top of page
gong sessie utrecht sound meditation grotta sonora leidsche rijn vleuten terwijde de meern

DEGROTE

GONG SESSIE

EEN GONGSESSIE IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

20210427_120731.jpg

ONTSPAN & GENIET

Waarschijnlijk heb je wel eens een gong gezien of gehoord op tv. Het slaan tegen een gong is voor velen bekend. Maar wist je ook dat er nog veel meer indrukwekkende klanken uit een gong te halen zijn? Wil je die klanken horen en voelen in je lichaam? Wil je geïnspireerd worden door de krachtige resonanties van de Gong? Dan is de Gong Sessie iets voor jou.

Een Gong Sessie is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluid. Deze klanksessie is een bijzondere ervaring voor lichaam en geest. ​Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende gongs en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Een gongmeditatie of klanksessie wordt ook wel een soundbath, soundhealing, klankreis, of ligconcert genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een bijzondere ervaring voor lichaam en geest.

 

Stel je voor: lekker languit liggen in een fijne ruimte met meerdere grote gongs, Tibetaanse en kristallen klankschalen. Het geluid ervan golft over je heen. Stress verdwijnt in een zee van klanken. Meerdere gongs en klankschalen omringen je. Je voelt de klanktrillingen diep door je huidlagen heen resoneren. Warme klanken dragen je naar een oase van rust. ​Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de kracht van de gong.

sound meditation utrecht groepsssessies klankschalen gong sound journeys mooi ontspannen r

HET NIEUWE MEDITEREN

Ontspan en kom helemaal tot jezelf met de Gong Sessie. In deze gespecialiseerde sessie binnen de verschillende klanksessies maak je een innerlijke reis met verschillende grote gongs. Waar de Sound Journey wat breder is en meer diversiteit biedt ter kennismaking met verschillende instrumenten, gaat de Gong Sessie meer de diepte in. Deze sessie is ook wat langer en ik werk natuurlijk met prachtige gongs, windgong, Tibetaanse klankschalen en kristallen klankschalen, mooie rustgevende muziek, natuurgeluiden en andere instrumenten.

Wat is een Gong Sessie?
Een Gong Sessie is anders dan een ‘gewoon’ concert, waarbij de melodie vaak heel belangrijk is. Bij mijn ligconcerten gaat het niet om muziek, maar om klanken en de trilling die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. 


Een Gong Sessie helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van meditatie en een diepe vorm van ontspanning. Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen of de informatiepagina.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een Gong Sessie

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam
5. Balans in lichaam en geest

DE KRACHT VAN DE GONG

De gong wordt al eeuwen lang gebruikt als helend instrument. De gong is een oud instrument wat zijn oorsprong in het oosten vindt. Bronnen beschrijven dat het gebruik van de gong zelfs terug gaat naar 1.600 jaar voor Christus. 

 

De gong is het meest resonerende instrument wat wij kennen. Elke keer weer maakt het bij veel mensen een grote indruk als de verschillende klanken te horen zijn. Welke gong het is, dat maakt niet uit. Elke gong heeft zijn eigen klanken en maken allemaal op hun eigen manier weer indruk. Mensen kunnen vaak niet kiezen welke gong ze het mooiste vonden omdat ze eigenlijk allemaal heel mooi zijn. 

In mijn blog heb ik al verschillende artikelen geschreven over de kracht van de gong. Hierin vertel ik alles over de oorsprong en achtergrondinformatie van de gong. De verschillende formaten, de verschillende soorten en waar ze van oudsher voor gebruikt werden. Ook heb ik een artikel geschreven over de Mandala Deepgong. Waar deze kunstzinnige en kleurrijke gong van gemaakt worden en de mooie klankgrot waar deze gong vandaan komt.

20210427_121858.jpg

WHAT PEOPLE SAY

“Ik heb al vaak ligconcerten, soundbaths en klankschalen sessies gehad vanwege mijn drukke baan. Eindelijk iets in Utrecht gevonden! William maak het heel persoonlijk en geeft er een eigen draai aan en dat maakt het heel fijn en bijzonder. Ik ga zeker vaker terug komen.”

— Johan, Terwijde

20221214_184555.jpg

INSTRUMENTEN GONG SESSIE

De Gong Sessie is een gespecialiseerde klanksessie binnen het aanbod van de verschillende sessies waarin de verschillende gongs een grote rol spelen. Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende gongs en klankschalen. In deze sessie ben je omringd door grote gongs, Tibetaanse klankschalen en kristallen klankschalen. Laat je imponeren door de krachtige klanken van de gongs. Het geluid ervan en de trillingen golven over je heen. Luister naar de onaardse klanken die vrijkomen tijdens de klanksessie

 

In de gongsessie ga je op een speciale klankreis met meerdere grote gongs. Hierbij kun je denken aan de traditionele oosterse Chao Gong maar ook aan artistieke kleurrijke gongs van deze tijd. 1 van de gongs is de Mandala Deep Gong van Grotta Sonora. Daarnaast werk ik nog met een tweetal prachtige gongs van Paiste.  Alle gongs hebben een prachtig en zeer indrukwekkend geluid. De gongs hebben zeer verschillende klankkleuren en een groot diversiteit aan resonanties waardoor ze elkaar heel mooi aanvullen en versterken. De gongs hebben een grote rol in deze sessie.

 

Verder gebruik ik in deze klanksessie instrumenten die de gongs mooi aanvullen voor een unieke en bijzondere klankbeleving. Ik werk met prachtige handgemaakte Tibetaanse klankschalen, kristallen klankschalen, mooie rustgevende muziek, natuurgeluiden en andere instrumenten. De meeste heb ik in de loop der jaren verzameld vanuit verschillende landen over de hele wereld.

 

 Een Gong Sessie is een hele fijne manier om te ontspannen en het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren. Daarnaast breng je je chakra's in balans waardoor je je fijner, meer in balans en energieker voelt.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Oosterse Chao Gong

Mandala Deep Gong van Grotta Sonora

Sound Creation Earth Gong van Paiste
Symphonic Brilliant Gong van Paiste

Tibetaanse klankschalen

Crystal bowls (zonnevlecht, hartchakra en derde oog)

Klankstaven

Wuhan Windgong

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen, een oogkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Geniet van de rijke en harmonieuze klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Maak jouw innerlijke reis naar onzichtbare werelden en kom helemaal tot rust.

WHAT PEOPLE SAY

“Ik heb al vaak ligconcerten, soundbaths en klankschalen sessies gehad vanwege mijn drukke baan. Eindelijk iets in Utrecht gevonden! William maak het heel persoonlijk en geeft er een eigen draai aan en dat maakt het heel fijn en bijzonder. Ik ga zeker vaker terug komen.”

— Johan, Terwijde

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht - biologische thee - ceremonie ritueel rituals spir

THEECEREMONIE

Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

gong sessie utrecht sound meditation grotta sonora leidsche rijn vleuten terwijde de meern paiste

SESSIE

De totale sessie duurt ca. 165 minuten waarvan de klanksessie ruim 90 minuten duurt. 

 

De sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

Gong Sessie

theeceremonie & afronding

Ben je benieuwd hoe anderen de sessie hebben ervaren?

Lees de reviews.

gong sessie utrecht sound meditation grotta sonora paiste oosterse grote windgong

Kom je met iemand samen of met een groepje? Dan gaat de prijs per persoon omlaag.

Bekijk de tarieven en groepskortingen.

bottom of page