top of page

De betekenis van krachtdieren in soundhealing sessies

Bijgewerkt op: 25 feb.

Krachtdieren en totemdieren komen vaak voorbij tijdens sessies. De beelden die mensen zien tijdens hun Sound Journey geven inzicht en bevestiging. Het zorgt altijd voor bijzondere ontmoetingen en mooie momenten. Lees ervaringen, de betekenis en meer.


Ieder mens heeft een team van energetische helpers. Onze helpers kunnen we om raad vragen bij vraagstukken, uitdagingen of moeilijke momenten in ons leven. Onze helpers uit andere dimensies kunnen bestaan uit gidsen, overleden dierbaren, kosmische families uit andere sterrenstelsels, engelen en krachtdieren. Deze laatste categorie, de krachtdieren, daar ga ik het vandaag over hebben in deze blog.


krachtdieren sound meditation journey totemdieren utrecht magical forest  soundhealing
Ontdek jouw krachtdier tijdens de Magical Forest Sound Journey

Krachtdieren tijdens sessies

Krachtdieren en totemdieren komen vaak voorbij tijdens sessies. De beelden die mensen zien tijdens hun Sound Journey kunnen variëren. Het zorgt altijd voor bijzondere ontmoetingen en mooie momenten. Vaak geven deze momenten inzicht, bevestiging en meer. Dat hoeft niet altijd gelijk op dat moment te zijn maar het kan ook pas later na afloop van de sessie komen.


Het proces om je eigen krachtdier te ontdekken is heel persoonlijk en kan op verschillende manieren verlopen

Sommigen mensen zien tijdens hun sessie een adelaar vliegen of andere vogels. Wanneer mensen voor belangrijke keuzes staan in hun leven, laten vogels zich vaak zien. Veelal zijn het vogels die richting geven of de weg wijzen. Vogels geven vaak een gevoel van optimale vrijheid. Ze kunnen overal naar toe vliegen zonder beperkingen. Soms is dit een boodschap die wij als mens mogen ontvangen. Het bewust worden van de onbegrensde mogelijkheden die wij als mens ook hebben om zelf te creëren wat we graag zouden willen.


Maar vogels kunnen ook een gevoel geven van veiligheid. Dat er vanuit een ander of hoger perspectief naar je gekeken wordt met de nodige waakzaamheid of bescherming. Dit zijn ook mooie boodschappen vanuit het universum dat onze energetische helpers bij ons zijn. Dat ze over ons waken. Een bevestiging dat we (nog meer) mogen genieten van onze ervaring hier op aarde.


Ook kan het zijn dat de beelden van krachtdieren vanuit het niets, ineens naar voren komen. Vaak wordt het hoofd van het dier vergroot. Soms zijn het hoofden van een wolf of een vos die zich ineens laten zien. De krachtige eigenschappen van het dier kunnen soms nodig zijn in het leven van de deelnemer of dat het dagelijkse leven vraagt om een nieuw inzicht of bepaalde kijk op een situatie. De informatie kan heel waardevol en leerzaam zijn.


Het krachtdier van Martijn

Zo zag Martijn een panter tijdens zijn sessie. De panter is een geheimzinnig dier, het leeft solitair, is super gevoelig en heel geduldig. Een panter kent zijn eigen kracht en neemt de tijd zijn prooi te observeren. Martijn had van te voren aangegeven hij zich vaak onzeker voelt en twijfelt over zichzelf. Na jaren van kwetsbaarheid en onzekerheid wilde hij als persoon zich sterker en zelfverzekerd voelen. Het feit dat de panter zich aan Martijn liet zien in zijn sessie, was heel mooi. Juist de panter, als sterk en gevoelig dier, die zijn eigen kracht goed kent, wilde laten zien dat Martijn ook als gevoelig mens in zijn eigen kracht mag geloven. Door de diepe ontspanning tijdens zijn soundhealing sessie kon Martijn zich open stellen voor het ontvangen van deze boodschap. Het bewustzijn wat ontstond en de boodschap sloot heel mooi aan bij zijn wens om sterker en zelfverzekerder door het leven te gaan. De mooie boodschap van de panter heeft hij meegenomen.


Bestudeer het gedrag van het krachtdier en kijk wat dit jou te vertellen heeft. Elk dier bezit individuele talenten en gaven. Door jouw krachtdier te doorgronden kom je te weten hoe dit dier jou kan helpen met je te ontwikkelen in jouw leven.

