top of page

En dit is hoe de kristallen klankschalen jouw trilling verhogen

Hoe hoger jouw persoonlijke trilling is, hoe fijner jij je voelt. Ontdek de verhouding tussen de kristallen klankschalen, de chakra's en de lijst met emoties met bijhorende frequenties. Krijg inzicht per chakra en klankschaal over de frequentie. Door de kracht van klank houdt je jouw trilling hoog, jouw chakra's in balans en kun je jouw energielevel verhogen.


Misschien heb je het wel gelezen, mijn eerder verschenen blog Ervaar de zuiverende werking van de Crystal Bowls. In deze blog heb ik verteld over de kristallen klankschalen. Waar ze van gemaakt zijn, waarom ze zo anders zijn dan Tibetaanse klankschalen en waarom mensen de kristallen klankschalen intenser vinden.


Ook heb ik recent een blog geschreven over Verhoog je trillingsfrequentie waarin ik inzicht gaf over gevoelens en emoties en de bijhorende trilling waarden. Vandaag ga ik deze blogs aan elkaar koppelen en iets nieuws vertellen over de frequenties en trillingswaarden van de kristallen klankschalen en emoties. Door de frequentie van de kristallen klankschalen verhoog je jouw persoonlijk trilling.


Alleen al door te luisteren naar de klanken van kristallen klankschalen verhoog je jouw persoonlijke trilling

De energie van emoties

Na meer dan veertig jaar onderzoek heeft de wetenschapper dr. David R. Hawkins de effecten van gevoelens en emoties van het lichaam in een overzicht gezet. Deze heeft hij in kaart gebracht op 18 verschillende niveaus, waarbij iedere emotie of gevoel zijn eigen frequentie heeft. Die frequenties gaan van laag naar hoog. Alle emoties onder de 100 Hz worden gezien als laag trillende, gevoelens en emoties. Vanaf 200 Hz. zijn krachtige emoties/gevoelens. Zie onderstaand overzicht:

sound meditation utrecht frequenties trilling vibraties raise your vibration verhoog je trilling emotie gevoelens
Overzicht met de frequenties van de emoties en gevoelens

Waarom vertel ik je dit? De kristallen klankschalen waarmee ik werk hebben ook allemaal een eigen frequentie en kunnen met de helende functie helpen in dit soort processen. Net zoals de emoties in de tabel van Hawkins hebben de schalen een frequentie. De frequenties van de schalen nodigen je uit om je frequentie en persoonlijke trilling te verhogen. Alleen al door te luisteren naar de klanken van deze schalen gebeurt dat al en verhoog je dus jouw persoonlijke trilling.


Zoals je in de tabel van Hawkins kunt zien ligt het omslagpunt van de emoties van negatief naar positief op moed. Moed (200 Hz) is wat je nodig hebt om uit je comfortzone te komen en patronen te veranderen. Je hebt moed nodig om je patronen onder ogen te zien en de regie te(rug) nemen. Vandaar dat de eerste schaal begint net boven de frequentie van 200 Hz.


Sound meditation utrecht kristallen klankschalen energie frequentie arcturus healing sessie verhogen verbeteren chakra
Leven vanuit het hart met helende frequenties van kristallen klankschalen

216 hz en het 6de chakra

De eerste schaal waarmee ik werk heeft een frequentie van 216 Hz. Deze schaal hoort bij het derde oog chakra. Ook wel bekend als Ajna chakra. Deze schaal is gestemd in de A toon in de 3e octaaf. Het derde oog staat onder andere voor zelfweerspiegeling en inzicht. Het is verbonden met de handeling van het zien, zowel fysiek als intuïtief. Eigenlijk laat het ons het groter geheel zien. Er is moed nodig om naar jezelf te kijken. Vandaar dat deze schaal als eerste boven de 200 Hz zit. Er is moed nodig om naar jezelf te kijken. Het inzicht om te transformeren zorgt voor bewustzijn, groei naar liefde , geluk, vrede en verlichting. Allemaal hogere frequenties in het overzicht. De tonen van deze schaal kunnen intens binnenkomen bij mensen. Vaak zijn deze voelbaar in het hoofd ter hoogte van de ogen en het voorhoofd.


244 Hz en het 7de chakra

De volgende schaal is de kristallen klankschaal die hoort bij het 7de chakra. Dit is de kruin chakra. Ook wel bekend als Sahastrara Chakra. De schaal heeft een frequentie van 244 Hz. Het staat bijna gelijk aan Neutraliteit (250 Hz). De kruin chakra is onder andere kenmerkend voor universele identiteit en zelfkennis. Het staat voor kennis, wijsheid, begrip, spirituele verbinding en geluk. De bergkristal hoort bij dit chakra en daar is deze klankschaal ook van gemaakt. Deze klankschaal van 244 Hz zorgt voor begrip, acceptatie en jezelf en levensthema's.


De kristallen klankschaal is gestemd in de B toon in de 3de octaaf. Het is een kleinere schaal van de chakra klankschalen en heeft een toon die je kunt voelen rondom en de bovenkant van je hoofd.


