gong sessie utrecht sound meditation grotta sonora leidsche rijn vleuten terwijde de meern

Gong Sessie

EEN REIS VAN WERELDSE KLANKEN

EEN GONGSESSIE IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

-

ONTSPAN

&GENIET 

Een Gong Sessie is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluid. Een gong sessie is een bijzondere ervaring voor lichaam en geest. ​Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende gongs, klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend.

 

Een gongsessie of gongreis wordt ook wel een gongbath, gonghealing, gongmeditatie, of gongconcert genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een bijzondere ervaring voor lichaam en geest.

 

Stel je voor: lekker languit liggen in een fijne ruimte met meerdere gongs. Het geluid ervan golft over je heen. Stress verdwijnt in een zee van klanken. Meerdere klankschalen omringen je. Je voelt de klanktrillingen diep door je huidlagen heen resoneren. Warme klanken dragen je naar een oase van rust.

Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie en de kracht van de gong.

gong sessie gongmeditatie utrecht soundmeditation klanksessie

DOOR DE KLANKEN KOM JE TOT EEN DIEPE KALMTE IN JEZELF 

gong sessie utrecht sound meditation grotta sonora leidsche rijn vleuten terwijde de meern

het nieuwe

mediteren

Wat is een Gong sessie?
Een gongconcert is anders dan een ‘gewoon’ concert, waarbij de melodie vaak heel belangrijk is. Bij mijn gongconcerten gaat het niet om muziek, maar om klank die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. 


Een gong sessie helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van meditatie en een diepe vorm van ontspanning.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING EN DAT HEEFT ZIJN EFFECT OP JE LICHAMELIJKE EN GEESTELIJKE WELZIJN

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een Gong sessie

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen
5. Balans in lichaam en geest

wereldse
klanken

Voor wie is gongsessie geschikt?
Een gongsessie is voor iedereen, van jong tot oud. Zelfs aan kinderen kunnen er gongsessies gegeven worden. Ook zij ervaren dit als weldadig maar eigenlijk geldt dat voor iedereen.

Een gongconcert is een bijzondere manier van tot jezelf komen, rust ontvangen en even niets moeten. Het biedt een diepe vorm van ontspanning. Dat is echt iets dat je zelf mag ervaren.
 

Wanneer een gongsessie ondergaan?
Je hebt geen specifieke aanleiding nodig om een gongsessie te willen. Wat ik vaak zie is dat iedereen verschillende redenen heeft om een sessie te willen.

Persoonlijke redenen voor gongsessie zijn onder meer:

 • stress

 • burn-out

 • ADD, ADHD

 • hoog sensitieve personen (HSP)

 • het verzachten van spanning in lichaam

 • in contact komen met je gevoel

 • ontdekken van nieuwe ervaringen

 • spiritueel ontwaken

 • transformatieprocessen

 • verwerken van blokkades

 • verzachten van verdriet

 • of gewoon omdat je het fijn vindt

gong sessie gongmeditatie utrecht soundmeditation klanksessie

INSTRUMENTEN GONGSESSIE

Een Gongsessie is een gespecialiseerde sessie binnen de verschillende klanksessies. In de gongsessie ga je op een speciale klankreis met verschillende handgemaakte gongs. Hierbij kun je denken aan de traditionele oosterse Chao Gong maar ook aan artistieke kleurrijke gongs van deze tijd. 1 van de gongs is de Mandala Deep Gong van Grotta Sonora. Beiden gongs hebben een prachtig en zeer indrukwekkend geluid. De verschillende gongs vullen elkaar mooi aan en hebben een grote rol in deze sessie. Verder gebruik ik in deze klanksessie instrumenten die de gongs mooi aanvullen voor een unieke en bijzondere beleving. De meeste heb ik in de loop der jaren verzameld vanuit verschillende landen over de hele wereld. Dit zijn onder andere verschillende Tibetaanse klankschalen uit India en Nepal. Kristallen klankschalen die gemaakt zijn van bergkristal.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Oosterse Chao Gong

Mandala Deep Gong van Grotta Sonora

Tibetaanse klankschalen

Crystal bowls (hartchakra en derde oog)

Klankstaven

Wuhan Windgong

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Geniet van de grote gongs en andere instrumenten en kom helemaal tot rust.

Theeceremonie%20Sound%20Meditation%20Utr

Thee Ceremonie

EEN HEERLIJK ZEN MOMENT

EEN HEERLIJK ZEN MOMENT

Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

 

Echt een fijn moment voor jezelf. 

20210427_121858.jpg

WHAT PEOPLE SAY

“Ik heb al vaak ligconcerten, soundbaths en klankschalen sessies gehad vanwege mijn drukke baan. Eindelijk iets in Utrecht gevonden! William maak het heel persoonlijk en geeft er een eigen draai aan en dat maakt het heel fijn en bijzonder. Ik ga zeker vaker terug komen.”

— Johan, Terwijde

gong sessie utrecht tam tam

Sessie

De totale sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

gong sessie

theeceremonie & afronding

.
Theeceremonie Sound Meditation Utrecht -

De totale sessie duur ca. 165 minuten waarvan de klanksessie ongeveer 90 minuten duurt. 

€75,-

Bovenstaand bedrag is gebaseerd op een prive sessie voor 1 persoon.

 

Bekijk duo- en groepskortingen.

A night to Remember!