20211222_192855.jpg

NA DE KLANKSESSIE

Beste client,

 

In de klanksessie heb je waarschijnlijk fijn kunnen ontspannen en ben je helemaal tot jezelf gekomen. Ook heb je op een andere manier contact gemaakt met je lichaam en kunnen ervaren wat de klanken en de trillingen met je lichaam doen. Misschien heb je wel sensaties gehad die je nog niet eerder ervaren had. Misschien heb je ook wel (on)bewust veel innerlijk werk verzet en energie losgelaten wat je niet meer dient of bij jou past. Voor ons energetisch lichaam is dit gemakkelijk maar voor ons fysieke lichaam en het verstand kan het zo zijn dat het wat meer tijd nodig heeft om weer in balans te komen.

 

Bij deze de uitleg wat je kunt ervaren en tips hoe je dit proces zo gemakkelijk mogelijk kunt laten verlopen. Iedereen zal een klanksessie op zijn of haar manier beleven en verschillende effecten ervaren. De reacties kunnen verschillend zijn omdat ieder mens anders reageert.

Na de sessie kun je het volgende ervaren:

Screenshot_20220701-084216_Instagram_edited.jpg

HELEMAAL ONTSPANNEN EN VOL ENERGIE

De sessie heeft veel energie gegeven waardoor je bruist. Je zit beter in je vel en je hebt meer energie. Sommige mensen voelen zich dan ook meer uitgerust en sterker waardoor ze het gevoel hebben alles aan te kunnen of dat negatieve dingen gemakkelijk kunnen laten afglijden. Misschien slaap je de eerste nacht minder goed omdat je minder moe bent of omdat je sneller uitgerust bent.

VAST EN DIEP GESLAPEN

Door de sessie kan het heel goed zijn dat er in je lichaam en je hoofd veel innerlijk werk heeft plaatsgevonden of nog steeds plaatsvindt. Dit zorgt er voor dat je lichaam wil rusten omdat er in je hoofd ook allemaal (verwerking)processen plaatsvinden. Doordat er tijdens de sessie een diepe vorm van ontspanning heeft plaatsgevonden kan het hoofd beter verwerken waardoor malende gedachten los gelaten worden. Dat zorgt voor een dieper of beter slaappatroon.

Screenshot_20220709-092825_Instagram_edited.jpg

LICHTE VERMOEIDHEID

De sessie is intens geweest. Het lichaam heeft veel trillingen ervaren en alle organen hebben dit gevoeld. De ervaring mag indalen en het lichaam mag rusten. De kans is groot dat er veel innerlijk werk verricht is. Of wellicht dat er processen op gang gebracht worden. Het kan ook heel goed mogelijk zijn dat er veel afvalstoffen vrij zijn gekomen. Dat is eigenlijk heel mooi. Probeer ondanks de vermoeidheid, te genieten dat je hard gewerkt hebt. Een transformatieproces kost tijd en energie. Het feit dat je oude energie loslaat is heel goed.

MEER DORST OF VAKER PLASSEN 

Het kan goed zijn dat je meer dorst hebt dan normaal of dat je meer moet plassen. Doordat tijdens de sessie energie in jouw lichaam is gaan stromen, kan het ook goed zijn dat je kou of warme energiegolven gevoeld hebt. Misschien ook nog wel na afloop. Soms kan dit ook gepaard gaan met transpireren. Doordat je vocht verlies is het goed om dit weer aan te vullen. Drink daarom, in ieder geval de eerste 24 uur, veel om het lichaam goed te hydrateren en te laten doorstromen. Op die manier voer je afvalstoffen beter en sneller af. Zet ook een glas water op je nachtkastje tijdens het slapen.

result_img_2022_05_05_21_38_17.jpg

MEER IN HET HOOFD

Soms ervaren mensen de eerste 1 of 2 dagen dat ze meer in hun hoofd zitten. Als een sessie heel intens is geweest met nieuwe inzichten of een emotionele doorbraak, kan het zo zijn dat je je ook een lichte neerslachtigheid kan ervaren. Dit komt omdat er in je hoofd ook allemaal acceptatie-, verwerking- en andere processen plaatsvinden.

