top of page
sjamaanse drum sessie utrecht sound medidtation sjamenendrum shamanic journey sjamanisme

Sjamaanse
Drum Sessie

EEN REIS VAN TRIBALE KLANKEN

EEN DRUMSESSIE IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

-

sjamaanse drum sessie utrecht sound medidtation sjamenendrum shamanic journey sjamanisme

ONTSPAN & GENIET

Een Sjamaanse Drum Sessie is een hele bijzondere manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluid. Een drum sessie is een bijzondere ervaring voor lichaam en geest. ​Luister naar de harmonieuze, tribale klanken van de grote Sjamanendrum, klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend.

 

Een Shamanen drumsessie wordt ook wel een Shamanistische drumceremonie, trancereis, drumhealing, of drummeditatie genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een bijzondere ervaring voor lichaam en geest.

 

Stel je voor: lekker languit liggen in een fijne ruimte met een grote Sjamanendrum, kristallen en klankschalen. Het geluid ervan golft over je heen. Stress verdwijnt in een zee van klanken. Meerdere klankschalen omringen je. Je voelt de klanktrillingen diep door je huidlagen heen resoneren. Warme klanken dragen je naar een oase van rust.

Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie en de kracht van de drum.

sjamaanse drum sessie utrecht sound medidtation sjamenendrum shamanic journey sjamanisme

HEALING BY SOUND

In een sjamaanse drum sessie, reis je af naar de diepere lagen van je bewustzijn. Naar dimensies die het fysieke lichaam niet kan waarnemen. Er bestaan vele namen voor deze plek die buiten onze fysieke werkelijkheid ligt, zoals de spirituele wereld, het parallelle universum, de andere wereld en de droomtijd.

Healing by sound. Ik gebruik deze term vaker. In het Sjamanisme geloofden sjamanen ook in de kracht van klanken. Het sjamanisme is een van de oudste vormen van spiritual healing die er bestaat. Sjamanen geloven dat de oorzaak van ziekte en kwalen altijd te herleiden is tot spirituele onbalans, soundhealing richt zich op het herstellen van die balans. Dat gaat op talloze manieren, afhankelijk van het probleem, maar belangrijk zijn onder andere het reinigen van energie, het ontspannen, het terugvinden van vergeten delen van jezelf en het helen van thema’s die spelen in je leven.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een Sound Journey

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam
5. Balans in lichaam en geest

sound meditation utrecht shamaan shamanic soundhealing klankreis meditatie sjamaanse drum sessie utrecht sound medidtation sjamenendrum shamanic journey sjamanisme

TRIBALE KLANKEN

Tijdens een Sjamanistische drumsessie kom je in een lichte trance staat terecht. Sommige mensen hebben dat ook bij mijn andere klanksessies. Dat klinkt eng, maar dat is het niet. Eigenlijk is het heel ontspannen en fijn. Eigenlijk kom je bij elke vorm van meditatie wel in een vorm van trance terecht. Zelfs als je diep in gedachten verzonken bent en je de wereld om je heen compleet bent vergeten, bevind je je eigenlijk al in een trance staat. Een lichte trance is te vergelijken met een dieper gevoel van bewustzijn of een droom.

 

Het doel van deze klanksessie is om te ontspannen, tot jezelf te komen en naar binnen te keren. Tijdens een sjamaanse drum sessie worden we door de tribale klanken bewuster en zijn we in staat om nieuwe dimensies te ontdekken. Het belangrijkste is dat je zonder verwachtingen gaat ervaren. Zonder oordeel en met een open hart.

 

Het kan zijn dat je reis heel levendig is, dat je beelden ziet en het bijna voelt als een lucide droom. Maar het kan ook zijn dat je geen beelden ziet maar enkel een bepaald gevoel ervaart. Wellicht krijg je een mooie herinnering van een vakantie. Dat is allemaal prima. Misschien ervaar je ook vreemde of onverklaarbare dingen. Ervaringen die je niet goed kan plaatsen of die voor jou geen boodschap hebben. Schrijf die dingen, na afloop wel op, misschien zegt het je nu niets, maar begrijp je op een later moment de betekenis ervan. Een sjamaanse drum sessie valt niet te voorspellen en het onderbewustzijn spreekt in metaforen, hoe vaker je een in een verruimde staat van bewustzijn treed, hoe makkelijker je die metaforen zult herkennen.

sjamaanse drum sessie utrecht sound medidtation sjamenendrum shamanic journey sjamanisme

INSTRUMENTEN SJAMAANSE DRUM SESSIE

Een sjamaanse drumsessie is een gespecialiseerde en extra lange sessie binnen de verschillende klanksessies. In de drum sessie ga je op een speciale klankreis met de handgemaakt sjamanendrum en andere instrumenten. De sjamanendrum is een mooi en zeer krachtig instrument. Het is ook niet voor niets dat dit instrument in oude beschavingen zoals de Inca’s, de Maya’s en andere stammen in Afrika, midden en zuid Amerika al werd gebruikt. De drum brengt je terug naar de kern en wordt geëerd om haar primaire en verbindende kracht.  Deze gerichte energie en resonantie helpt om processen in gang te zetten en kan voor vele doelen worden ingezet.

 

De drum/trommel heeft een prachtig en zeer indrukwekkend geluid. De sjamanendrum heeft een grote rol in deze sessie. Verder gebruik ik in deze klanksessie instrumenten die de drum mooi aanvullen voor een unieke en bijzondere beleving. De meeste heb ik in de loop der jaren verzameld vanuit verschillende landen over de hele wereld. Dit zijn onder andere verschillende Tibetaanse klankschalen uit India en Nepal. Kristallen klankschalen die gemaakt zijn van bergkristal.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Sjamanendrum

Caxixi Coconut

Crystal bowls (basischakra, hart-, keel- en derde oog)

Kenari Shaker

Koshi

Pala Shaker

Rainmaker

Shamanshaker

Tibetaanse klankschalen

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Geniet van de shamanic drum en andere instrumenten en kom helemaal tot rust.

WHAT PEOPLE SAY

“Ik heb al vaak ligconcerten, soundbaths en klankschalen sessies gehad vanwege mijn drukke baan. Eindelijk iets in Utrecht gevonden! William maak het heel persoonlijk en geeft er een eigen draai aan en dat maakt het heel fijn en bijzonder. Ik ga zeker vaker terug komen.”

— Johan, Terwijde

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht - biologische thee - ceremonie ritueel rituals spir

THEECEREMONIE

Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

sjamaanse drum sessie utrecht sound medidtation sjamenendrum shamanic journey sjamanisme

SESSIE

De totale sessie duurt ca. 165 minuten waarvan de klanksessie maar liefst 90 minuten duurt. 

 

De sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

XL klanksessie

theeceremonie & afronding

Ben je benieuwd hoe anderen de sessie hebben ervaren?

Lees de reviews.

sjamaanse drum sessie utrecht sound medidtation sjamenendrum shamanic journey sjamanisme

Kom je met iemand samen of met een groepje? Dan gaat de prijs per persoon omlaag.

Bekijk de tarieven en groepskortingen.

Ben je enthousiast geworden? Merk je dat het resoneert met jou of dat je nieuwsgierig bent naar deze sessie? Maak een afspraak.

bottom of page