top of page

Je eigen licht zijn: En dit is hoe je het versterkt

Bijgewerkt op: 6 dagen geleden

Je hoort het steeds vaker. Mensen zeggen dat de wereld zo veranderd en dat alles vroeger beter was. Maar is dat eigenlijk wel zo? Het is heel belangrijk om je eigen licht te zijn en om het te versterken. Zeker op momenten als je het gevoel hebt dat de wereld om je heen zwaarder of donker wordt. Of als je merkt dat het zijn invloed op jou heeft. Hoe fijn is het als je daar zelf in kan sturen? Ik vertel je graag meer in deze blog.

Het lichtpuntje aan het einde van de tunnel. De stip op de horizon. Deze uitspraken hoor je wel vaker. Veel mensen hebben er behoefte aan. Het zijn de signalen en de tekenen van markering, richting, vooruitgang, kracht, groei, overleving of hoop. Maar gelukkig hebben we zelf ook allemaal ons eigen lichtje. Ons innerlijk licht. Dit is de kracht om

door te gaan. Maar vaak zijn we allemaal zo druk met ons werk, zorgen voor onze dierbaren, alle dagelijkse bezigheden in en rondom ons huis, dat we ons eigen licht helemaal vergeten te verzorgen.


Jouw innerlijk licht is het licht en de energie wat je bij je draagt. Dat jou verbindt met de bron en wat hoort bij jouw ziel.


Het is belangrijk om bewust te zijn van jouw eigen licht. Bewaak de voortgang van jouw licht en zorg dat het lichtje niet dooft. Soms zie je wel eens dat bij mensen het licht wat minder is gaan branden. Vaak is het gezicht getekend door verdriet. De ogen stralen minder of niet meer. Mensen lopen met een gebogen rug. Er ontstaan in het lichaam fysieke klachten of kwalen. Of mensen zijn door situaties getraumatiseerd geraakt waardoor hun enthousiasme en levendigheid verdwenen is. Vaak is het zo dat in deze gevallen het innerlijk licht (gedeeltelijk) gedoofd is. De persoonlijke trilling van die persoon is veranderd en dat vertaald zich vervolgens door in je mindset, je eigen gedachten, zelfbeeld, zelfvertrouwen en het gedrag wat je laat zien aan de wereld om je heen.


Het is zo belangrijk om je eigen licht te zijn en te blijven. Als dat onvoldoende lukt dan zul je merken dat de natuurlijke balans in je lichaam wordt verstoord. Je voelt je dan minder fijn of uit balans. 1 of meerdere chakra's kunnen dan verstoord raken waardoor er bij het betreffende chakra een onder- of overactiviteit ontstaat. Daardoor kan jouw gedrag veranderen of er kunnen na verloop van tijd lichamelijke klachten ontstaan. Wanneer jouw innerlijk licht langzaam dooft kun je neerslachtig worden, negatief of pessimistisch. je wordt gevoeliger voor stemmingswisselingen en je kunt je kwetsbaar voelen. Vaak gaat dit gepaard met een toenemende gevoeligheid voor de invloed van anderen. Dit kan heel uitputtende werking hebben waardoor een burn-out, depressie of overspannen zijn, kan ontstaan. Het is dus heel belangrijk om jouw eigen lichtje aan te houden. Maar hoe doe je dat precies?


Ontspanning en verbinding met jezelf

Door de verbinding met jezelf te houden wordt je meer bewust van je gevoelens en jouw emoties. Dit doe je door tijd vrij te maken voor jezelf. Naast werk, je relatie, gezin/familie en vrienden, maak je tijd voor jezelf. In deze tijd ben je alleen en niet met anderen samen. Het is me-time. Quality time met jezelf en zonder telefoon.


Hoe je de tijd besteed bepaald jezelf. Voor de een is dat wandelen of lezen. Voor de ander is dat yoga of mediteren. Of koken, creatief bezig zijn of muziek maken. Het maakt niet uit wat het is. Als het maar iets is waar je blij van wordt en wat je alleen doet.


Omdat de meeste mensen veelal gericht zijn op anderen, is het goed om deze tijd voor je hobby als een echte afspraak in te plannen in je agenda en dit ook als een afspraak te behandelen. Dus nee; je kan niet even (een minder belangrijk) iets tussendoor laten komen. Het is tenslotte een afspraak met jezelf. En waarom zou deze afspraak met jezelf minder belangrijk zijn, dan een afspraak die je met iemand anders zou hebben?


Door tijd met jezelf te hebben, houd je verbinding met jezelf en jouw gevoelens. Je maakt tijd en geeft prioriteit aan jezelf. Dit is een hele belangrijke factor voor het aanhouden van jouw innerlijk licht. Door te investeren in jezelf werk je aan een goede verbinding met jouw innerlijke wereld. Daarmee houd je het in een goede en gezonde staat. Je hebt daardoor aandacht voor de diepere laag in jou.