 

Ook is het mogelijk dat er ruimte is ontstaan voor oud verdriet om aan de oppervlakte te komen. Laat dit zoveel mogelijk los. Als je moet huilen; doe het dan ook. Laat het los door het te laten stromen. Weet je niet waarom je huilt. Dat geeft niets. Laat het stromen want het verdriet wat in jouw systeem ligt opgeslagen, wil jouw lichaam verlaten. Houdt het daarom niet tegen. Probeer dit los te laten en jezelf over te geven aan het proces. Des te sneller zul je je weer fijner voelen.

 

Het kan heel goed mogelijk zijn dat er transformatieprocessen op gang komen. Dat is eigenlijk heel mooi. Probeer ondanks alle gedachten en gevoelens er van te genieten dat je hard gewerkt hebt of aan het werk bent. Innerlijk werk verrichten en een transformatieproces kost tijd en energie. Het feit dat je oude energie loslaat is heel goed.

LICHAMELIJKE KLACHTEN VERMINDEREN

Stress is een grote boosdoener voor veel lichamelijke en emotionele klachten. Eigenlijk weten we dat allemaal. Het kan heel goed zijn dat de sessie zo’n diepe vorm van ontspanning geeft dat je lichamelijk klachten tijdens de sessie minder worden. De trillingen van de instrumenten laten alle organen trillen en masseren op een zachte manier. Hierdoor komt het lichaam tot rust, stress verdwijnt en het zelf herstellend vermogen wordt versterkt en geactiveerd. Chronische klachten als hoofdpijn, rugpijn, last van de kaken of tinnitus kunnen tijdelijk minder zijn.

20210427_122057.jpg

TIPS OM IN BALANS TE BLIJVEN

In balans zijn. Het klinkt heerlijk! Veel mensen willen het en gelukkig kan het ook. Door bewuster te leven, je leeftempo te vertragen en bewustere keuzes te maken bij alles wat je doet, kom je steeds meer in balans. 

Regelmatig (kort) mediteren

Voldoende water drinken

Voldoende slapen

Ontspannen

Regelmatig klanksessies

Matig alcohol

Regelmatig naar buiten gaan

en blijf jezelf afvragen bij dingen die je automatisch doet: wordt ik hier gelukkig van? Wat voegt dit toe aan mijn geluk?

20220118_183014.jpg

VERVOLG

Een veel gestelde vraag is; of er een vervolgsessie nodig is. Dat bepaal je helemaal zelf. Ik kan het je zeker aanraden omdat je daarmee blijvend werkt om je stresslevel laag te houden. Sowieso is het heel fijn om te ontspannen en lekker te luisteren en onder te dompelen onder de klanken. Daarnaast zal je merken dat je groeit in je bewustzijn en dat je jouw persoonlijke trilling verhoogt en hoog houdt. Tijdens transformatieprocessen of (levens)vragen kunnen herhaaldelijke sessies juist zorgen voor mooie doorbraken of zorgen de sessies er voor dat je stresslevel lager is waardoor je in het dagelijkse leven veel meer rust hebt. Hierdoor creëer je voor jezelf een sterkere focus waardoor je je kunt richten op wat voor jou belangrijk is.

Ben je enthousiast over jouw ervaring? Of wil je je verdiepen in soundhealing of meer informatie over de sessies? Kijk dan op de informatiepagina's. Ook op mijn blog schrijf ik ter inspiratie; artikelen over mediteren, soundhealing, de instrumenten waarmee ik werk en meer. Enkele keren per jaar verschijnt er een korte nieuwsbrief waarvoor je je kan aanmelden zodat je op de hoogte blijft over nieuwe themasessies, events en meer. Als je leuke foto's en filmpjes wilt zien, kun je Sound Meditation ook volgen op Instagram en Facebook.

Heb je vragen of wil je iets weten? Je mag me altijd een berichtje sturen door contact op te nemen. Voel je vrij.

Ik hoop dat je wat aan de informatie hebt gehad en dat je heerlijk genoten hebt van de sessie. Dat het voor jou een mooie en bijzondere ervaring was. Ik hoop dat je hebt kunnen ontspannen, dat je geraakt werd door de klanken, dat er een verwerking- of transformatieproces opgestart wordt, dat je inzicht hebt gekregen of wellicht een andere mooie ervaring hebt gehad. Als je jouw mooie beleving wilt delen in een review dan help je mij daar heel erg mee. Dat zou ik heel tof vinden!

Dank je wel en tot wellicht een volgende keer!

 

Met warme groet,

William