top of page

Ervaar de helende werking van de Crystal Bowls

Bijgewerkt op: 7 aug. 2023

In mijn blog pak ik elke keer een ander instrument waarmee ik werk tijdens mijn klanksessies. Vandaag is het de beurt aan de kristallen klankschalen. Ik laat je kennis maken met de dit krachtige soort klankschalen. Wat is het verschil met traditionele klankschalen? Hoe worden ze gemaakt? En wat maakt deze schalen zo bijzonder? Je leest het hier.


In mijn vorige blog Ontdek de magie van de klankschaal vertelde ik je al wat een klankschaal is, wat je er mee kan en welke soorten er allemaal zijn. De kristallen klankschalen is 1 van de soorten binnen deze categorie. De meeste mensen kennen wel de Tibetaanse klankschalen van metaal. De kristallen klankschalen zijn voor de meeste mensen minder bekend. Op zich is dat ook niet vreemd want het is een jongere generatie klankschalen binnen de wereld van Soundhealing. Maar ze winnen terrein aan bekendheid en wanneer mensen deze schalen gehoord hebben tijdens een klanksessie winnen ze ook terrein aan populariteit.


Soundjourney kristallen klankschalen utrecht klankreis Sound Meditation  klankschaal bergkristal kwarts
Ervaar de klanken van de kristallen klankschalen / crystal bowls tijdens een Sound Journey

Kristallen klankschalen zijn een steeds geliefder instrument om lichaam en geest te harmoniseren bij meditatie en holistische therapieën. Door hun zuivere klank zijn kristallen klankschalen in staat geblokkeerde energiepunten te ontwarren.


Klankschalen maken uiteraard geluid, maar waar het vooral om gaat is de trilling.

De kristallen klankschalen, ik noem ze ook vaak mijn crystal bowls, behoren tot mijn favoriete instrumenten. Deze klankschalen zijn weer heel anders dan de Tibetaanse klankschalen van metaal. Ten eerste is het geluid van kristallen klankschalen intens. Veel intenser dan metalen klankschalen. De intensiteit van deze schalen is zelfs in staat om je gedachtestroom tot stilstand te brengen. Deze schalen zijn ook in staat om vastzittende blokkades en bijhorende emoties los te maken. Ook gedragspatronen kunnen bij herhaling van sessies in positieve zin veranderen.


Ten tweede zien ze er heel anders uit. Kristallen klankschalen zijn meestal wit. Meestal is de witte kleur is niet doorzichtig. Het lijkt een beetje op bevroren ijs. Daarom staan deze schalen binnen de wereld van soundhealing ook wel bekend als crystal frosted bowls.

Verder heb je ook helder kristallen klankschalen. Ze worden ook wel crystal clear singingbowls genoemd. Deze schalen zijn gemaakt van de meest heldere delen van de bergkristal. Ze zijn ook helemaal doorzichtig en lijken wel van glas. Niet alleen de uitstraling is helder. Ook het geluid is veel helderder en deze schalen hebben ook hogere resonanties.


Ten derde zijn de kristallen klankschalen ook veel groter dan de Tibetaanse klankschalen. De kristallen klankschalen beginnen van vanaf 20 cm. Zelf heb ik twee schalen van 25 cm, vier schalen van 30 cm en 1 grote schaal van 40 cm.


Hoe worden kristallen klankschalen gemaakt?

De crystal bowls zijn klankschalen die gemaakt zijn van bergkristal en hebben een sterk helende werking op lichaam en geest. Bergkristal staat in de kristallenleer bekend om zijn hoge trilling, werkt zuiverend en heeft daarnaast een helende werking. Wil je hier meer over weten? In het kristallendossier lees je meer over de werking van bergkristal.

Het proces om een kristallen schaal te maken is een nauwkeurig en zorgvuldig proces. En dat hoor je dan ook aan het geluid wat deze schalen produceren. Het bergkristal wordt vermaalt tot zuiver kwartszand, dat vervolgens verhit wordt tot ongeveer 4000 graden. Door deze intense verhitting versmelten de aparte deeltjes van het kwartszand en daarna wordt deze massa in speciale mallen gegoten.

De schalen die daaruit komen worden dan op een bepaalde toonsoort geslepen. Het formaat van de schaal bepaalt mede de toonhoogte: een kleine dunwandige schaal geeft vaak een hogere toon dan die van een grote dikwandige schaal. In het algemeen hebben hogere tonen een verkwikkend en reinigend effect, terwijl diepe tonen meer ontspannend en aardend werken.


