sjamaanse drumsessie zijn hier een voorbeelden van. Bekijk het overzicht van alle beschikbare klanksessies.
 • Wat is het verschil tussen een sound journey of een andere klanksessie?
  Een Sound Journey is een basis klanksessie binnen het aanbod van verschillende klanksessies. In deze sessie zitten veel verschillende boventooninstrumenten verzameld uit de hele wereld. Deze sessie heeft een wat bredere insteek waarin mensen kennis kunnen maken met Sound Meditation. Het is ook niet voor niets dat de meeste mensen, deze sessie kiezen als ze voor de eerste keer komen. Het is namelijk een mooie manier om kennis te maken met veel verschillende instrumenten. Themasessies: Ben je enthousiast over jouw Sound Journey? Dan kun je kiezen uit 1 van de themasessies. Dit zijn klanksessies wat vervolgsessies zijn op de basis Sound Journey. In de 1e sessie heb je kunnen ervaren wat klank en trilling doet met jou en jouw lichaam. In deze sessies ga je weer verder. Deze Sound Journeys hebben ieder een eigen thema en zijn gecreëerd om jouw fantasie te prikkelen en te stimuleren om zo de geest nog meer te laten reizen. ​ Elke themasessie heeft zijn eigen sfeer. De instrumenten en de composities met akoestische klanken, soundscapes en muziekstukken zijn speciaal geselecteerd voor het thema. Deze sessies zijn langer en kunnen zowel solo, in duo's of in groepen gegeven worden. Er worden ook regelmatig groepssessies georganiseerd met deze thema's. Gespecialiseerde klanksessies: Heb je genoten van jouw Sound Journey? Of ben je enthousiast over een specifiek Instrument? Dan kun je kiezen uit een gespecialiseerde klanksessie. Soms zijn bepaalde instrumenten zo fijn en bijzonder, dat ze een eigen klanksessie verdienen. Dit zijn klanksessies waarin bepaalde instrumenten een speciale of grotere rol spelen. Waar de Sound Journey wat breder is en meer diversiteit biedt ter kennismaking met Sound Meditation, gaan deze sessies wat meer de diepte in. Je hoort de instrumenten langer en uitgebreider. Of je hoort ze op verschillende manieren bespeeld worden waardoor je het instrument weer op een andere manier kan ervaren. Ook zijn er specials zoals de klankmeditaties waarbij de aandacht vooral ligt op de klanken van het instrument. In deze sessies is minder muziek gebruikt en daardoor een pure en akoestische klankbeleving. ​​ Elke gespecialiseerde klanksessie heeft zijn eigen sfeer en hoofdinstrument. De overige instrumenten, soundscapes en eventuele composities met muziekstukken zijn speciaal geselecteerd ter aanvulling. Deze sessies zijn langer dan de algemene Sound Journey. De meeste gespecialiseerde klanksessies kunnen solo, in duo's of in groepen gegeven worden.
 • Is een klanksessie mogelijk voor 1 persoon of met meerdere mensen?
  Eigenlijk is alles mogelijk. Je kan een fijne solo sessie voor jezelf boeken zodat je in alle rust kunt genieten van jouw privésessie. Vind je het prettiger om samen met je partner, met een vriend(in), een familielid of collega te komen? Dan kan ook. Je kan dan een duo sessie aanvragen. Ook is het mogelijk om met een groepje te komen en samen met elkaar een klanksessie te ervaren. Je kan dan een groepssessie boeken via de contactpagina.
 • Hoe lang duurt een klanksessie?
  De totale sessie duurt meestal 2 uur waarvan de klanksessie een uur en een kwartier duurt. Indien je een gespecialiseerde sessie hebt gekozen kan het zijn dat de sessie langer duurt. In sommige sessies duurt de totale sessie 2 uur een drie kwartier waarvan de klanksessie minimaal anderhalf uur duurt. Elke sessie bestaat uit ontvangt & introductie, de klanksessie en als afsluiting een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven. Echt een fijn moment voor jezelf.
 • Wat kost een klanksessie?
  Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt zijn er verschillende soorten klanksessies. De sessies verschillen in opbouw, duur en de instrumenten die gebruikt worden tijdens de klanksessie. Vandaar dat niet alle klanksessie dezelfde prijs hebben. Kom je met iemand samen of met een groepje dan gaat de prijs per persoon omlaag. Bekijk het overzicht met tarieven inclusief de kortingstarieven voor duo's en groepen.
 • Hoe kan ik een afspraak maken?
  Wat leuk dat je een afspraak willt maken. Je kan via de contactpagina op onze website een afspraak maken. Nadat jouw bericht verstuurd is, wordt er binnen enkele dagen contact met jou opgenomen om een afspraak in te plannen. Je ontvangt van ons een voorstel wanneer wij jou kunnen ontvangen voor een klanksessie.
 • Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
  We hebben niet veel voorwaarden maar we willen wel graag uitleg geven over het annuleren. Een sessie is heel persoonlijk en elke sessie wordt van tevoren door ons voorbereidt. Je kunt jouw afspraak afzeggen of verplaatsen. Iedereen is druk en dat is ook vaak de aanleiding om bij ons een afspraak te maken. Het maken van een afspraak is soms best lastig omdat de agenda’s vol zijn. Jouw tijd is kostbaar maar dat is onze tijd ook. Om te voorkomen dat de voorbereidende werkzaamheden voor niets gebeurt, dient afzeggen 48 uur van tevoren gedaan te worden. Afspraken die op maandag zijn gepland, dienen uiterlijk de vrijdagochtend ervoor geannuleerd te zijn. Een afspraak kun je telefonisch afzeggen of via de contactpagina op deze website. Gedetailleerde informatie en uitleg kun je verder nalezen in onze voorwaarden.
