top of page

Dit is wat klankschalen met je doen. Bekijk het in deze video

Bijgewerkt op: 23 okt. 2022

De meeste mensen weten dat klankschalen ontspanning geven en dat je er helemaal van tot rust komt. Maar een klankschaal doet nog veel meer. Het laat elke cel en orgaan in je lichaam trillen. Dat vertel ik in deze blog en ik laat het aan je zien in een video die ik gemaakt heb.


Sound bath Journey klankreis Sound Meditation Utrecht klankschalen klankschaal  water trilling tongdrum soundbath singing crystal bowls happy drum kristallen
Het lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water en is daarmee een goede geleider om te helen

Je lichaam bestaat voor circa 70% uit water. Door het aanslaan van klankschalen die trilling geven, wordt het water in je in beweging gezet. Net als wanneer je een steentje in het water gooit en er golfjes ontstaan. Je ontspant. Hierdoor kun je stress en andere blokkades los laten.


Luisteren met je hele lichaam

Een klankschalensessie is heel fijn en ontspannen. Het is een heerlijk moment om tot jezelf te komen. Maar wat misschien nog wel belangrijker is; de klanken en de trillingen die vrij komen doen heel veel voor je lichaam.


De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. En omdat het lichaam voor 70% uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen.


Hieronder kun je een filmpje bekijken die ik gemaakt heb. Ik heb 1 van mijn klankschalen gevuld met water. Kijk en luister naar wat er met het water gebeurd. Dit gebeurd er dus ook in je lichaam.

Wat je net hierboven gezien hebt in de video, gebeurt dus ook in je lichaam. Wanneer ik een klankschaal op het lichaam plaats of boven je lichaam houd, en deze aansla met een klopper, dan beweegt het water in je. De trillingen gaan dan door je lichaam.


Afhankelijk van hoe gevoelig je bent, voel je de trillingen in je lichaam. Ook de gevoeligheid van je zenuwstelsel speelt hierin een belangrijke rol en de mate van je bewustzijnsniveau bepaalt de intensiteit van je beleving. Ben je hoog sensitief of scoor je op alle voorgaande punten hoog? Dan wordt de waarneming en de beleving intenser. Maar het kan ook zijn dat je de trillingen minder goed waarneemt of soms ook helemaal niet. Weet dan, dat als je niets voelt, dat dat niet betekend dat er niets gebeurd. Ons brein geeft niet altijd alles door.


Doordat de trillingen door je lichaam gaan, ontvangen je lichaamscellen op subtiele wijze een innerlijke massage. Daarom wordt het aanslaan van klankschalen op iemands lichaam een klankschalenmassage genoemd.


Elke toon heeft een trilling en dat heeft zijn effect op je lichamelijke en geestelijke welzijn.

Ieder mens heeft blokkades in het lichaam. Het is niet de vraag of je er 1 hebt. Het is relevanter om jezelf de vraag te stellen waar zit een blokkade in mij? De trillingen gaan via het water in je lichaam door je hele lichaam heen. Op zoek naar blokkades. Blokkades kunnen er voor zorgen dat lichaamsdelen of organen minder goed gaan functioneren. Als cellen en organen niet goed functioneren krijgen ze een lichte massage door de trillingen. Doordat de blokkades op een zachte manier worden losgetrild, kunnen organen wellicht weer beter gaan functioneren. Weet wel dat een klankschaal nooit een arts vervangt.

Healing dankzij klankschalen

Een sound journey of klankschalenbehandeling is vooral gericht op ontspanning. Ontspanning biedt ruimte voor het oplossen van eventuele vermoeidheid- en stressklachten of ‘druk in je hoofd’ zijn.


Verschillende internationale wetenschappers toonde met wetenschappelijk onderzoek aan dat de geluidstrillingen van Tibetaanse klankschalen een helend effect kunnen hebben. Ook heb ik zelf ervaren dat kristallen klankschalen en gongs een nog groter effect hebben dan de metalen klankschalen.


Elke toon heeft een trilling en dat heeft zijn effect op je lichamelijke en geestelijke welzijn. Wanneer je tot rust komt door de prachtige klanken van de boventonen kan er acceptatie komen van ziekte of stress en ontspan je. Door de ontspanning zal bloed weer beter doorstromen op plekken waar je verkrampt was of een blokkade had. Hierdoor kunnen afvalstoffen worden afgevoerd en kan jouw eigen lichaam ervoor zorgen dat je weer in balans komt en heelt.


Het mooie is dat deze processen voor het grootste deel onbewust gebeuren in je lichaam. Je hoeft er eigenlijk niets voor te doen. Alleen lekker ontspannen en luisteren. Door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. De klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.


Ik hoor ook van deelnemers dat ze een vredig gevoel ervaren na een klanksessie. Regelmatig hoor ik mensen aangeven dat zij pijn anders waarnemen tijdens en na de sessie. Chronische pijnklachten worden minder en zijn soms ook weg. De bloeddruk verlaagt vaak ook doordat de stress in het lichaam afneemt. Veel mensen slapen als een blok de nacht erna. De ontspanning van de sessie maakt dat je uitgerust gaat slapen waardoor een hogere kwaliteit van slapen ervaren kan worden. Uiteraard ervaart iedereen wat anders en worden er ook nog andere dingen ervaren. Maar dat ga ik in een volgende blog vertellen.

Door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf, stress verdwijnt in een zee van klanken en chronische pijnklachten worden minder
soundhealer utrecht

Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt gekregen in wat ik doe en wat een soundhealing voor jou en lichaam kan betekenen. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog. Je kan ook eens kijken bij de veel gestelde vragen. Maar je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


In vredige resonantie,


William

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


Alle producten

bottom of page