Wat mindful luisteren jou brengt

Bijgewerkt op: 11 apr.

Je hoort het tegenwoordig steeds meer mensen zeggen. Ik ben druk, ik heb geen tijd. Mensen met stress of een burn-out. Mindful luisteren helpt je te ontspannen en waarschijnlijk biedt het jou nog veel meer. Ontdek wat mindful luisteren jou brengt.Utrecht sound meditation mediteren meditatie Tibetaanse klankschalen klankschaal singing bowls soundjourney klankreis klankmeditatie soundbath bath klankbad klankheling
Ontdek de klanken van de verschillende Tibetaanse klankschalen tijdens een Sound Journey


Mindful luisteren

Zelf geloof ik al lang in de helende werking van mindful luisteren. We leven al tien jaar met onze smartphones, wat voor velen een verslaving is geworden. We proberen allemaal alles bij te benen en zoeken naar manieren om ons terug te trekken en om de overdaad aan input, prikkels en geluid in onze hoofden te dempen.


Een sound bath een meditatieve belevenis waarbij geluid bewust wordt gebruikt om te ontspannen

Door een sound bath kun je dat geluid effectief overstemmen. Een sound bath of sound meditatie is een mooie kans om te beginnen met een bewuster leven. Zelf vind ik het fijn en heel mooi om mensen kennis te laten maken met de bijzondere instrumenten die ik gebruik met een sound journey. Ook de reacties na een sound journey die ik bespreek tijdens de theeceremonie zijn fijn en inspirerend. Een mooi moment om echt met elkaar in contact te komen.


Wat is sound journey?

Door geluid kunnen we de vibratie van onze hersengolven veranderen, onze hartslag vertragen en de ademhaling verdiepen. Zo beïnvloeden we eigenlijk ons algehele welzijn. Een sound journey wordt ook wel een klankreis, soundbath genoemd. Bij sound healing wordt er nog een stap verder gegaan naar de therapeutische toepassing van deze vibraties op het lichaam en de geest.


Sound Meditation | Mandala | Utrecht

Door bepaalde geluiden te creëren met welzijn als intentie ben je in staat om in harmonie te zijn met jezelf. Je ervaart deze harmonie door een balans te vinden in het fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspect. Deze techniek van sound healing wordt over de hele wereld en in allerlei culturen al meer dan duizenden jaren toegepast.


Deep listening

Een sound bath is een meditatieve belevenis waarbij geluid bewust wordt gebruikt om allereerst te ontspannen en om therapeutische en helende effecten teweeg te brengen. Het is een soort deep listening. Dat klinkt wat simpel, maar we zijn ons zelden bewust van hoe we luisteren. En daar komt een stukje mindfulness bij kijken. “Wanneer ik sessies leid wil ik mensen helpen zich bewust te worden van hun relatie met geluid. Als we met focus en duidelijk gerichte aandacht luisteren, dan kun je die bewuste houding steeds beter vasthouden en doortrekken naar andere gebieden van je leven.


Luisteren leidt tot een dieper begrip van dingen die van binnenuit en van buitenaf invloed op je uitoefenen

Een sound journey is een kwestie van steeds opnieuw blijven oefenen in je bewuste houding, en dat begint bij luisteren. Luisteren leidt tot een dieper begrip van dingen die van binnenuit en van buitenaf invloed op je uitoefenen. Dat kan leiden tot sterkere banden – met jezelf en met anderen – die vervolgens weer leiden tot meer compassie, expressie en liefde”.


Ben je benieuwd naar deze bijzondere ervaring? Dat kan ik me voorstellen. Verschillende mensen gingen je al voor en waren zeer enthousiast. Iedereen beleeft het anders. In mijn volgende blog ga ik je daar meer over vertellen.


Namaste


William


70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven