top of page

Trillingsfrequentie: Dit houdt het in en zo verhoog je het

Bijgewerkt op: 28 apr.

Hoe hoger jouw persoonlijke trilling is, hoe fijner jij je voelt. Met een klanksessie verhoog je je trillingsfrequentie. Gelukkig kun je zelf thuis ook heel veel doen om je trilling en frequentie te verhogen. Door de kracht van herhaling houdt je jouw trilling hoog en kun je jouw energielevel verhogen. Ontdek het zelf in deze blog.


Alles is energie

In deze blog sta ik vandaag stil stil bij jouw energielevel. Je trilling, jouw frequentie. Raise your vibration. Ik gebruik deze term vaker op de website en als hashtag op social media.

Je hoort het wel vaker. Alles is energie. Maar hoe mag je dat opvatten? Alles in het universum bestaat uit energie! Je lichaam, je gedachten en emoties. Het is allemaal energie die op een bepaalde frequentie trilt. Dat geldt ook voor dieren, planten, voeding, voorwerpen. En natuurlijk ook voor klanken.


Het is misschien wat moeilijk te bevatten, dus even een korte uitleg. Alle materie is opgebouwd uit atomen. Een atoom is het allerkleinste deeltje van iets dat nog steeds de eigenschappen van een element bevat. Kwantumfysica heeft aangetoond dat atomen bestaan uit deeltjes (ca: 0,1%) en golven ( 99,9%). Deze golven zijn in beweging! En alles wat in beweging is, is energie! Jij en alles om jou heen is dus gevuld met energie.


En misschien nog belangrijker: Gelijke trilling trekt gelijke trilling aan. Een trilling plant zich voort en laat andere objecten resoneren op de trilling die het uitzendt. Dus, wat je uitzend krijg je terug.


18 emoties en gevoelens met verschillende frequentieniveaus

De energie van emoties

Een wetenschapper die zich in deze materie heeft verdiept is dr. David R. Hawkins. Hij heeft meer dan veertig jaar onderzoek gedaan naar de effecten van gevoelens en emoties op het lichaam. Deze heeft hij in kaart gebracht op 18 verschillende niveaus, waarbij iedere emotie of gevoel zijn eigen frequentie heeft. Die frequenties gaan van laag naar hoog. Alle emoties onder de 100 Hz worden gezien als laag trillend, gevoelens en emoties vanaf 200 Hz zijn krachtige emoties/gevoelens. Zie onderstaand overzicht:

sound meditation utrecht frequenties trilling vibraties raise your vibration verhoog je trilling emotie gevoelens
Overzicht met de frequenties van de emoties en gevoelens

Waarom vertel ik je dit? Je was misschien al bewust van deze informatie. Maar nu ben je het in ieder geval zeker. Je bent je ervan bewust dat alles energie is, dat energie zich voort zet en gelijksoortige energie aantrekt. Dat elke emotie zijn eigen frequentie heeft. Maar je kunt je energie, jouw trillingsfrequenties, ook managen of verhogen. De schaal van dr. Hawkins kun je toepassen op je eigen leven. Hoe hoger jouw frequentie, hoe fijner jij je voelt en hoe meer fijne dingen je naar je toe haalt.


Moed

Zoals je in de tabel van Hawkins kunt zien ligt het omslagpunt van de emoties van negatief naar positief op moed. Moed is wat je nodig hebt om uit je comfortzone te komen en patronen te veranderen. Courage is het Franse en Engelse woord voor Moed. Hierin zit het woord ‘Cour’ dat hart betekent. Je hebt moed nodig om je patronen onder ogen te zien en de regie te(rug) nemen. Bewust kiezen voor een andere frequentie.


Een aantal tips:


1. Kies je woorden wijs

Hoe jij tegen jezelf en anderen praat, heeft invloed op jouw frequentie. Elke uitspraak is een uiting van energie. Waarheden, complimenten etc. hebben allemaal een hoge frequentie. Leugens, roddels, twijfels of uitlachen laten je frequentie dalen. Wees dus niet die te hard voor een ander én niet voor jezelf.


2. Omring jezelf met mensen die jou goed doen

Ga om met mensen die jou een goed gevoel geven, waarbij je je prettig voelt en jezelf kunt zijn. Laat de mensen die jou met een zwaar gevoel opzadelen of die jou naar beneden halen, of waar je moe van wordt, lekker voor wat het is.


3. Luister naar helende en ontspannende muziek

Volgens Dr. Leonard Horowitz hebben geluidsvibraties (ook frequenties) een helende werking. De liefdesvibratie (528 hz) wordt ook wel 1 van de meest heilzame genoemd. Muziek met deze frequenties stimuleert de aanmaak van endorfinen en geeft je een gelukkig gevoel.


4. Klanksessies

Een oefening of activiteit die goed helpt bij het verhogen van je frequentie is ontspanning door middel van klanksessies. Het is een oefening die balans brengt tussen je hart en je hoofd. Een diepe vorm van ontspanning en een fijne ervaring voor lichaam en geest. Het helpt ook bij het loslaten van blokkades en onbalans in je lichaam. Ook helpt het bij het verzachten en verwerken van levensthema's. Zo ben je in staat de relatie te zien tussen hoe je jezelf voelt en het gedrag dat je laat zien. Het helpt je dus om o.a. gevoelens en emoties die jou niet helpen, los te laten. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook mijn blog En dit is hoe de kristallen klankschalen jouw trilling verhogen.


sound meditation utrecht frequenties trilling vibraties raise your vibration verhoog je triliing
In een klanksessie werken we met mooie (kristal)instrumenten met hoge frequenties

5. Lief zijn voor jezelf

Woorden wat je tegen anderen zegt is 1. Maar de gedachten die je over jezelf denkt zijn zeker net zo belangrijk. Jouw eigen interne criticus mag misschien wat meer zwijgen zodat belemmerende overtuigingen ook makkelijker achter je gelaten kunnen worden. Geef jezelf wat vaker een complimentje of werk met affirmaties om meer zelfliefde te creëren in je leven. Laat alles wat jou niet meer dient los. Laat het achter je en ga verder.


Ik hoop dat je nu wat meer inspiratie hebt gekregen in wat frequenties voor jou en jouw lichaam kan doen. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


In vredige resonantie,


William


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Alle producten

bottom of page