Een klanksessie is ook een voorbeeld dat mensen quality time hebben voor zichzelf waarin zij kunnen ontspannen. Tijdens de sessies komt het ook vaak naar voren dat mensen een knip ervaren in hun drukke levens en stressvolle bestaan. Door de diepe ontspanning ervaren ze geen druk meer van werk, gezinsleven, social media en verwachtingen van anderen. Er is dan echt ruimte voor jezelf. Doordat je dan niets hoeft is er volop ruimte om tot jezelf te komen. Door de diepe ontspanning is de geest vrij om te reizen en om informatie te verwerken. Tijdens de sessie wordt de hartslag en de bloeddruk lager, het zenuwstelsel kalmeert, de hersengolven veranderen waardoor het denken op een gegeven moment uitgeschakeld wordt. Vervolgens kom je in een staat van zijn. Diepe ontspanning waarin alles goed is. Het lichaam en de geest mag alles loslaten wat niet meer dient.


sound journey utrecht meditation klankreis klankschalen
Diepe ontspanning tijdens een Sound Journey

In deze staat van zijn ga je naar diepere onbewuste lagen. Op dit niveau ligt de onschatbare waarde van heling, herstel en aandacht voor je gevoelsleven. De heling vind vaak onbewust plaats in het lichaam en dat is juist zo fijn aan soundhealing. Je hoeft niet hard te werken aan pijn of verdriet wat in je systeem ligt opgeslagen. Doordat je luistert naar klank en muziek, en is het heel aangenaam. De trillingen die vrijkomen wordt gevoeld door het lichaam en doordat je lichaam voor meer dan 70% uit water bestaat worden al je organen op een zachte manier gemasseerd.


Het is voor veel mensen zo fijn om niets te moeten. Voor diverse mensen is het een eye-opener om rustiger en bewuster te mogen leven. De ontdekking dat ze een grote hoeveelheid stress bij zich dragen en nu eindelijk mogen loslaten, door te mogen ontspannen en voor zich zelf mogen kiezen kan een diepe ontroering van geluk te weeg brengen

Jouw essentie

Wanneer je zorgt voor een diepe vorm van ontspanning, kom je in deze relaxte staat van zijn. Je komt daardoor helemaal tot jezelf. Wie jij in essentie bent. In de sessies zeg ik ook vaak tegen mensen. ''Jij bent jouw beste vriend(in). Niemand kent jou beter''. En dat is natuurlijk ook zo. Er zijn altijd mensen die (bepaalde delen van) jou heel goed kennen maar er is niemand die jouw volledige karakter beter kent dan jij. Doordat jij jezelf als beste kent, ben jij ook als beste in staat en verantwoordelijk om voor jezelf, jouw licht aan te houden. Veel mensen kijken vaak naar anderen. Of wachten op hulp en advies van andere mensen op momenten dat zij het moeilijk hebben. Maar jij kan het beste bewaken hoe het met jouw innerlijk licht gesteld is. Door eerlijk te zijn naar jezelf kom je al heel ver. Stel jezelf vragen om de kwaliteit van jouw licht in stand te houden. Als je geen grenzen stelt of aangeeft bij anderen dan ontstaan er telkens situaties die jouw licht proberen te doven. Wees eerlijk naar jezelf en stel jezelf enkele vragen.

Wat is voor jou belangrijk? Wat zijn jouw normen en waarden? Waar wordt je blij en gelukkig van? En wat juist niet? Zijn er bepaalde activiteiten die je graag doet? Wie geeft jouw energie en wie neemt jouw positieve energie af? Welke mensen voegen wat toe in je leven? Waar wordt ik door gevoed. Wat geeft mij energie? Wat belemmert mij in mijn leven? Zo maar wat vragen waar je mee aan de slag kunt gaan. Misschien heb je zelf ook een mooie aanvulling?


Als je al deze vragen vanuit het hart kan beantwoorden, dan zul je merken dat je makkelijker richting kan geven in het dagelijkse leven als er dingen gebeuren of op je pad komen die minder leuk voor je zijn. Je bent dan beter in staat om bij te sturen en om keuzes te maken die bij je passen waar je blij van wordt. Doordat je de tijd hebt genomen om stil te staan bij de vragen wie en wat echt belangrijk voor jou is te beantwoorden, Heb je al belangrijk voorwerk gedaan voor jezelf. De eerste stappen om jouw innerlijk licht aan te houden.


