top of page

DE4 ELEMENTEN

SOUND JOURNEY

EEN KLANKREIS IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

-

20220118_183014.jpg

ONTSPAN & GENIET

Wandel je je graag in het bos of langs de zee? Kun je genieten van de wind door je haar? Of houd je van de zon of om fijn bij een haardvuur te zitten? Dan is de 4 Elementen Sound Journey iets voor jou.

4 Elementen Sound Journey is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluiden die horen bij de 4 elementen.

 

Deze klanksessie is een bijzondere ervaring voor lichaam en geest. ​Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Een klankmeditatie of klanksessie wordt ook wel een soundbath, soundhealing, klankreis, of ligconcert genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een bijzondere ervaring voor lichaam en geest.

 

Stel je voor: lekker languit liggen in een fijne ruimte met meerdere Tibetaanse en kristallen klankschalen en een grote gong. Het geluid ervan golft over je heen. Stress verdwijnt in een zee van klanken. Meerdere klankschalen omringen je. Je voelt de klanktrillingen diep door je huidlagen heen resoneren. Warme klanken dragen je naar een oase van rust. ​Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie van de klankschaal.

sound meditation utrecht groepssessies klankschalen gong sound journey mooi ontspannen klankschaal stress verminderen

HET NIEUWE MEDITEREN

Ontspan en kom helemaal tot jezelf met de 4 Elementen Sound Journey. Dit is een themasessie vanuit de Nature Sessions binnen de klanksessies. Het is een extra lange variant op de basis sound journey met als thema; de 4 elementenIn deze sessie maak een je innerlijke reis met de 4 elementen; aarde, water vuur en lucht. Je reist met de Sjamanendrum over aardse bestemmingen en natuurgebieden. We reizen naar stranden en waterrijke gebieden. We wakkeren het vuur in ons aan met haardvuren en laten ons meevoeren door de wind. Ik 

werk ik natuurlijk met prachtige handgemaakte klankschalen, kristallen klankschalen, een grote sjamanendrum, een grote oosterse gong, fijne natuurgeluiden, mooie muziek, en andere instrumenten.

Wat is een sound journey?
Een sound journey is een luisterconcert waarbij ontspanning en bewustwording centraal staan. Het is een geleide fantasie waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De geest is vrij om te reizen. Vandaar de naam sound journey. Bij mijn ligconcerten maak ik een creatieve mix van klankschalen, gongs en andere instrumenten, muziek, soundscapes en natuurgeluiden die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. 

 

Een sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van meditatie en een diepe vorm van ontspanning. Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen of de informatiepagina.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een Sound Journey

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam
5. Balans in lichaam en geest

DE 4 ELEMENTEN

De vier elementen, aarde, water, lucht en vuur, zijn de vier oerprincipes waaruit alles is opgebouwd. Het zijn de bestanddelen van de natuur, waar wij ook deel van uitmaken. Ook de mens is samengesteld uit deze principes, op verschillende vlakken, zowel lichamelijk als geestelijk, emotioneel en spiritueel. De elementen worden ook ingedeeld in mannelijke en vrouwelijke elementen. De mannelijke zijn vuur en lucht, de vrouwelijke zijn water en aarde. Echter alle mensen hebben de vier elementen in zich. De materiële kanten van de elementen zijn ons het meeste vertrouwd. Ze zijn onontbeerlijk om te kunnen overleven.

 

Het vuur houdt ons warm, meestal in de vorm van de zon. Het water stilt onze dorst, de aarde brengt ons voedsel voort en we kunnen slechts enkele minuten zonder lucht. De 4 elementen werken ook altijd met elkaar samen. Kijk maar naar de kringloop van water: De zon (vuur) verwarmt een grote hoeveelheid water. Dit vormt een wolk van waterdruppels, die door de wind (Lucht) naar het land wordt geblazen. Boven het land (aarde) koelt het water af en komt het naar beneden. Het land neemt een deel van het water op en de rest stroomt terug naar de zee om opnieuw verwarmt te worden door de zon.

kristallen en tibetaanse klankschalen klankinstrumenten klanksessie klankschaal sessie utr

INSTRUMENTEN SOUND JOURNEY

De 4 Elementen Sound Journey is een themasessie binnen het aanbod van de verschillende klanksessies. Het is de tweede klanksessie vanuit de serie Nature Sessions. Waar de sound journey een klanksessie is om mee te beginnen en kennis te maken met sound meditation, is deze extra lange klanksessie een variatie en een verdieping met als thema de 4 elementen.

 

In deze klanksessie ga je op een speciale klankreis. Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten van Sound Meditation. Het geluid ervan en de trillingen golven over je heen. Waan jezelf in de natuur en wordt 1 met de elementen. Geniet en reis af naar jouw innerlijke werelden.

In deze sessie werk ik  met veel verschillende instrumenten. Het combineren van een gong en sjamendrum met kristallen klankschalen is niet gebruikelijk en daarom maakt het deze sessie ook heel bijzonder. Ik werk natuurlijk met prachtige instrumenten die aansluiten bij de elementen, mooie muziek, natuurgeluiden en andere instrumenten. Uiteraard heeft elk element zijn eigen thema en instrumenten. Deze instrumenten geven een mooie aanvulling voor een unieke en pure klankbeleving.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Crystal Bowls (wortelchakra, sacraal, hart, keel en derde oog) | Koshi Chimes (aarde, water, vuur en lucht) | Oceandrum

Oosterse Chao Gong | Sjamanen Drum | Thunder Tube | Tibetaanse Klankschalen

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen, een oogkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Geniet van de rijke en harmonieuze klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Kom helemaal tot rust.

WHAT PEOPLE SAY

“Ik heb al vaak ligconcerten, soundbaths en klankschalen sessies gehad vanwege mijn drukke baan. Eindelijk iets in Utrecht gevonden! William maak het heel persoonlijk en geeft er een eigen draai aan en dat maakt het heel fijn en bijzonder. Ik ga zeker vaker terug komen.”

— Johan, Terwijde

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht - biologische thee - ceremonie ritueel rituals spir

THEECEREMONIE

Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

4 elementen sound journey sound meditation utrecht klankschalen sjamanendrum kristallen lu

SESSIE

De totale sessie duurt ca. 165 minuten waarvan de klanksessie maar liefst 90 minuten duurt. 

 

De sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

XL klanksessie

theeceremonie & afronding

Ben je benieuwd hoe anderen de sessie hebben ervaren?

Lees de reviews.

4 elementen sound journey utrecht sound meditation klankschaal klankschalen sessie klanksessie groepje mediteren ontspannen

Kom je met iemand samen of met een groepje? Dan gaat de prijs per persoon omlaag.

Bekijk de tarieven en groepskortingen.

bottom of page