top of page
klankmeditatie utrecht meditatie mediteren klankbad klankreis klankheling klankschaal klankschalen kristallen mindfulluisteren ligconcer lerenmediteren HSP ontspannen zenmoment klanktherapie sound soundmeditation meditation soundbath soundjourney soundhealing crystalbowls

 INFORMATIE 

WAT IS EEN SOUND JOURNEY

Een sound journey is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluid. 

 

Een sound journey wordt ook wel een soundbath, soundhealing, soundmeditatie of klankreis genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een zachte maar bijzondere ervaring voor lichaam en geest. Een sound journey is heel makkelijk. Je gaat op een matje of matrasje op de grond liggen en je luistert gewoon naar de harmonieuze, rijke klanken van de klankschalen en andere instrumenten.

 

Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Kom (opnieuw) in contact met je gevoel, kom thuis bij jezelf of gewoon heerlijk ontspannen.

sound meditation utrecht klankschalen so

Ontspan met je hele zijn

 HET HERSTELLEND VERMOGEN VAN KLANK 

Het idee dat klank en geluid gezond is voor lichaam en geest bestaat al heel lang. Klanken van o.a. een gong, trommel of klankschaal worden al duizenden jaren op verschillende plekken in de wereld gebruikt. En dat is meestal niet voor het plezier, maar vooral om een lichaam wat uit zijn evenwicht is, terug in balans te brengen.

 

In de oosterse landen wordt gezegd dat het lichaam gezond is als elke cel en elk orgaan in harmonie resoneert met het hele lichaam.


Door het ritme en door de frequentie van de klanken, kunnen we onze hersengolven meenemen en wordt het mogelijk om ons normale bewustzijn (bèta-status) terug te brengen naar een ontspannen staat (alfa) en zelfs naar een meditatieve of slaap staat (theta & delta).


Klank helpt je zo om geestelijk en lichamelijk in ontspanning te komen en kan het herstellend vermogen van je lichaam zijn werk doen.

sound meditation utrecht klankschalen so

KOM UIT JE HOOFD

In een klankschaal sessie kun je bij de verschillende klanken loslaten wat je op dat moment bezig houdt. Je gedachten-stroom doorbreken, even los van je ‘monkey mind’. Zeker wanneer je in het dagelijks leven erg druk bent en/of veel stress ervaart, zal je een directe diepe ontspanning voelen, en verlichting van stress en stress gerelateerde klachten merkbaar zijn.

Kom tot jezelf

 LUISTEREN MET JE HELE LICHAAM 

Deze ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. Aangezien de trilling van geluid niet alleen door onze oren wordt gehoord, maar door resoneren in elke cel in ons lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen.


Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.
Ik hoor ook van deelnemers dat ze een vredig gevoel ervaren na een klanksessie.

5 VOORDELEN VAN EEN SOUND JOURNEY

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam
5. Balans in lichaam en geest

witte veer utrecht klankschalen meditati

Elke toon heeft een trilling

 HET HERSTELLEND VERMOGEN VAN KLANK 

Wat het werken met klankschalen voor mij zo bijzonder maakt is dat mensen er heel enthousiast op reageren en dat het voor iedereen weer anders is. Daarnaast heeft elke toon zijn trilling en dat heeft zijn effect op je lichamelijke en geestelijke welzijn.

 

Zoals je al gelezen hebt gaf ik aan dat het lichaam voor 70 % uit water bestaat en dat het water een goed geleider is van geluid en trilling.

 

Om het wat concreter te maken heb ik een klankschaal gevuld met water. Door de klankschaal aan te slaan of te wrijven ontstaan er trillingen. Dit gebeurt er dus ook in je lichaam. Blokkades kunnen dus letterlijk losgetrild worden in je lichaam.

.

Wat je hier boven gezien hebt, gebeurt dus ook in je lichaam. Eerst ontstaan er trillingen en kleine golfjes in het water. Later gaat het water ook springen. Blokkades kunnen dus letterlijk losgetrild worden in je lichaam waardoor je je fijner gaat voelen. De trillingen zijn heel subtiel. Je kan het soms voelen door lichte aangename tintelingen maar soms heb je het zelfs niet eens door.

Ervaar een mini sound journey

 ONTDEK DE VERSCHILLENDE KLANKSESSIES 

Weet je niet zo goed wat je kunt verwachten? In deze video hoor je korte geluidsfragmenten en momentopnames van verschillende klanksessies. Je hoort enkele instrumenten, klanken en sferen. Tijdens een sessie voel je ook de trillingen in je lichaam.


Een kleine oefening:

Zet het geluid aan.

Pak een koptelefoon en zet hem op. 

Sluit je ogen.

Stel je voor dat je languit ligt,

comfortabel met een dekentje.

 

Adem diep in door je neus en diep uit door je mond.

Herhaal dit een paar keer achter elkaar.

Klik op de play button van de video.

Ontspan.

Luister naar de klanken.

Ervaar wat de klanken met je doen.

En dit was pas het begin...

witte veer utrecht klankschalen meditati
klankschalen kristallen metale ocean dru

ontspan

KOM TOT JEZELF

met een sound journey

bottom of page