Het perfecte plaatje

Soms zie je wel eens mensen waarbij het lijkt dat alles hen voor de wind gaat. Een mooi huis, een carrière om van te dromen, een grote vriendenkring, geen grote drama's, weinig tegenslagen etc. Voor de buitenwereld lijkt hun wereld perfect. Hun tegenslagen zijn minder groot zijn dan die van anderen. Alles gaat van een leien dakje, zoals men dat zegt. Maar eigenlijk is dit helemaal niet zo. Het is het beeld wat je denkt te zien. Het verschil is deze mensen er anders mee om gaan. Deze mensen hebben vaak hun voorwerk gedaan. Daardoor kunnen ze op een flexibele manier met minder prettige situaties omgaan. Doordat ze weten wat echt belangrijk voor hun is, kunnen ze makkelijker een oplossingsgerichte manier toepassen op de situatie. Voor de buitenwereld ziet het er dan heel gemakkelijk uit. Maar dat hoeft niet het echte beeld te zijn. Vaak is het wel zo dat deze mensen, net als de anderen ook moeilijkheid en emoties ervaren. Maar door de focus weten zij wat ze willen en kunnen daardoor een crisis beperken tot een minimum. Natuurlijk hebben zij ook hun teleurstelling en andere bijhorende emoties. Maar door focus te houden, weten wat belangrijk is en vertrouwen hebben in hun innerlijke licht en kracht, pakken zij hun leermoment. Door richting te bepalen en bij te sturen, kunnen zij snel hun moment herpakken en verder gaan. Het is daardoor ook makkelijker om positief te blijven omdat het minder energie kost. Doordat het geen lange negatieve ervaring is, heeft het minder of geen aanslag op jouw innerlijk licht. Jouw lichtje blijft daardoor gewoon doorbranden.


Deze mensen zijn een voorbeeld hoe je in je eigen licht kan blijven staan. Hun problemen zijn net als bij andere mensen aanwezig. Ook al lijkt dat voor de buitenwereld misschien niet zo. Maar door te weten wat echt belangrijk voor je is kun je makkelijker door het proces van de betreffende situatie heen. Je hoeft daardoor alleen maar antwoorden te herinneren. De antwoorden zullen je helpen in het maken van beslissingen op momenten van twijfel. Daardoor zullen de keuzes ook makkelijker en sneller gemaakt kunnen worden. Het moment/proces van twijfel wordt korter en daardoor sneller doorlopen worden. Dit zal jou helpen om jouw eigen licht te zijn en te blijven.


sound meditation utrecht geluk innerlijk licht kracht overleven doorgaan
Het verwerken van emoties schept ruimte

Activeer het geluk

Door de verbinding met jezelf te houden wordt je meer bewust van je gevoelens en jouw emoties. Door de hoeveelheid ruis in je leven te verminderen kun je dichter bij jezelf blijven. Omdat je minder afgeleid wordt of externe prikkels ervaart is de kans groot dat je je richt op jezelf en wat echt belangrijk is voor jou. Zeker in tijden dat er situaties zijn die zwaar, moeilijk of uitdagend zijn is het belangrijk om de ruis van anderen minder jouw leven te laten beïnvloeden. In sessies komt dit ook veel naar voren. Het is voor veel mensen zo fijn om niets te moeten. Voor diverse mensen is het een eye-opener om rustiger en bewuster te mogen leven. De ontdekking dat ze een grote hoeveelheid stress bij zich dragen en nu eindelijk mogen loslaten, door te mogen ontspannen en voor zich zelf mogen kiezen kan een diepe ontroering van geluk te weeg brengen. Het inzicht wat tijdens een sessie kan ontstaan kan zorgen voor veel besef dat mensen hun levensstijl willen veranderen ten goede van zichzelf, hun dierbaren en hun direct omgeving.

Jouw pad bewandelen Op die manier kun je jouw eigen pad bewandelen en als het wat donkerder wordt, kun je jezelf bijschijnen. Door het leef tempo te vertragen kun je meer tijd nemen voor jezelf. Bewustere keuzes maken die bijdragen aan jouw persoonlijke geluk. Daardoor zit jij beter in je vel en kom je in een fijnere flow. Waardoor je een nog leukere partner of ouder bent of een nog liever mens op deze planeet. Door naar binnen te keren en te richten op jouw gevoelsleven, jouw essentie en jouw innerlijk licht verhoog je jouw bewustzijn en daarmee verhoog je ook jouw persoonlijke trilling.


Hoever je ook bent met jouw proces van innerlijk werk. Volg je hart, Jouw gevoel doet er toe. Bewandel jouw pad. Weet dat; in elk verdriet, teleurstelling of pijn, huist de hoop en de kracht om door te gaan, om jouw transformatie te maken zodat je een nog mooier

sound healing i am sound meditation utrecht affirmaties heling innerlijk werk
I am; een belangrijke affirmatie tijdens bewustwording

mens kan worden dan dat je in essentie al bent. En onthoud; met jouw transformatieproces help je natuurlijk jezelf en daarnaast ook het collectief.


Hoe meer mensen het pad van bewustzijn en transformatie bewandelen, hoe meer mensen hun bewustzijn, geluk en persoonlijke trilling verhogen. Hoe groter de groep mensen wordt met een hoger bewustzijn, verwerkte trauma's en een hoge trillingsfrequentie. Daarmee help je de wereld te transformeren naar een hogere frequentie. Zo wordt de wereld vrediger en mooier. En uiteindelijk willen we dat toch allemaal? Ik wens jou veel licht, liefde en kracht toe en natuurlijk een mooie en leerzame reis!

 

Ben je benieuwd wat soundhealing voor jou kan betekenen? Wil je ervaren wat klank en trilling met jou doet? Boek voor jezelf een afspraak of sluit aan bij een event zodat je het zelf kan ervaren.


soundhealer utrecht

Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt gekregen in soundhealing en de manier hoe ik werk. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


In vredige resonantie,


William


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Alle producten