7 verschillende schalen:

Met de verschillende kristallen klankschalen is het mogelijk om een complete set van 7 schalen te maken. Zelf heb ik dit ook gedaan. Elke schaal heeft een eigen geluid, trilling en hoort bij 1 van de 7 chakra’s in je lichaam. Daarom worden ze ook wel chakra healing bowls genoemd. De chakra’s zijn energetische zones in je lichaam en worden door de trillingen van de klankschalen gemasseerd en gestimuleerd. De tonen van de kristallen klankschalen zorgen voor meer balans en harmonie, zowel lichamelijk als geestelijk. Blokkades kunnen letterlijk losgetrild worden waardoor er heling plaats vindt of dat organen in het lichaam weer beter kunnen functioneren.


klankschalen kristal kristallen klankschaal tibetaande metaal sound meditation utrecht
Alle klankschalen en andere instrumenten worden 1 dag voor de klanksessie geselecteerd en klaargezet

Wist je dat het mogelijk is om een klankschaal te hebben die afgestemd is op elk Chakra? Ik heb een chakra set samengesteld met prachtige witte chakra klankschalen, een fantastische manier om klanktherapie te combineren chakra therapie en/of kleurtherapie. Ben je geïnteresseerd of wil je je verdiepen? Lees dan het artikel; hoe kristallen klankschalen je trilling verhogen en je chakra's balanceren of kijk naar de gespecialiseerde klanksessie Chakra Klankmeditatie waarin je een innerlijke reis maakt en de chakra's worden gebalanceerd.


Langere resonantie

De wit gematteerde kristallen klankschalen gemaakt van zeer zuiver kwarts creëren met hun geluid en design een zeer aangename uitstraling. Hun langdurige, bolvormige toon verspreidt zich wanneer de klankschaal zachtjes wordt getikt of gewreven, zodat de energie in de hele omgeving voelbaar is. De kristallen klankschalen hebben een langdurige resonantie. Daardoor zijn ze ideaal voor meditatie en ook zeer geliefd bij de klanksessies die ik geef.


Wanneer twee of meer kristallen klankschalen tegelijk worden aangestreken of aangeslagen dan kunnen er prachtige harmonieuze samenklanken ontstaan, vooropgesteld dat ze zuiver op elkaar afgestemd zijn. Het lijkt alsof deze klanken om ons heen gaan, en in feite brengen ze ons hele lichaam in een harmonieuze vibratie, die ordenend en genezend kan werken. Zo kunnen de tonen van de kristallen klankschalen in een therapeutische omgeving worden toegepast om meer evenwicht en harmonie te scheppen, lichamelijk en geestelijk.


kristallen klankschalen klankschaal utrecht sound meditation trilling lightworker lichtwerker
Ervaar de verschillende klanken en trillingen tijdens een klanksessie

Wat doet de trilling van een Klankschaal?

Klankschalen maken uiteraard geluid, maar waar het vooral om gaat is de trilling. De trillingen van de kristallen klankschalen voel je tot in het diepste van je kern. Vandaar dat veel mensen deze schalen ook als intenser ervaren. Ons lichaam bestaat ook voor het grootste deel uit water, dat de trilling overneemt. Door deze zogenaamde Resonantie voelen we de trilling door ons hele lijf. Dit heeft vervolgens een positieve werking op je lichamelijke en mentale gezondheid. En doordat elke schaal een eigen unieke klank heeft, kun je ook afwisselen wat betreft trillingsfrequenties. Alle kristallen klankschalen zijn afgestemd op 432 hertz. Afstemming: C, D, E, F, G, A, B.


De Kristallen klankschalen / Frosted Crystal Bowls zitten in de volgende sessies: Sound Journey, Sound Journey XL, Sea Sound Journey, Buddhist Sound Journey, 4 Elementen Sound Journey, Nordic Sound Journey, Starseeds Sound Journey, Gong Sessie, Sjamaanse Drumsessie, Affirmatie Klankmeditatie en de Chakra Klankmeditatie.


Wil je de Kristallen klankschalen zien en horen? Wil je ervaren wat dit instrument met jou doet? Boek voor jezelf een afspraak in zodat je het zelf kan ervaren.


soundhealer utrecht

Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt gekregen in klankschalen. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


Namaste


William

Recente blogposts

Alles weergeven

Alle producten

bottom of page