top of page

DECHAKRA KLANK

MEDITATIE

EEN KLANKMEDITATIE IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

ONTSPAN & GENIET

Houd je je bezig met spirituele ontwikkeling? Ben je geïnteresseerd in chakra's? Of heb je belangstelling voor energie en je lichaam? Dan is de Chakra Klankmeditatie iets voor jou. De Chakra Klankmeditatie is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Het is een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluiden die resoneren bij de chakra's.

 

Deze klanksessie is een bijzondere ervaring voor lichaam en geest. ​Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Een klankmeditatie of klanksessie wordt ook wel een soundbath, soundhealing, klankreis, of ligconcert genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een bijzondere ervaring voor lichaam en geest.

 

Stel je voor: lekker languit liggen in een fijne ruimte met meerdere Tibetaanse en kristallen klankschalen, een crystal harp en andere instrumenten. Het geluid ervan golft over je heen. Stress verdwijnt in een zee van klanken. Meerdere klankschalen omringen je. Je voelt de klanktrillingen diep door je huidlagen heen resoneren. Warme klanken dragen je naar een oase van rust. ​ Voel je lichaam en ontdek de magie van de verschillende kristalinstrumenten. Kom thuis bij jezelf.

20211222_192855.jpg

HET NIEUWE MEDITEREN

Ontspan en kom helemaal tot jezelf met de Chakra Klankmeditatie. In deze gespecialiseerde sessie binnen de verschillende klanksessies maak je een innerlijke reis. Het is een verdieping op de basis Sound Journey met als thema de chakra's. In deze sessie werk ik natuurlijk met prachtige handgemaakte klankschalen, kristallen klankschalen, crystal harp, de kristallen kelk en mooie ontspannende en helende muziek met helende frequenties.

Wat is een klankmeditatie?
Een klank meditatie is anders dan een ‘gewoon’ concert, waarbij de melodie vaak heel belangrijk is. Bij mijn ligconcerten gaat het niet om muziek, maar om klanken die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. Een klank meditatie helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van meditatie en een diepe vorm van ontspanning. Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen of de informatiepagina.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een klanksessie

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam
5. Balans in lichaam en geest

Chakra klankmeditatie utrecht sound Meditation kristallen klankeschalen tibetaanse klankst

CHAKRA'S

De chakra's zijn energie-knooppunten in je lichaam. We richten ons vandaag op de 7 hoofd chakra's in je lichaam. Je kunt ze voelen, erop mediteren, je kunt je je bewust worden van wat ze nodig hebben en oefeningen doen om ze schoon, vrij en ontspannen te maken.
Langs de ruggengraad liggen de 7 hoofdchakra's. Het zijn als het ware ronddraaiende wielen van energie. Vanaf het stuitje de wortelchakra, sacraal chakra, solar plexus, hart, keel, derde oog en tot boven het hoofd, de kruin chakra.

De onderste 3 chakra's zijn de aardse chakra's en de bovenste 3 zijn de spirituele chakra's. Het vierde chakra; het hart, verbind de 2 groepen met elkaar. Door de chakra's heen stroomt onze levensenergie. De levensenergie ligt volgende de Indiase filosofie, in het begin van je ontwikkeling opgekruld als een slang rond de basis van de ruggengraad. Als de chakra's schoon, vrij en ontspannen zijn, kan de slang zich oprichten door alle knopen heen en uiteindelijk bereikt het dan de top. Er stroomt altijd wel wat energie door een chakra en hoe beter het stroomt, hoe lekkerder je in je vel zit. Wil je hier meer over weten lees dan mijn blog over de individuele chakra's.

Chakra's zijn ook wel de poorten van de ziel ze vormen een verbinding tussen je lichaam en je gevoelsleven. Daarnaast is het ook de brug tussen jou en het universum. Ze downloaden informatie die we nodig hebben om ons bewustzijn te ontwikkelen. Door bewust te zijn van je lichaam kan de energie ook fijner stromen. Bij de meeste van ons zijn de chakra's niet meer zo open als ze waren, toen we geboren werden. Door moeilijke levenservaringen kunnen we uit ons gevoelscentrum wegtrekken en dan verkrampt het chakra en raakt het geblokkeerd. Maar iedereen die authentiek leeft kan door zijn chakra's zijn eigen licht uitzenden naar de wereld. Op die manier kun je laten zien wie jij in essentie bent.

INSTRUMENTEN KLANKMEDITATIE

De Chakra Klankmeditatie is een gespecialiseerde sessie binnen het aanbod van de verschillende klanksessies. Waar de sound journey een klanksessie is om mee te beginnen en kennis te maken met Sound Meditation, is deze extra lange klanksessie een verdieping met als thema de chakra's

In deze klanksessie ga je op een speciale klankreis langs de 7 chakra's in je lichaam. Een chakra klankmeditatie is een hele fijne en zachte manier om te ontspannen en het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren. Daarnaast breng je je chakra's in balans waardoor je je fijner, meer in balans en energieker voelt. Ik gebruik hiervoor de complete set van 7 kristallen chakra klankschalen en andere prachtige kristalinstrumenten. Elke schaal is gemaakt van zuiver bergkristal en hoort bij 1 van de hoofdchakra's in je lichaam. Uiteraard heeft elke schaal zijn eigen klank die resoneren met de frequentie van de chakra's in het lichaam. In deze sessie werk ik met verschillende handgemaakte Tibetaanse klankschalen, de magische Crystal Harp, de kristallen Kelk en de 7 energy chimes die ieder een eigen frequentie hebben die ook horen bij een chakra. Deze instrumenten geven een mooie, unieke en pure klankbeleving.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Chakra Energy Chimes | Crystal HarpKoshi Windchimes | Kristallen Chakra klankschalen | Kristallen Kelk | Tibetaanse Klankschalen

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen, een oogkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Open je hart en geniet van de rijke en harmonieuze klanken van de verschillende kristalinstrumenten. Voel wat de kristalfrequenties met jouw lichaam doen. Maak jouw innerlijke reis door je lichaam. Heel jezelf en verhoog je frequentie.

Chakra klankmeditatie utrecht sound Meditation kristallen klankeschalen tibetaanse klankst

WHAT PEOPLE SAY

“Ik heb de Chakra sessie als heel fijn ervaren. Heel puur, rustig en voelde veel in mijn lichaam. Ik heb echt mijn lichaam gevoeld! De trillingen van de kristallen klankschalen heb ik ook echt gevoeld en bij sommige chakra punten voelde ik ook een reactie. Ik voelde me na afloop fijn en had meer energie.”

— Nienke, Leidsche Rijn

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht - biologische thee - ceremonie ritueel rituals spir

THEECEREMONIE

Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

chakra klankmeditatie utrecht sound meditation schoonmaken cleanen balanceren balans energie

SESSIE

De totale sessie duurt ca. 165 minuten waarvan de klanksessie ongeveer 90 minuten duurt. 

 

De sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

XL klankmeditatie

theeceremonie & afronding

.
groep sessie sound journey utrecht chakra klankmeditatie

Kom je met iemand samen of met een groepje? Dan gaat de prijs per persoon omlaag.

Bekijk de tarieven en groepskortingen.

RAISE YOUR VIBRATION

bottom of page