 • Waarom betaal ik de sessie vooraf?
  Als je het besluit hebt genomen dat je een afspraak wilt maken voor een sessie, gaan we samen met jou in overleg om een afspraak te plannen. Je ontvangt van ons een voorstel met 1 of meerdere data. Nadat we een overeenstemming voor een datum en tijdstip hebben, maken wij de afspraak definitief. Jouw geboekte privé afspraak kun je bij ziekte of een dringende reden tot 48 uur van te voren kosteloos verplaatsen. Onze werkwijze is dat er vooraf betaald wordt zodat wij het administratieve gedeelte afgerond hebben. Tijdens de sessie willen wij ons niet meer bezighouden met administratie en geldzaken. Wij hebben hier geen fijne ervaringen mee. Vandaar dat wij deze werkwijze hanteren. Tijdens de sessie willen wij ons focussen op het contact en het energetische gedeelte van de sessie. Dit doen wij voor een optimale beleving. Je kan het vergelijken met als je een kaartje voor een concert of voorstelling koopt. Die betaal je ook bij het bestellen. Alleen hier kun je de afspraak nog verplaatsen en bij een concert of voorstelling kan dat niet.
 • Waar worden de klanksessies gegeven?
  De klanksessie worden in een fijne ambiance in Utrecht gegeven. De adresgegevens staan op onze contactpagina.
 • Is een klanksessie op lokatie mogelijk?
  Ja dat is zeker mogelijk voor bedrijven of grotere groepen. Houdt er wel rekening mee dat er een geschikte ruimte moet zijn om een klanksessie te geven. Een klanksessie wordt voorbereidt wat in houdt dat alle instrumenten ingepakt moeten en verhuisd moeten worden naar de locatie. Dit kost veel tijd en zal ook in rekening gebracht worden. De tarieven op de website zijn niet van toepassing voor externe locaties. Voor events op locatie ontvang je vooraf een offerte. Via onze contactpagina kun je een aanvraag indienen. Je ontvangt dan met enkele dagen een reactie van ons en een kostenindicatie.
 • Kan ik me aanmelden/aansluiten bij een groepsessie?
  Ja, dat is mogelijk. We zijn gestart met maandelijkse groepssessies waarbij je kan aansluiten. We werken met kleine groepjes zodat het niet te druk wordt en het persoonlijk blijft. Je kan je aanmelden voor een groepsessie op onze eventpagina. Mochten er geen events gepland staan voor de korte termijn kun je natuurlijk ook een prive sessie inplannen of met iemand samen komen.
 • Waarom is het belangrijk om na afloop van de sessie voldoende water te drinken?
  In de klanksessie heb je waarschijnlijk fijn kunnen ontspannen en ben je helemaal tot jezelf gekomen. Ook heb je op een andere manier contact gemaakt met je lichaam en kunnen ervaren wat de klanken en de trillingen met je lichaam doen. Misschien heb je wel sensaties gehad die je nog niet eerder ervaren had. Misschien heb je ook wel (on)bewust veel innerlijk werk verzet en energie losgelaten wat je niet meer dient of bij jou past. Voor ons energetisch lichaam is dit gemakkelijk maar voor ons fysieke lichaam en het verstand kan het zo zijn dat het wat meer tijd nodig heeft om de ervaring te verwerken. Het kan goed zijn dat je meer dorst hebt dan normaal of dat je meer moet plassen. Drink daarom veel om het lichaam goed te hydrateren en te laten doorstromen. Op die manier voer je afvalstoffen beter en sneller af. Zet ook een glas water op je nachtkastje tijdens het slapen.
 • Is een vervolgsessie nodig?
  Een veel gestelde vraag is; of er een vervolgsessie nodig is. Dat bepaal je helemaal zelf. Je kan elke keer weer een ander thema kiezen binnen de verschillende klanksessies of je wisselt een keer af met een gespecialiseerde klanksessie. Eigenlijk kan je elke keer weer variëren zodat elke keer een andere beleving hebt. Een vervolgsessie kan ik je zeker aanraden. Ten eerste; omdat het fijn is om te mogen genieten en ontspannen. Ten tweede; omdat je daarmee blijvend werkt om je stresslevel laag te houden. Door de kracht van herhaling voel je je meer in balans. Daarnaast zal je merken dat je groeit in je bewustzijn en dat je jouw persoonlijke trilling verhoogt en, door de herhaling, hoog houdt. Ik heb meerdere mensen die maandelijks komen. Andere mensen komen om de maand of een paar keer per jaar. Tijdens transformatieprocessen of (levens)vragen kunnen herhaaldelijke sessies juist zorgen voor mooie inzichten, doorbraken en zorgen de sessies er voor dat je stresslevel lager is waardoor je in het dagelijkse leven veel meer rust ervaart. Hierdoor voel je je meer in balans, creëer je voor jezelf een sterkere focus waardoor je je kunt richten op wat voor jou belangrijk is.
bottom of page