Sunset

Sea Sound Journey

EEN REIS VAN WERELDSE KLANKEN

EEN KLANKREIS IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

-

ONTSPAN

&GENIET 

Loop jij graag op het strand? Of ben je een groot liefhebber van de zee? Ontspan en kom helemaal tot jezelf met ''the sounds of the sea''. In deze speciale themasessie, maak je een innerlijke reis met klankschalen, de zee en rustgevende klanken.

 

Een Sea Sound Journey is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluid.

 

Een sound journey wordt ook wel een soundbath, soundhealing, soundmeditatie, ligconcert of klankreis genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een zachte maar bijzondere ervaring voor lichaam en geest.

 

Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie van klankschalen.

sea sound journey meditation utrecht klankschalen sessie

DOOR DE KLANKEN KOM JE TOT EEN DIEPE KALMTE IN JEZELF 

mediteren zee sea klankschalen sessie utrecht soundmeditation

het nieuwe

mediteren

Een ligconcert is anders dan een ‘gewoon’ concert, waarbij de melodie vaak heel belangrijk is. Bij mijn ligconcerten gaat het niet om muziek, maar om klank die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. 


Een sea sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van diepe meditatie.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING EN DAT HEEFT ZIJN EFFECT OP JE LICHAMELIJKE EN GEESTELIJKE WELZIJN

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een Sound Journey

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen
5. Balans in lichaam en geest

wereldse

klanken

Zoals de naam al doet vermoeden ga je in deze sessie op een speciale klankreis met als thema de zee. In deze sessie werk ik met verschillende wereldinstrumenten. De meeste heb ik in de loop der jaren verzameld vanuit verschillende landen. 

 

Sommige instrumenten komen uit Azië. Hierbij kun je denken aan de handgemaakte Tibetaanse klankschalen die uit India en Nepal komen. Uit Bali heb ik verschillende Tonguedrums meegenomen.

 

Ook vanuit Zuid Amerika heb ik verschillende handgemaakte instrumenten. Zo kun je denken aan een met de hand beschilderde Rainstick uit Bolivia en een Oceandrum uit Peru. 

Natuurlijk kan Europa niet ontbreken in dit rijtje. Uiteraard heb ik ook Europese instrumenten in mijn collectie. Mijn kristallen klankschalen, ik noem ze ook wel mijn Crystal Bowls. Deze klankschalen zijn gemaakt van Bergkristal uit centraal Europa. Ook de handgemaakte Chimes zijn van Europese bodem en komen uit het zuiden van Frankrijk.

Birds

INSTRUMENTEN SEA SOUND JOURNEY

Een Sea Sound Journey is een themasessie en een variatie op de algemene Sound Journey. In deze klanksessie speelt het element water en de zee een grote rol en komen veel wereldse klanken samen in 1 sessie. In deze klanksessie gebruik ik instrumenten die elkaar mooi aanvullen voor een unieke en bijzondere beleving.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Tibetaanse klankschalen

Koshi chimes

Crystal bowls

Klankstaven

Tonguedrums

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat sound healing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Het ruisen van de zee, de golven, de klankschalen en de andere instrumenten. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Ontdek wat het met je doet. Geniet en kom helemaal tot rust.

Theeceremonie%20Sound%20Meditation%20Utr

Thee Ceremonie

EEN HEERLIJK ZEN MOMENT

EEN HEERLIJK ZEN MOMENT

De totale sessie duurt 2 uur waarvan de klankreis een uur en een kwartier duurt. Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

 

Echt een fijn moment voor jezelf. 

Image by frank mckenna

WHAT PEOPLE SAY

“Dit is niet alleen een klankschalen sessie maar een echte soundjourney waarbij je door William wordt meegenomen in een wereld van ontspanning, reizen, dromen en zelfbewustwording. Kan je niet op vakantie? Ga dan op reis met geluid en klank en kom op de meest fantastische plekjes om volledig uitgerust en re-energized de volgende dag weer aan de slag te kunnen. Sound meditation was een geweldige ervaring, dank je William"”

— Denise, Utrecht

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht -

Sessie

De totale sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

sound journey

theeceremonie & afronding

.
sea sound journey utrecht mediteren zeegeluiden sound meditation walvis

De totale sessie duur ca. 2 uur waarvan de klanksessie ongeveer een uur en een kwartier duurt. 

€60,-

Bovenstaand bedrag is gebaseerd op een prive sessie voor 1 persoon.

 

Bekijk duo- en groepskortingen.

A night to Remember!