De sessie en het krachtdier van Emma

Zo zag Emma een vos tijdens haar soundhealing sessie. Ze lag met haar ogen dicht en vanuit het niets verscheen ineens de kop van een Vos. Vanuit de leegte werd de kop steeds groter en kwam het heel dichtbij. De snuit van de vos kon haar neus bijna raken. De vos keek vriendelijk en de kop van de vos ging langzaam naar achteren. Het leek wel of de vos een grijns kreeg. Het likte langs zijn bek en het ging terug naar achteren. De kop werd steeds kleiner en zoals de vos verschenen was, zo verdween het ook weer in het niets. Emma had in haar leven vaak last van dat ze voor haar gevoel automatisch op de voorgrond stond. Zij ervaarde dat dit haar regelmatig problemen gaf. Terwijl ze dat eigenlijk niet wilde. Dat de vos in haar sessie verscheen was een mooie verwijzing. Want de kracht van de vos is, dat hij in staat is om een te worden met het landschap waarin hij zich beweegt zodat niemand hem in de gaten heeft. Het was voor Emma een mooie boodschap dat ze niet altijd de voorgrond hoeft te pakken maar dat het eigenlijk ook prima is om af en toe een beetje op de achtergrond te blijven. Om dingen te laten, niet altijd te reageren maar observeren en kijken wat er gebeurt. Op die manier valt ze, net als de vos, minder op en kan ze wat meer de focus houden om haar eigen ding te doen.


Krachtdieren leven vanuit hun instinct. Dat wordt geleid door hun oergedrag; het willen overleven. Wij mensen zijn van ons oergedrag steeds verder af komen te staan. Wij leven inmiddels veel te weinig vanuit onze intuïtie, een van de belangrijkste overlevingsmechanismen

Verschil krachtdier en totemdier

Een krachtdier is een persoonlijke helper. Een totemdier een helper van een groep mensen. Vanuit de oudheid was dit vaak bij inheemse volkeren een clan of stam. Bij deze dieren gaat het vaak om een specifieke eigenschap van het dier wat als kracht ingezet wordt voor heling, inzicht en transformatie. Denk bijvoorbeeld aan de kracht van een olifant. De speelsheid van een dolfijn. Of het gezegde; zo trouw als een hond.


Krachtdieren leven vanuit hun instinct. Dat wordt geleid door hun oergedrag; het willen overleven. Wij mensen zijn van ons oergedrag steeds verder af komen te staan. Wij leven inmiddels veel te weinig vanuit onze intuïtie, een van de belangrijkste overlevingsmechanismen.


In het oergedrag van dieren liggen wijze levenslessen besloten. Een krachtdier kan ons leren hoe wij met ons eigen gedrag en karaktereigenschappen kunnen overleven. Wanneer je een beroep doet op de kracht van een dier, vraag je om in volmaakte harmonie te raken met de kracht van het wezen van dit schepsel.

Een krachtdier zal verschijnen wanneer de tijd daarvoor rijp is of wanneer bewustwording of verandering mag plaatsvinden. Dat kan zijn in een droom, tijdens een meditatie, bij een echte ontmoeting of een sound journey. Je zal weten als het zover is.


Bestudeer het gedrag van dit dier en kijk wat dit jou te vertellen heeft. Elk dier bezit individuele talenten en gaven. Door jouw krachtdier te doorgronden kom je te weten hoe dit dier jou kan helpen met je te ontwikkelen in jouw leven.


Zo vind je je krachtdier

Het proces om je eigen krachtdier te ontdekken is heel persoonlijk en kan op verschillende manieren verlopen. Sommige mensen ervaren levendige dromen of visioenen over hun krachtdier, maar je kan ook letterlijk een dier op je pad tegenkomen dat je aan het denken zet. Dit kan gebeuren tijdens een wandeling in het bos of andere plek in de natuur. Zelf had ik het een keer tijdens het zwemmen in een natuur zwembad dat er paarse libelle rondom mijn hoofd bleef vliegen. En ook tijdens een meditatiemoment dat er een vlinder heen en weer voorbij bleef vliegen.

Door in het moment te zitten kun je bewust waar nemen. Een fijn moment om het leven van het krachtdier te aanschouwen en waar te nemen. Later, als het krachtdier verdwenen is, kun je je verdiepen in de symbolieke betekenissen van deze krachtdieren. Het lezen van de informatie geeft inzicht en kan bevestiging geven. Dit kan zorgen voor nieuwe informatie om over na te denken. De kracht en de eigenschappen van de krachtdieren kunnen wellicht heel mooi toegepast worden op de situaties die spelen in het leven. Een aanrader om te doen.


Maar het kan ook zijn dat je je al je hele leven aangetrokken voelt tot één specifiek dier en het gevoel hebt dat dat dier past bij wie jij bent, of waarmee je je verbonden voelt of wat je in een vorige leven misschien wel geweest bent.


Negen krachtdieren en hun betekenis


1. Wolf: Bescherming, loyaliteit, aardse wijsheid, intelligentie. De wolf volgt vooral zijn oerinstincten. De wolf leert je kijken naar jouw rol in het grote geheel en in hoeverre die (nog) passend is.


2. Vlinder: Persoonlijke transformatie, gratie, kwetsbaarheid. De vlinder is flexibel en benadert alle veranderingen met gemak en gratie. De vlinder herinnert je eraan dat alles verandert en dat je vertrouwen kunt hebben in de natuurlijke cycli van het leven.


