top of page
klankschalen kristallen metale ocean dru

Sound Journey

EEN BIJZONDER EVENT OP LOCATIE

EEN KLANKREIS IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

ONTSPAN

&GENIET 

Wil je iets bijzonders voor jouw klanten doen? Een leuk en origineel event organiseren? Speciaal voor bedrijven zoals; kantoren, sportscholen, yogascholen, hotels of instellingen is het mogelijk om op locatie een sound journey of andere klanksessie te verzorgen. Boek een Sound Journey op jouw bedrijfslocatie.

Een Sound Journey is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluid. 

 

Een sound journey wordt ook wel een soundbath, soundhealing, soundmeditatie, ligconcert of klankreis genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een zachte maar bijzondere ervaring voor lichaam en geest.

 

Een sound journey sluit mooi aan op yoga, sport, ontspanning, balans en innerlijk welzijn. Het is dan ook logisch dat er een samenwerking ontstaat met yogaschool, sportschool of instelling. Ook zie je steeds meer dat bedrijven en kantoren voor hun medewerkers events organiseren om het stressniveau te verlagen. Ook hotels en sauna's willen hun gasten verblijden met events waarbij diepe ontspanning centraal staan.

 

In de sessies mogen de mensen luisteren naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie van klankschalen.

DOOR DE KLANKEN KOM JE TOT EEN DIEPE KALMTE IN JEZELF 

sound meditation utrecht klankschalen sessie klankschaal

het nieuwe

mediteren

Een ligconcert is anders dan een ‘gewoon’ concert, waarbij de melodie vaak heel belangrijk is. Bij mijn ligconcerten gaat het niet om muziek, maar om klank die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. 


Een sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van diepe meditatie.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING EN DAT HEEFT ZIJN EFFECT OP JE LICHAMELIJKE EN GEESTELIJKE WELZIJN

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een Sound Journey

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen
5. Balans in lichaam en geest

wereldse

klanken

Zoals de naam al doet vermoeden worden verschillende instrumenten meegenomen naar de locatie van de aanvraag. De groep met mensen gaan in deze sessie op een speciale klankreis. In deze sessie werk ik met verschillende wereldinstrumenten. De meeste heb ik in de loop der jaren verzameld vanuit verschillende landen. 

 

Sommige instrumenten komen uit Azië. Hierbij kun je denken aan de handgemaakte Tibetaanse klankschalen die uit India en Nepal komen. Uit Bali heb ik verschillende Tonguedrums meegenomen. Ook heb ik een grote Chao gong. Dat is een traditioneel slaginstrument uit China.

 

Ook vanuit Zuid Amerika heb ik verschillende handgemaakte instrumenten. Zo kun je denken aan een met de hand beschilderde Rainstick uit Bolivia en een Oceandrum uit Peru. 

Natuurlijk kan Europa niet ontbreken in dit rijtje. Uiteraard heb ik ook Europese instrumenten in mijn collectie. Mijn kristallen klankschalen, ik noem ze ook wel mijn Crystal Bowls. Deze klankschalen zijn gemaakt van Bergkristal uit centraal Europa. Ook de handgemaakte en zeer populaire Chimes zijn van Europese bodem en komen uit het zuiden van Frankrijk.

soundmeditation utrecht klankschalen kristallen ocean drum

INSTRUMENTEN SOUND JOURNEY

Een Sound Journey op locatie is de meest gevarieerde variant van de verschillende klanksessies. In een Sound Journey komen veel wereldse klanken samen in 1 sessie. In deze klanksessie gebruik ik instrumenten die elkaar mooi aanvullen voor een unieke en bijzondere beleving.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Chao Gong

Chimes

Crystal bowls

Klankstaven

Oceandrum

Rainstick

Tibetaanse klankschalen

Tonguedrums

De sessie wordt op locatie van de aanvrager gegeven. In overleg kunnen we er samen iets leuks van maken zodat de groep maximaal kan ontspannen en genieten. 

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik de groep kort kennis maken met wat sound healing is en ik vertel je wat zij kunt verwachten van de sessie. De groep mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matje om je heerlijk te ontspannen.

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Geniet van de verschillende klankschalen en andere instrumenten en kom helemaal tot rust.

Theeceremonie%20Sound%20Meditation%20Utr

Thee Ceremonie

EEN HEERLIJK ZEN MOMENT

EEN HEERLIJK ZEN MOMENT

De klanksessie duurt meestal 1,5 uur. De lengte van de sessie kan in overleg verlengt en uitgebreid worden. Maak de sessie compleet en rond de sessie op een fijne manier af met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kan iedereen rustig nagenieten van de ervaring die zij hebben opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee.

 

Echt een fijn moment voor jezelf. 

20210107_210333.jpg

WHAT PEOPLE SAY

“Dit is niet alleen een klankschalen sessie maar een echte soundjourney waarbij je door William wordt meegenomen in een wereld van ontspanning, reizen, dromen en zelfbewustwording. Kan je niet op vakantie? Ga dan op reis met geluid en klank en kom op de meest fantastische plekjes om volledig uitgerust en re-energized de volgende dag weer aan de slag te kunnen. Sound meditation was een geweldige ervaring, dank je William"”

— Denise, Utrecht

sound meditation utrecht klankschalen so

Sessie

De totale sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

sound journey

theeceremonie & afronding

.
Theeceremonie Sound Meditation Utrecht -

Dit is afhankelijk van verschillende factoren.

Op aanvraag

Neem contact op zodat we er samen wat leuks van kunnen maken.

A night to Remember!

bottom of page