top of page
nordic sound journey utrecht sound meditation klankschalen sjamanendrum vikings kulning innerlijke reis fantasie

DENORDIC

SOUND JOURNEY

EEN KLANKREIS IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

-

nordic sound journey utrecht sound meditation klankschalen sjamanendrum vikings kulning innerlijke reis fantasie

ONTSPAN & GENIET

Ben jij liefhebber van de Scandinavische landen? Houd jij van de rust van het noorden? Ontspan en kom helemaal tot jezelf met ''the Sounds of the North''. De Nordic Sound Journey is een thema sessie en een vervolg op de Sound Journey waarbij ontspanning, genieten en bewustwording centraal staan.

 

In deze geleide fantasie maak je een innerlijke reis naar het hoge noorden waarbij alle zintuigen gestimuleerd en geprikkeld worden. De geest is vrij om te reizen. Vandaar de naam Sound Journey. In deze speciale themasessie, maak je een klankreis met verschillende Tibetaanse en kristallen klankschalen, een sjamanendrum, Viking achtige sferen, cultureel Scandinavisch kulning en rustgevende klanken.

 

Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen, muziek en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie van soundhealing.

nordic sound journey utrecht sound meditation klankschalen sjamanendrum vikings kulning innerlijke reis fantasie

HET NIEUWE MEDITEREN

Wat is een sound journey?
Een sound journey is een luisterconcert waarbij ontspanning en bewustwording centraal staan. Het is een geleide fantasie waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De geest is vrij om te reizen. Vandaar de naam sound journey. Bij mijn ligconcerten maak ik een creatieve mix van klankschalen, gongs en andere instrumenten, muziek, soundscapes en natuurgeluiden die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. 

 

Een sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van meditatie en een diepe vorm van ontspanning. Wil je hier meer over weten? Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen of de informatiepagina.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een Sound Journey

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam
5. Balans in lichaam en geest

nordic sound journey utrecht sound meditation klankschalen sjamanendrum vikings kulning innerlijke reis fantasie

NORDIC

Zoals de naam al doet vermoeden ga je in deze sessie op een speciale klankreis met als thema Nordic. Je maakt een innerlijke reis naar Scandinavië, het hoge noorden van Europa. Deze landengroep bestaat uit cultureel perspectief gezien uit de 5 landen; Denemarken, Zweden, Noorwegen, IJsland en Finland. Scandinavië kent een lange en rijke historie. Deze landen kennen een eigen Nordic sfeer.

 

In deze sound journey reizen we af naar de ongerepte natuur van Zweden, de fjorden van Noorwegen, wildlife, sneeuw en wind van het noorden en het Noorderlicht. In deze sessie komt ook het historische Viking verleden aan bod. Daarnaast is er ook een bijzondere culturele aanvulling, namelijk het Scandinavische Kulning. Dit is een eeuwenoude roep van Scandinavische vrouwelijke herders om kuddes dieren in beweging te krijgen. Het is een speciale vocalisatietechniek om boerderijdieren te hoeden. Veelal werd het gezongen in mineur door vrouwen, met als doel de dieren naar huis te lokken. De oorsprong ligt vooral in Noorwegen en Zweden.

nordic sound journey utrecht sound meditation klankschalen sjamanendrum vikings kulning innerlijke reis fantasie

INSTRUMENTEN NORDIC SOUND JOURNEY

In deze themasessie binnen de verschillende klanksessies maak je een innerlijke reis naar het hoge noorden van Europa. Het is de tweede klanksessie uit de serie World Sessions. Deze sessie is een vervolg op de basis Sound Journey. In de 1e sessie heb je kennis kunnen maken met Sound Meditation. Ook heb je kunnen ervaren wat klank en trilling doet met jou en jouw lichaam. In deze sessie ga je weer verder. Deze extra lange Sound Journey heeft het thema Scandinavië en is speciaal gecreëerd voor verdieping en om jouw fantasie nog meer te laten reizen.

Deze sessie heeft uiteraard zijn eigen sfeer. De instrumenten, soundscapes en muziekstukken zijn speciaal geselecteerd voor het thema. In deze klanksessie ga je op een speciale klankreis en werk ik met prachtige instrumenten en muziek. Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende handgemaakte klankschalen, kristallen klankschalen en andere (kristal)instrumenten uit het instrumentarium van Sound Meditation. Het geluid ervan en de trillingen golven over je heen. De crystal harp maakt wederom zijn intrede en ook de Prachtige Earth gong laat zich horen. Daarnaast werk ik in deze sessie met de grote sjamanendrum, mooie helende en ontspannende muziek met Vikingachtige sferen en ontspannende en fijne natuurgeluiden uit het noorden.

De Nordic is een hele fijne en zachte manier om te ontspannen en het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren. Daarnaast breng je je chakra's in balans waardoor je je fijner, meer in balans en energieker voelt. De muziek en de instrumenten zijn gericht op de herverbinding met jezelf. Deze instrumenten geven een mooie aanvulling voor een unieke en pure klankbeleving.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Koshi Chimes | Crystal Bowls (wortelchakra, sacraal, hart, keel, en derde oog) | Crystal Harp | Earth Gong | Klankstaven

Sjamanen Drum | Tibetaanse Klankschalen

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen, een oogkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Geniet van de rijke en harmonieuze klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Kom helemaal tot rust.

WHAT PEOPLE SAY

“De Nordic was mijn 3e sessie en ik heb weer zo genoten! Het was fantastisch en echt een heerlijke sessie. De muziek zou ik thuis nooit luisteren maar het was zo mooi! Ik had kippevel. Echt prachtig! De zware klanken van de sjamanendrum vond ik ook zo mooi! Het paste allemaal bij elkaar waardoor het een super fijne beleving was.”

— Leonie, Arnhem

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht - biologische thee - ceremonie ritueel rituals spir

THEECEREMONIE

Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

nordic sound journey utrecht sound meditation klankschalen sjamanendrum vikings kulning innerlijke reis fantasie

SESSIE

De totale sessie duurt ca. 165 minuten waarvan de klanksessie maar liefst 90 minuten duurt. 

 

De sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

XL klanksessie

theeceremonie & afronding

nordic sound journey utrecht sound meditation klankschalen sjamanendrum vikings kulning innerlijke reis fantasie

Kom je met iemand samen of met een groepje? Dan gaat de prijs per persoon omlaag.

1 persoon: € 95,-

2 personen: € 69,- p.p.

> 3 personen: € 59,- p.p.

bottom of page