Ervaar de trilling van de XXL DeWa klankschaal

In mijn blog pak ik elke keer een ander instrument waarmee ik werk tijdens mijn klanksessies. Vandaag is het de beurt aan de extra grote DeWa klankschaal. Ik laat je kennis maken met deze jumbo klankschaal. Waar komt deze schaal vandaan? Hoe worden ze gemaakt? En wat maakt deze schaal zo bijzonder? Je leest het hier.


In mijn vorige blog Ontdek de magie van de klankschaal vertelde ik je al wat een klankschaal is, wat je er mee kan en welke soorten er allemaal zijn. De meeste mensen kennen de Tibetaanse klankschalen van metaal.


Klankschalen zijn een steeds geliefder instrument om lichaam en geest te harmoniseren bij meditatie en holistische therapieën. Door hun mooie klank zijn klankschalen in staat geblokkeerde energiepunten te ontwarren.


grootste klankschaal Nederland jumbo XXL DeWa Utrecht sound meditation staan trillingen
Ervaar de klank en de trilling van de XXL klankschaal tijdens de Buddhist Sound Journey

Hoe is deze klankschaal gemaakt? Deze klankschaal is met de hand gemaakt. Het maken van een gehamerde klankschalen is een volledig handmatig proces. Elke klankschaal wordt zorgvuldig in de juiste vorm gehamerd, waarbij diverse stadia doorlopen worden om de juiste vorm en een zuivere toon te verkrijgen. In dit proces worden eerst de verschillende metalen (koper, tin, ijzer, lood, goud en zilver) gesmolten in een oven, afhankelijk van wat het eindproduct vereist (koper en tin = brons) vormen de hoofdbestanddelen, voor de bronzen schalen, met zeer kleine percentages van de andere metalen voor de zeven metalen schalen. Het gesmolten metaal wordt dan uit de oven gehaald en in een mal gegoten, waarna er schijven van worden gesneden van verschillende diameters en diktes, die dan verder bewerkt kunnen worden. Daarna worden de schijven met de hand gehamerd in de gewenste vorm en grootte, na precieze meting en indeling in gewicht. Een stuk of vijf schijven worden eerst op elkaar gelegd en in de oven verhit tot roodgloeiend, waarna ze een voor een met behulp van een mal in komvorm gehamerd worden. De deskundige vaklieden kunnen dit alleen doen als het metaal roodgloeiend is, want als het teveel afkoelt wordt het broos en kunnen er scheuren ontstaan, waardoor de schaal onbruikbaar wordt. Nadat de schalen hun grove vorm hebben begint het fijne proces van afwerking. In dit stadium krijgt elke schaal haar eigen vorm en grootte, en nogmaals komt er veel fijn hamerwerk aan te pas, dus moet de schaal opnieuw roodgloeiend verhit worden om dan exact de juiste vorm en klank te krijgen. Hierna worden de schalen stuk voor stuk van buiten en van binnen geschuurd en gepolijst, en eventueel met beitels bewerkt, voor de finishing touch.


Klankschalen maken uiteraard geluid, maar waar het vooral om gaat is de trilling.

Wat maakt deze schaal bijzonder?

In mijn sessies werk ik met allemaal mooie instrumenten. Maar wat maakt deze schaal nu zo bijzonder? Deze schaal komt uit India en is handgemaakt volgens traditionele wijze, met een mengsel van metalen en edelmetalen (koper, tin en 8 edele metalen (Ag, Ni, Cd, Ru, Pd, Pt, Cr, Mn). Deze handgehamerde klankschaal heeft een unieke look en klank. Deze handgemaakte klankschaal, heeft een wijd uitlopende vorm en een zeer bijzondere, langdurige klank. Door de dikte van de schaal, de afmeting en het gewicht heeft deze schaal een extra zware klank. De aardende klank resoneert lang na en zorgt voor een diepe vorm van ontspanning.

Deze klankschaal heeft een heel groot formaat. Ik noem hem dan ook vaak de jumbo klankschaal. Het is namelijk het grootste formaat wat in Nederland verkrijgbaar is. De schaal heeft een afmeting van meer dan 50 cm. Daarnaast weegt deze bronzen schaal maar liefst 11 kilo waardoor het ook echt een jumbo in gewicht is!


grootste klankschaal Nederland jumbo XXL DeWa Utrecht sound meditation staan trillingen
Fijn onspannen en tot jezelf komen met de klank en de trilling van de XXL klankschaal

De schaal is zo groot en sterk, dat je er zelfs in kan staan. Tijdens de klanksessies Klankmassage en de Buddhist Sound Journey wordt deze grote XXL klankschaal gebruikt en mogen mensen ook in de schaal gaan staan. Op deze manier wordt je uitgenodigd om nog meer te gaan voelen. Wanneer je in de schaal gaat staan, gaan de trillingen vanuit je voeten door je hele lichaam heen. Dat is altijd voor veel mensen een heel bijzonder moment. Het voelen van die directe trillingen in je lichaam geeft een bijzonder gevoel en zorgt er voor dat je helemaal contact maakt met je lichaam.


Wat doet de trilling van een Klankschaal?

Klankschalen maken uiteraard geluid, maar waar het vooral om gaat is de trilling. De trillingen van de klankschaal voel je tot in het diepste van je kern. Vandaar dat veel mensen deze schaal ook als intenser ervaren. Ons lichaam bestaat ook voor het grootste deel uit water, dat de trilling overneemt. Door deze zogenaamde Resonantie voelen we de trilling door ons hele lijf. Dit heeft vervolgens een positieve werking op je lichamelijke en mentale gezondheid. En doordat elke schaal een eigen unieke klank heeft, kun je ook afwisselen wat betreft trillingsfrequenties.


Wil je deze schaal zien, horen of voelen? Of wil je er een keer in staan en de trillingen voelen? Boek dan een afspraak voor een Klankmassage of de Buddhist Sound Journey en ervaar het zelf.


soundhealer utrecht

Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt gekregen in klankschalen. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


Namaste


William

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven