top of page

De magische kracht van bomen: dit is de spirituele betekenis van verschillende boomsoorten

Bijgewerkt op: 8 feb.

Dankzij de herfst zijn we weer wat meer bewust van de pracht en praal van bomen. Langzaamaan verschijnen de schitterende herfstkleuren in deze wonderen van de natuur en voelen we de magie van de herfst. Wist je dat bomen, naast dat ze er magisch uit zien, ook magische krachten bezitten? En wist je dat er een speciale Magical Forest Sound Journey is? In dit artikel lees je meer over de wonderlijke wereld van bomenmagie.Ontspan helemaal en ga op reis met The Magical Forest Sound Journey
Ontspan helemaal en ga op reis met The Magical Forest Sound Journey


Loop maar eens door een bos of park en let op de energie van bomen. Zij zullen je zelf over hun magie vertellen wanneer je hun kracht wilt gebruiken in jouw magie.

De Kelten en hun magische blik op bomen

De Kelten vereerden bomen als waren het goden. Ze geloofden dat er in iedere boom een geest huisde die het leven was van de boom. Wanneer je kijkt naar de lijnen en patronen in boomstammen is het niet zo verwonderlijk om te zien wat zij hebben gezien. De groeven van een stam lijken op de groeven van zeer verouderde gezichten. Het herkennen van gezichten in de boom wordt door kinderen nog als spel gespeeld.

Een andere zienswijze van de Kelten die zorgde voor het zien van gezichten in bomen was dat ze dachten dat je ziel na je overlijden naar een boom terug zou keren om vervolgens tot boomgeest te transformeren. Het is dus niet zo verwonderlijk dat er aan bomen magische kracht werd toegekend, ze bevatten de ziel van de voorouders vermengd met de ziel van de natuur.


De Ogham: het magische schrift van krachtbomen

Omdat elke boom zijn eigen energie bevat, zijn aan vele verschillende bomen symbolische betekenissen toegekend. Sommige bomen zijn krachtiger dan andere, daarvan zijn de Ogham gemaakt: een magisch schrift waarbij iedere krachtboom een eigen symbool heeft gekregen die de essentie van de boomenergie representeert. Van elk van die bomen neem je een takje en tekent daar het symbool op. Op die manier kun je de kracht van die specifieke boom bij je dragen of toevoegen aan je magie. Daarvoor hoef je alleen maar het stokje bij je te dragen of op het altaar te leggen.Wandelend door een dicht bos voel je sterker dan ooit wie je in essentie bent.
Wandelend door een dicht bos voel je sterker dan ooit wie je in essentie bent.


Verschillende manieren van bomenmagie

Bomenmagie is op nog veel meer manieren toe te passen:

  • Ga tegen een boom zitten voor rust en probeer te luisteren naar het verhaal dat de boom je vertelt.

  • Wanneer je iets begraaft bij een boom vraag dan om toestemming en bescherming van de boom.

  • Loop eens door een bos of park en let op de energie van bomen. Zij zullen je zelf over hun magie vertellen wanneer je hun kracht wilt gebruiken in jouw magie.

  • Wanneer je de kracht van een bepaalde boom wilt gebruiken neem dan (met toestemming) een tak van de boom om je magie extra kracht bij te zetten. Liefst wel een levende tak, omdat daarin nog de levenskracht van de boom zit.


Magie per boomsoort

Welke bomen kun je voor welke doelen of magische rituelen gebruiken? Dit zijn enkele voorbeelden van bomen en hun magische krachten uit het boek Heks in het groen van Lunadea, de volledige lijst is in haar boek terug te vinden:

» Appelboom: vruchtbaarheid, gezondheid, liefde en lang leven

» Berk: reiniging, gezondheid, wijsheid, nieuw begin, maaninvloeden, bescherming van jongeren

» Buxus: verborgen schat, begraven talenten, het onverwachte

» Ceder: geluk, trouwe geliefden

» Den: reiniging, evenwicht, kennis, bescherming tegen negatieve vibraties

» Eik: koning van het woud, kennis, kracht, onafhankelijkheid, vertrouwen, voorspoed en potentie

» Els: symboliseert stevige grondvesten, beheersing van energie

» Es: Verleggen van je horizon, reizen, genezing, sterkte, voorspoed

» Esdoorn: bescherming, het vervullen van wensen, verhogen van invloed

» Haagdoorn: moed, markeert eigendomsgrenzen, zuivering, mannelijke potentie, reiniging

» Hazelaar: wijsheid, geluk, vruchtbaarheid, kennis, inspiratie, rechtvaardigheid, divinatie

» Hulst: huisbescherming, spiritualiteit, geld en materiële winst


Dit is een fragment uit het boek Heks in het groen van Lunadea.


Soundhealing en bomen

Bomenmagie is op nog veel meer manieren toe te passen. Daarom heb ik een speciale klanksessie gecreëerd namelijk; The Magical Forest Sound Journey. Een hele fijne reis waarbij je helemaal kunt ontspannen. Je maakt een fantasiereis door verschillende delen van het bos. Ook wordt de fantasie geprikkeld zodat de geest kan reizen binnen jezelf. Een heerlijke sessie waarin je jezelf kan ontladen en opladen tegelijkertijd en waarin je weer bewust mag worden van je eigen kracht. Wil je er meer over weten? Kijk dan bij het overzicht van de verschillende sessies of klik gelijk door naar The Magical Forest Sound Journey.


 

Ben je benieuwd wat soundhealing voor jou kan betekenen? Wil je ervaren wat klank en trilling met jou doet? Boek voor jezelf een afspraak of sluit aan bij een event zodat je het zelf kan ervaren.


soundhealer utrecht

Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt gekregen in soundhealing en de manier hoe ik werk. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


In vredige resonantie,


William

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


Alle producten