top of page
Ervaar een Sound Journey van Sound Meditation in Utrecht. Met kristallen klankschalen en ervaar een diepe ontspanning voor lichaam en geest

SOUND JOURNEY

EEN KLANKREIS IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

-

sound meditation utrecht klankschalen soundhealing klankreis meditatie geluid soundbath kl

ONTSPAN & GENIET

Een Sound Journey is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluid.

 

Een sound journey wordt ook wel een soundbath, soundhealing, soundmeditatie, ligconcert of klankreis genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een zachte maar bijzondere ervaring voor lichaam en geest.

 

Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie van klankschalen.

20211222_192855.jpg

HET NIEUWE MEDITEREN

Een sound journey is ontspannen ligconcert maar het is anders dan een ‘gewoon’ concert, waarbij de melodie vaak heel belangrijk is. Bij mijn ligconcerten gaat het niet om muziek, maar om klank en vooral de trilling die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen.

 

Een sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van diepe ontspanning en meditatie.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een Sound Journey

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam
5. Balans in lichaam en geest

20211222_192935.jpg

WAAR KAN EEN SOUND JOURNEY BIJ HELPEN

Voor wie is sound journey geschikt?
Een sound journey is voor iedereen, van jong tot oud. Zelfs aan kinderen kunnen er klanksessies gegeven worden. Ook zij ervaren dit als weldadig maar eigenlijk geldt dat voor iedereen. 
Een sound journey is een bijzondere manier van tot jezelf komen, rust ontvangen en even niets moeten. Het biedt een diepe vorm van ontspanning. Dat is echt iets dat je zelf mag ervaren.
 

Waar kan een sound journey bij helpen?
Je hebt geen specifieke aanleiding nodig voor een sound journey. Wat ik vaak zie is dat iedereen verschillende redenen heeft om een sessie te willen. 
Persoonlijke redenen voor sessie zijn onder meer:

Diepe vorm van ontspanning ervaren

Ontdekken van nieuwe ervaringen

Verhogen van energie niveau

Naar binnen keren, Leren mediteren

Dichter bij jezelf komen

Het verzachten van spanning in lichaam

Verwerken van blokkades

Beter kunnen voelen

Een innerlijke reis maken

balans in lichaam en geest

versterken van zelf herstellend vermogen van het lichaam

Uit je hoofd komen

Meer vanuit je hart leven

Meer rust ervaren

Verzachten van verdriet

Helen op zielsniveau

Je emoties laten stromen

Heldere inzichten opdoen

Spiritueel ontwaken

Antwoorden vinden

Diepere verbinding met jezelf ervaren

Transformatieprocessen

Kleine dingen van het leven weer meer waarderen

Of gewoon omdat je het fijn vindt.

kristallen en tibetaanse klankschalen klankinstrumenten klanksessie klankschaal sessie utr

INSTRUMENTEN SOUND JOURNEY

Zoals de naam al doet vermoeden ga je in deze sessie op een speciale klankreis. Een Sound Journey is de meest gevarieerde variant van de verschillende klanksessies. In een Sound Journey komen veel wereldse klanken samen in 1 sessie. In deze klanksessie gebruik ik instrumenten die elkaar mooi aanvullen voor een unieke en bijzondere beleving.

In deze sessie werk ik met verschillende wereldinstrumenten. De meeste heb ik in de loop der jaren verzameld vanuit verschillende landen. Sommige instrumenten komen uit Azië. Hierbij kun je denken aan de handgemaakte Tibetaanse klankschalen die uit India en Nepal komen. Uit Bali heb ik verschillende Tonguedrums meegenomen. Ook vanuit Zuid Amerika heb ik verschillende handgemaakte instrumenten. Zo kun je denken aan een met de hand beschilderde Rainstick uit Bolivia en een Oceandrum uit Peru. Natuurlijk kan Europa niet ontbreken in dit rijtje. Uiteraard heb ik ook Europese instrumenten in mijn collectie. Mijn kristallen klankschalen, ik noem ze ook wel mijn Crystal Bowls. Deze klankschalen zijn gemaakt van Bergkristal uit centraal Europa. Ook de handgemaakte Chimes zijn van Europese bodem en komen uit het zuiden van Frankrijk.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Tibetaanse klankschalen | Chimes | Kristallen Klankschalen | Klankstaven | Koshi windgongs | Oceandrum 

Oosterse Chao Gong | Tonguedrums

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat sound healing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Geniet van de verschillende klankschalen en andere instrumenten en kom helemaal tot rust.

WHAT PEOPLE SAY

“Dit is niet alleen een klankschalen sessie maar een echte soundjourney waarbij je door William wordt meegenomen in een wereld van ontspanning, reizen, dromen en zelfbewustwording. Kan je niet op vakantie? Ga dan op reis met geluid en klank en kom op de meest fantastische plekjes om volledig uitgerust en re-energized de volgende dag weer aan de slag te kunnen. Sound meditation was een geweldige ervaring, dank je William"”

— Denise, Utrecht

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht - biologische thee - ceremonie ritueel rituals spir

THEECEREMONIE

Elke groepssessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

sound journey utrecht klanksessie klankschalen klankschaal sound meditation ontspannen concert soundbath soundhealing

SESSIE

De totale sessie duurt ca. 2,5 uur waarvan de klanksessie ongeveer 90 minuten duurt. 

 

De sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

sound journey

theeceremonie & afronding

Ben je benieuwd hoe anderen de sessie hebben ervaren?

Lees de reviews

.
groep sessie sound journey utrecht luisteren mindfull ontspannen origineel cadeau beleving ervaring

Kom je met iemand samen of met een groepje? Dan gaat de prijs per persoon omlaag.

Bekijk de tarieven en groepskortingen.

Ben je enthousiast geworden? Merk je dat het resoneert met jou of dat je nieuwsgierig bent naar deze sessie? Maak een afspraak.

A night to REMEMBER!

bottom of page