3. Beer: Macht, fysieke kracht, genezing, leiderschap, zelfkennis. De beer is emotioneel, kan goed alleen zijn. Drukte gaat hij liever uit de weg en hij voelt een sterke verbinding met de aarde.


4. Paard: Reizen, vrijheid, stabiliteit, zachtmoedigheid, productiviteit. Het paard is de gids van passie en gedrevenheid. Hij inspireert je om je vrijheid tegemoet te treden en om op avontuur te gaan en het leven zo uitgebreid mogelijk te verkennen.


5. Muis: De muis vertegenwoordigt het belang van details en nauwkeurigheid. De muis herinnert je eraan om de kleine dingen en details in het leven niet over het hoofd te zien.


6. Hert: Vriendelijkheid, gevoeligheid, intuïtie, onschuld. Het hert is een gevoelige, zeer intuïtieve spirituele gids. Het hert vindt een balans tussen zelfvertrouwen en succes en zachtheid en gevoeligheid. Het kan je inspireren minder streng te zijn voor jezelf en anderen.


7. Spin: IJver, doorzettingsvermogen, creativiteit, talent. De spin laat je zien dat je vrij bent om iets nieuws te creëren. De spin kun je zien als een kunstenaar: je kunt je eigen leven ‘weven’ als ware het een web.


8. Uil, Wijsheid, helderziendheid, kennis, brenger van dromen. De uil symboliseert wijsheid en helderziendheid en wordt in veel culturen ook de 'nachtarend' genoemd. Naast zijn buitengewoon goede zicht in het donker kan een uil ook uitzonderlijk goed horen, terwijl hij zelf geruisloos vliegt. Als de uil stilletjes in je leven vliegt wil hij je helpen om bepaalde dingen onder ogen te zien.


9. Vos, Sluwheid, intelligentie, camouflage, ontwijking, onzichtbaarheid, discretie. De vos is in staat een te worden met het landschap waarin hij zich beweegt zodat niemand hem in de gaten heeft. De vos heeft ook een buitengewoon goed reukvermogen wat zorgt dat hij gevaarlijke situaties bijtijds op kan snuiven. Zit jij ook in zo'n situatie, dat het eigenlijk verstandiger zou zijn je een beetje op de achtergrond te houden? Om de aandacht niet teveel op je te vestigen maar stilletjes af te wachten en te kijken wat er gebeurt?


Breng de krachtdieren in je leven

Wil je het proces van krachtdieren helpen of op gang brengen? Om jezelf op weg te helpen met het vinden van jouw krachtdier kun je jezelf een aantal vragen stellen:

  • Welk dier heeft een diepe indruk gemaakt in je leven. Dit kan door verhalen, foto`s, films etc.

  • Tot welk dier voel jij je het meest aangetrokken

  • Welk dier was voor jou als kind interessant

  • Welk dier vond/vind je het leukst om naar te gaan kijken in de dierentuin

  • Voor welk dier ben je bang of bij welk dier voel je je juist veilig

  • Welk dier komt vaak in je dromen voor of kwam voor in een droom die diepe indruk heeft gemaakt op je.

  • Hoe gedroeg dit dier zich in je droom ten opzichte van jou

  • Je kunt ook ergens rustig gaan zitten om te mediteren en je krachtdier vragen om zich bekend te maken.


krachtdier totemdier magical forest sound meditation journey klankreis soundhealing spirit animal
Tijdens een Sound Journey kun je in contact komen met jouw krachtdier

Wanneer je helemaal ontspannen bent is het makkelijker om contact te krijgen met energetische helpers en krachtdieren. Op de diepere lagen kunnen we ons veel makkelijker open stellen voor de andere dimensies. Tijdens een klankmeditatie sessie en een Sound Journey kun je ook met visualisaties contact maken met je spirit animal. Of misschien kom je deze wel spontaan tegen. Een mooie sessie hiervoor is de Magical Forest Sound Journey. In deze fijne sessie maak je een innerlijke reis door verschillende delen van het bos. Een hele heerlijke sessie om te ontspannen, je frequentie en bewustzijn te verhogen en te kijken welke mystieke ontmoetingen er op je pad komen.   


Is er tijdens een sessie een krachtdier bij jou verschenen of wellicht op een ander moment? Wil je er meer over lezen? Lees dan verder over de betekenis van verschillende krachtdieren. Op deze website vind beschrijvingen van kracht- en totemdieren + een alfabetisch overzicht.


 

Wil je meer verdieping in je leven? Ben je op zoek naar een mooie beleving? Vind je het fijn om te luisteren naar mooie klanken van verschillende soundhealing instrumenten? Boek voor jezelf of met iemand samen een afspraak in zodat je het zelf kan ervaren.


soundhealer utrecht













.

Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt gekregen in soundhealing en instrumenten waarmee ik werk. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog of de veelgestelde vragen bekijken. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


In vredige resonantie,


William

Recente blogposts

Alles weergeven

Alle producten

bottom of page