257 Hz en het 1e chakra

De neutraliteit 250 Hz stroomt nog verder door. Vanuit het hoogste chakra gaan we naar het laagste chakra. De 1e. Dit is het wortelchakra wat staat voor jouw fysieke identiteit wat staat voor zelfbehoud. Het is verbonden met onze overlevingsinstincten en ons gevoel van aarding en verbinding met ons lichaam en het fysiek niveau. Idealiter brengt deze chakra ons gezondheid, geluk, zekerheid en een dynamische verschijning. De kennis van het 7de chakra wordt geïntegreerd in de basis van ons systeem. Dit gebeurt in ons 1e chakra.


De kristallen klankschaal die hier bij helpt heeft een frequentie van 257 Hz en is gestemd in de C toon in de 4de octaaf. Het is de grootste schaal van de chakra klankschalen en heeft een zwaardere toon die je in je onderlichaam kunt voelen.


289 Hz en het 2e chakra

Van de neutraliteit stromen we door richting de bereidheid. De wil om te veranderen.

Bereidheid heeft een frequentie van 310 Hz. Dit gebeurt in ons 2e chakra. Dit is het Sacraal Chakra. Het 2e chakra staat onder andere voor emoties en seksualiteit. Het verbindt ons met anderen via voelen, verlangen, gevoel en beweging. Idealiter brengt deze ons vloeibaarheid en gratie, diepgang in gevoelens, seksuele vervulling en het vermogen om verandering te accepteren.


De kristallen klankschaal die hier bij helpt heeft een frequentie van 289 Hz en is gestemd in de D toon in de 4de octaaf. Het is een middelgrote schaal van de chakra klankschalen en heeft een toon die je kunt voelen onder je navel.


324 Hz en het 3e chakra

Bij deze frequentie stromen we voorbij de bereidheid en gaan we richting de acceptatie. Deze stap vraagt vaak doorzettingsvermogen en kracht en daarbij komt het 3e chakra goed van pas. Het derde chakra is de zonnevlecht of solar plexus. Het 3e chakra staat onder andere voor ego, kracht en zelfdefinitie. Dit is het krachtcentrum van je lichaam en hier huist onze persoonlijke kracht, de wil en autonomie. Het helpt je door te groeien naar acceptatie. Wanneer we gezond zijn brengt deze chakra ons energie, effectiviteit, spontaniteit, en niet-dominante kracht.

De kristallen klankschaal die hier bij helpt heeft een frequentie van 324 Hz en is gestemd in de E toon in de 4de octaaf. Het is een middelgrote schaal van de chakra klankschalen en heeft een toon die je kunt voelen in de buik, tussen de navel en de borst.


sound meditation utrecht frequenties trilling vibraties raise your vibration verhoog je triliing
In een klanksessie werken we met mooie (kristal)instrumenten met hoge frequenties

343 Hz en het 4de chakra

Acceptatie heeft 350 Hz en daar zijn we nu bij aangekomen. Het hoort bij het 4e chakra. Dit is het hart chakra wat ook wel Anahata genoemd wordt. Het staat onder andere voor sociale identiteit en is gericht op zelfaanvaarding. Het is de middelste chakra in een systeem van zeven. Het is verbonden met liefde en de integreerder van tegengestelden in de psyche: geest en lichaam, mannelijk en vrouwelijk, persona en schaduw, ego en eenheid. Een gezonde vierde chakra staat ons toe om diep lief te hebben, compassie te voelen, een diep gevoel van vrede en gecentreerdheid te hebben.


De kristallen klankschaal die hier bij ondersteunt heeft een frequentie van 343 Hz en is gestemd in de F toon in de 4de octaaf. Het is een middelgrote schaal van de chakra klankschalen en heeft een toon die je kunt voelen rondom het hart. Ook de schouders, armen en handen horen bij het 4e chakra.


385 Hz en het 5de chakra

Vanuit acceptatie stromen we door richting de 400 Hz. Namelijk rede. De redelijkheid en de manier van spreken. Of iemand voor rede vatbaar is. Oordeel en billijkheid horen hier ook bij. Het chakra wat hier bij hoort is het keel chakra. Het wordt ook wel Vishuddha genoemd en staat onder andere voor creatieve identiteit en is gericht op zelfexpressie. Dit is de chakra gelegen ter hoogte van de keel en staat dus in verband met communicatie en creativiteit. Hier ervaren we de wereld symbolisch via vibratie zoals de vibratie van geluid die de taal vertegenwoordigt.


De kristallen klankschaal die hier bij ondersteunt heeft een frequentie van 385 Hz en is gestemd in de G toon in de 4de octaaf. Het is een middelgrote schaal van de chakra klankschalen en heeft een zeer zware toon die je kunt voelen in de keel. Ook de hals, de nek en de kaken horen bij deze chakra.



Balans tussen hoofd en hart

Met de kristallen klankschalen wordt je (on)bewust uitgenodigd om jouw persoonlijke trilling te verhogen. Het is een oefening die balans brengt tussen je hart en je hoofd. Een diepe vorm van ontspanning en een fijne ervaring voor lichaam en geest. Het helpt ook bij het loslaten van blokkades en onbalans in je lichaam. Ook helpt het bij het verzachten en verwerken van levensthema's. Zo ben je in staat de relatie te zien tussen hoe je jezelf voelt en het gedrag dat je laat zien. Het helpt je dus om o.a. gevoelens en emoties die jou niet helpen, los te laten.


Ik hoop dat je nu wat meer inspiratie hebt gekregen in wat frequenties voor jou en jouw lichaam kan doen. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


In vredige resonantie,


William


Recente blogposts

Alles weergeven

Alle producten

bottom of page