top of page

De magische klanken van de Kristallen Harp

Bijgewerkt op: 27 jun. 2023

In mijn blog pak ik elke keer een ander instrument waarmee ik werk tijdens mijn klanksessies. Vandaag is het de beurt aan de Crystal Harp. Ik laat je kennis maken met dit bijzondere instrument. Wat maakt dit instrument zo bijzonder? Waarom zijn ze zo populair? En wat kan je er mee? Je leest het hier.


Prachtig! Dat is het eerste wat mensen zeggen als ik ze vraag wat ze van de kristallen harp vonden. De kristallen harp blijft voor mij ook een magisch instrument om te bespelen. Het luisteren naar dit instrument wordt door mensen ervaren als energie gevend en tegelijkertijd heel ontspannend.


De kristallen harp wordt ook wel een crystal harp, kristallofoon of een kristallen buizeninstrument genoemd en behoort tot de nieuwste generatie soundhealing instrumenten. Dit bijzondere instrument bestaat uit ''zingende buizen'' van kristal kwarts en maakt kristalheldere tonen met zeer hoge frequenties die jouw persoonlijke trilling doen verhogen. Het is dan ook niet zo gek dat mensen het als energie gevend ervaren.


kristallen harp utrecht crystal buizeninstrument kristallofoon soundhealing meditation
Kristalheldere klanken komen vrij wanneer het instrument met water bespeeld wordt.

Waar is de kristallen harp van gemaakt?

De kristallen harp is gemaakt van helder bergkristal. Dit kristal, wat binnen de kwartenfamilie hoort, is puur kwarts, een nobel, natuurlijk materiaal dat zeer hoog trilt. Daarom produceert de kristallen harp prachtige, aanhoudende tonen die multidirectioneel en multidimensionaal klinken. Het geluid is heel helder en puur.

Wat maakt de kristallen harp zo bijzonder?

1 van de bestandsdelen van de crystal harp is Siliciumdioxide, dat piëzo-elektrisch van aard is, straalt een tastbare energie uit die ons tot op het bot raakt, ontspannend en energiek tegelijk.


De handgemaakte kristallen instrumenten maken indruk met hun kristalgeluid en het unieke timbre. De harp bestaat uit verschillende zuivere kwartskristalbuizen (SiO2) die op een transparante acrylbasis zijn gemonteerd, zodanig dat de kristallen buizen een optimale trillingsruimte hebben.


Deze kristallofoon is gestemd en geeft vredige klanken die inspireert tot liefdevolle enthousiasme en positiviteit in onze harten. De energie die deze kristallen buizen voortbrengen, is zeer intens. Het is daarom belangrijk om de klanken goed te doseren.


kristallen crystal harp buizeninstrument utrecht kristallofoon soundhealing sound meditation klankschalen
Extra brede buizen van kristal geven mooiere en vollere klanken.

Glazen buizen vs kwarts buizen

Er zijn verschillende (goedkopere) kristallen harpen wereldwijd verkrijgbaar. Ondanks dat het allemaal crystal harp wordt genoemd zijn er toch duidelijke verschillen. Ik heb juist voor dit exemplaar gekozen vanwege het prachtige geluid. Ik wilde graag een Europees product hebben. Geen item wat in China op een minder kwalitatieve manier nagemaakt is. Daarom heb ik dit bij een Duitse instrumentenkunstenaar gekocht die zelf zijn producten creëert.


Het mooie geluid is dan ook te horen door het vakmanschap en de passie die hij heeft om dit soort instrumenten te maken. Ook heeft de mooie klank te maken met het feit dat deze harp extra brede buizen heeft. Daarnaast is ook de diameter van de buizen breder dan wat normaliter verkrijgbaar is. Bij dunnere buizen is het geluid minder lang en minder helder. De bredere diameter zorgt voor een voller, mooier en rijker geluid.


Soms zijn kristallen harpen ook gemaakt van glazen buizen. Terwijl het als een kristal instrument wordt verkocht. De klank van een glazen buizen instrument is wat stiller en doffer dan het spelen van een kwartsbuis, maar het kan ook heel intiem en ontroerend zijn. Maar het verschil is zeker te horen.


Waar wordt de Kristallen Harp voor gebruikt?

Binnen de wereld van soundhealing worden kristalinstrumenten steeds bekender en populairder. Het past ook meer in deze tijd en de bewustzijngroei die wij als mensheid op dit moment maken.


Zelf werk ik heel graag met kristalinstrumenten vanwege de hogere frequenties. De kristallen harp is een geschenk voor ons welzijn in de 21e eeuw dankzij het materiaal en de goddelijke klank. Kristal instrumenten dragen bij aan de harmonisatie van de wereld.


Uit mijn sessies krijg ik altijd enthousiaste reacties van mensen als we het hebben over de kristallen harp. Zij ervaren de klanken en de trillingen als heel fijn, prachtig, helder, verfrissend, helend en energieverhogend. Alleen al door te luisteren naar de crystal harp kan een kalmerend en helend effect op je geest hebben. Het is gewoon balsem voor je ziel.


Bespelen:

Er zijn verschillende varianten om de crystal harp te bespelen. De kristallen harp kan plat op een tafel, rechtop op een standaard of in één hand worden bespeeld. In zijn akoestische kwaliteit kan de Crystal harp worden gebruikt als muziekinstrument, voor therapie en voor meditatie.


Tijdens mijn klanksessies bespeel ik dit instrument vaak met kloppers die geschikt zijn om de crystal harp aan te slaan. Maar wat ik zelf ook heel mooi vind is om zachtjes met natte vingers en handpalmen over het midden van de buis in dwarsrichting te wrijven. Dan ontstaan er een zachte klanken die in alle richtingen uitstraalt en lang naklinkt. Een kleine, zachte beweging creëert bijna vanzelf een intens, gewichtloos geluid. Het mooie is dat je direct met eigen handen de klanken kan creëren, waardoor je de trilling van de buizen onmiddellijk kan voelen.De Kristallen harp/crystal harp zit in de volgende sessies: Sound Journey XL, Nordic Sound Journey, Starseeds Sound Journey, Affirmatie Klankmeditatie, Chakra Klankmeditatie.


Wil je de Kristallen harp zien en horen? Wil je ervaren wat dit instrument met jou doet? Boek voor jezelf een afspraak in zodat je het zelf kan ervaren.


soundhealer utrecht

Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt gekregen in soundhealing en instrumenten waarmee ik werk. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog of de veelgestelde vragen bekijken. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


In vredige resonantie,


William

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Alle producten