top of page
Sea sound journey utrecht sound meditation zee strand ontspannen klankschalen klankschaal

DESEA

SOUND JOURNEY

EEN KLANKREIS IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

DOOR DE KLANKEN KOM JE TOT EEN DIEPE KALMTE IN JEZELF 

Sea sound journey utrecht sound meditation zee strand ontspannen klankschalen klankschaal

ONTSPAN & GENIET

Loop jij graag op het strand? Of ben je een groot liefhebber van de zee? Ontspan en kom helemaal tot jezelf met ''the sounds of the sea''. In deze speciale themasessie, maak je een innerlijke reis met klankschalen, de zee en rustgevende klanken.

De Sea Sound Journey is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluid.

 

Deze klanksessie is een bijzondere ervaring voor lichaam en geest. ​Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Een klankmeditatie of klanksessie wordt ook wel een soundbath, soundhealing, klankreis, of ligconcert genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een bijzondere ervaring voor lichaam en geest.

 

Stel je voor: lekker languit liggen in een fijne ruimte met meerdere Tibetaanse en kristallen klankschalen. Het geluid ervan golft over je heen. Stress verdwijnt in een zee van klanken. Meerdere klankschalen omringen je. Je voelt de klanktrillingen diep door je huidlagen heen resoneren. Warme klanken dragen je naar een oase van rust. ​Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie van de klankschaal.

sound meditation utrecht groepsssessies klankschalen gong sound journeys mooi ontspannen r

HET NIEUWE MEDITEREN

Ontspan en kom helemaal tot jezelf met de Sea Sound Journey. In deze themasessie binnen de verschillende klanksessies maak je een innerlijke reis. Het is een variant op de basis Sound Journey met als thema de zee. In deze sessie maak een je innerlijke reis met de zee. Je reist vanaf het strand via de golven van de zee naar open water. Vanuit daar reis je af naar de diepte van de oceaan om uiteindelijk weer terug te komen op het strand. In deze sessie werk ik natuurlijk met prachtige handgemaakte klankschalen, een grote gong, mooie muziek, oceaan- en natuurgeluiden en andere instrumenten.

Wat is een sound journey?
Een sound journey is een luisterconcert waarbij ontspanning en bewustwording centraal staan. Het is een geleide fantasie waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De geest is vrij om te reizen. Vandaar de naam sound journey. Bij mijn ligconcerten maak ik een creatieve mix van klankschalen, gongs en andere instrumenten, muziek, soundscapes en natuurgeluiden die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. 


Een sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van meditatie en een diepe vorm van ontspanning. Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen of de informatiepagina.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een Sound Journey

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam
5. Balans in lichaam en geest

DE ZEE

Ruisende golven, zacht zand onder je voeten, de wind die door je haren waait: de zee hééft iets. Iets waardoor je je zorgen gemakkelijk vergeet, er weer ruimte ontstaat in je hoofd en je nieuwe energie krijgt. Een weekend, dag of zelfs maar een uurtje aan zee doorbrengen werkt helend en wordt door veel mensen gewaardeerd en daar gaat het in deze klanksessie ook om.

 

De golven van de zee hebben iets magisch. Het herhalende geluid van golven die tegen het strand oprollen en weer terugtrekken, hebben een afremmende werking op de hersenen. Eb en vloed zijn vergelijkbaar met in- en uitademen, geven en nemen, komen en gaan.

 

De zee is magisch! De zee geeft en de zee neemt. De zee doet haar werk.

kristallen en tibetaanse klankschalen klankinstrumenten klanksessie klankschaal sessie utr

INSTRUMENTEN SEA SOUND JOURNEY

De Sea Sound Journey is een themasessie binnen het aanbod van de verschillende klanksessies waarin de de zee en de oceaan een grote rol speelt. Het is de eerste klanksessie vanuit de serie Nature Sessions. Waar de sound journey een klanksessie is om mee te beginnen en kennis te maken met sound meditation, is deze klanksessie een variatie en een verdieping met als thema het de zee.

 

Waan jezelf op het strand, in de zee of in diepte van de oceaan. In deze klanksessie ga je op een speciale klankreis. Door te luisteren naar geluiden van de zee, wordt het gedeelte van je hersenen geactiveerd dat helpt te vertragen en te ontspannen. Daarom werk ik in deze klankreis ook met strand, zee en oceaangeluid en natuurlijk met de mooiste Tibetaanse klankschalen. Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen. In deze sessie ben je omringd door prachtige Tibetaanse en kristallen klankschalen en andere instrumenten uit het instrumentarium van Sound Meditation. Het geluid ervan en de trillingen golven over je heen. Uiteraard heeft elke schaal zijn eigen klank. Daarnaast werk ik nog met kristallen klankschalen en andere instrumenten. Deze instrumenten geven een mooie aanvulling voor een unieke en pure klankbeleving.

De Sea Sound Journey is een hele fijne en zachte manier om te ontspannen en het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren. Daarnaast breng je je chakra's in balans waardoor je je fijner, meer in balans en energieker voelt.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Crystal Bowls (wortelchakra, sacraal, solar plexus, hart, keel en derde oog en kruin) | Grote Oosterse Chao Gong

Klankstaven | Koshi Windchimes | Tibetaanse Klankschalen | Tonquedrum

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen, een oogkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken en het ritme van de zee. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Geniet van de rijke en harmonieuze klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Maak jouw innerlijke reis en kom helemaal tot rust. Kom thuis bij jezelf.

WHAT PEOPLE SAY

“Dit is niet alleen een klankschalen sessie maar een echte soundjourney waarbij je door William wordt meegenomen in een wereld van ontspanning, reizen, dromen en zelfbewustwording. Kan je niet op vakantie? Ga dan op reis met geluid en klank en kom op de meest fantastische plekjes om volledig uitgerust en re-energized de volgende dag weer aan de slag te kunnen. Sound meditation was een geweldige ervaring, dank je William"”

— Denise, Utrecht

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht - biologische thee - ceremonie ritueel rituals spir

THEECEREMONIE

Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

Sea sound journey mindtravel fantasie reis klankreis zee mediteren ontspannen walvis dream dromen droomreis utrecht whale sounds of the sea whale

SESSIE

De totale sessie duurt ca. 165 minuten waarvan de klanksessie 90 minuten duurt. 

 

De sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

XL klanksessie

theeceremonie & afronding

Sound meditation utrecht klankschalensessie sessie klankschaal groepje ontspannen mediteren mindfulness genieten luisteren zee sea sound journey soundbath klanken

Kom je met iemand samen of met een groepje? Dan gaat de prijs per persoon omlaag.

Bekijk de tarieven en groepskortingen.

bottom of page