top of page
Klankmassage utrecht sound meditation.jpg

Klank
Massage

EEN ZACHTE & BIJZONDERE ERVARING

Klankmasssage klankschalen op lichaam utrecht sound meditation utrecht leidsche rijn terwi

ONTSPAN & GENIET

Een klankmassage is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Een zachte en een bijzondere ervaring voor lichaam en geest. Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend.

De meeste mensen kennen het geluid van een klankschaal. Maar heb jij wel eens een klankschaal gevoeld? Tijdens een klankmassage worden de klankschalen op je lichaam geplaatst. De trillingen die vrijkomen tijdens de sessie gaan direct je lichaam door en masseren al je organen. Deze mooie klankschalen zijn niet alleen mooi om te zien maar hebben ook mooie klanken en een hoge trillingsfrequentie. Ervaar het zelf als de schalen op je lichaam geplaats worden tijdens een klankmassage.

Stel je voor: lekker languit liggen in een fijne ruimte met klankschalen. Het geluid ervan golft over je heen. Stress verdwijnt in een zee van klanken. Kristallen en klankschalen omringen je. Je voelt de klanktrillingen diep door je huidlagen heen resoneren. Warme klanken dragen je naar een oase van rust.

 

Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie van klankschalen.

EEN KLANK MASSAGE IS EEN HELE FIJNE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

-

20220615_225222.jpg

HELEND & RUSTGEVEND

Wat is klankmassage?
Een klankmassage is precies wat het woord al zegt: een massage met klank. Een klankmassage is niet echt te vergelijken met een ‘gewone massage‘. Tijdens een klankmassage wordt je nauwelijks aangeraakt, maar verzorgen de zachte trillingen van de klankschalen de massage.

Het betreft een massage met klankschalen van therapeutische kwaliteit, die op en rondom jouw lichaam worden geplaatst. Op deze manier kun jij de klanken echt ín jouw lichaam ervaren, als aangename trillingen. Het mooie geluid is daarbij een bonus.

 

Je kunt het woord massage, het beste begrijpen als ‘in beweging zetten’, met als doel lichaam en geest positief te stimuleren. Veel mensen die klankmassage voor de eerste keer ondergaan vinden het zowel ‘apart’ als ‘bijzonder’. Regelmatig hoor ik van mensen dat het als ‘ultieme ontspanning’ wordt ervaren, maar dit verschilt van persoon tot persoon. Het kan echter ook zijn dat de klankmassage juist een weerstand in jou raakt. Als dit gebeurt dan mag jij je uitgenodigd voelen je daar bewust van te worden en, indien het lukt, je toch over te geven aan de ervaring. Ditzelfde geldt als de klankmassage een verdriet in jou raakt. De klanken kunnen zowel troostend als confronterend werken. Voor elke emotie is er ruimte bij de klankmassages van Sound Meditation.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een Klank Massage

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam
5. Balans in lichaam en geest

Klankmassage utrecht sound meditation.jpg

BALANS & HARMONIE

Voor wie is klankmassage geschikt?

Klankmassage is voor iedereen, van jong tot oud. Een klankmassage is een bijzondere manier van rust ontvangen. Het werkt anders dan traditionele massages en biedt daarom een andere vorm van ontspanning. Daarnaast wordt klankmassage door de kleding heen gegeven, wat betekent dat het een heel laagdrempelige vorm van massage is. Ook wanneer jij niet zo van aangeraakt worden houdt maar het wél nodig hebt om te ontspannen, kan klankmassage de ideale manier zijn. Dit is echt iets dat je zelf mag ervaren.

Waar kan een klankmassage bij helpen?
ontspannen van het lichaam | bij stress of een burn-out | het verzachten van spanning in nek of rug | hoofdpijn

in contact komen met je gevoel | verzachten van verdriet | balans creëren van lichaam en geest

of omdat je het gewoon fijn vindt

JE VOELT DE KLANKTRILLINGEN DIEP DOOR ALLE HUIDLAGEN HEEN RESONEREN  

Klankmasssage klankschalen op lichaam utrecht sound meditation utrecht leidsche rijn terwijde

INSTRUMENTEN KLANK MASSAGE

Een klankmassage is een gespecialiseerde sessie van de verschillende klanksessies. In deze klanksessie gebruik ik mijn speciale Ishana klankschalen die op je lichaam geplaats worden. Deze handgehamerde schalen hebben een rijke decoratieve uitstraling. De binnenzijde is goudkleurig en de buitenzijde is matzwart met een goudkleurige rand. Naast het feit dat deze schalen heel mooi zijn, hebben de schalen ook een bijzonder mooi geluid. De klankschalen hebben een hoge trilling die langer resoneert dan andere klankschalen.

Ook gebruik ik de de grote Jumbo De-Wa klankschaal. Deze schaal is zo groot dat je er zelfs in kan staan. De trillingen gaan dan van je voeten door je lichaam richting je hoofd. Een hele bijzondere ervaring. Aanvullend werk ik ook nog met andere instrumenten die elkaar mooi aanvullen voor een unieke en bijzondere beleving.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Ishana klankschalen | Jumbo De-Wa klankschaal | Tibetaanse klankschalen | Koshi chimes | Klankstaven

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de klankmassage. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op de speciale behandeltafel/massagetafel om je heerlijk te ontspannen. Tijdens de behandeling houd je je kleren gewoon aan. Alleen je schoenen doe je uit. Je krijgt een fijn hoofdkussen en een oogkussen zodat je helemaal kunt ontspannen. Verder hoef je niets te doen.

 

Tijdens een klankmassage bespeel ik verschillende klankschalen uit het Himalaya-gebied. Ik plaats de klankschalen op het lichaam. En sla deze zacht aan zodat de trillingen direct je lichaam in gaan en hun werk kunnen doen.

 

Sluit je ogen en luister naar de prachtige volle klanken. Laat de klanken tot je komen en op je inwerken. Voel je lichaam. Voel de trillingen van de klankschalen. Wordt bewust wat de trillingen met je lichaam doen. Wees bewust van gevoelens en gedachten.  Open je hart en geniet van de rijke en harmonieuze klanken van de verschillende instrumenten. Heel jezelf en verhoog je frequentie. Geniet en kom helemaal tot rust.

WHAT PEOPLE SAY

“Tijdens de klankmassage had ik zo'n diepe ontspanning, dat ik zelfs thuis niet goed in woorden kon benoemen. Ik heb heerlijk geslapen en voel me heel fijn en ontspannen. Nogmaals bedankt voor heerlijke en intense ervaring. Ook complimenten hoe je dit aanpakt, dus het hele traject.”

— Dennis, Utrecht

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht - biologische thee - ceremonie ritueel rituals spir

THEECEREMONIE

Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

Klankmassage utrecht sound meditation.jpg

SESSIE

De totale sessie duurt ca. 120

minuten waarvan de klank therapie maar liefst 75 minuten duurt.

 

De sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

klankmassage

theeceremonie & afronding

Ben je benieuwd hoe anderen de sessie hebben ervaren?

Lees de reviews.

klankmassage utrecht leidsche rijn terwijde sound meditation sessie klankschalen ontspanning

De klankmassage is een individuele prive sessie voor 1 persoon. (max. 2)

Bekijk de tarieven en groepskortingen.

Een groepssessie is voor deze sessie niet mogelijk.

bottom of page