top of page

Helen op zielsniveau: dit is hoe innerlijk kind werk en soundhealing elkaar aanvullen

Bijgewerkt op: 7 aug.

Of je nu werkt aan je innerlijk kind, trauma's van dit of vorige levens, emotionele verwaarlozing of andere intense levenslessen. Soundhealing kan heel ondersteunend werken in jouw processen. Het verdriet en de bijkomende eenzaamheid die dit soort processen te weeg brengt, zijn zwaar en meestal heel intens. Hoe belangrijk is het om dat goed te verwerken. En hoe fijn is het als dit op een zachte en niet confronterende manier kan. Ik vertel je graag meer in deze blog.
Hard ploeteren

Het kan heel frustrerend zijn. Je ziet allemaal mensen om je heen met een leven wat voor het oog perfect en compleet lijkt. Een carrière, een mooi gezin, een prachtig huis of een fijne band met familie. Mensen die zich voor het oog niet druk maken en gezellig alle feestjes aflopen. Jij hebt het gevoel dat je een weg worstelt door trauma's, voorouderlijke pijn en herhalende patronen binnen de familie, wonden uit vorige levens en transformeer je pijn uit je kindertijd. Waarschijnlijk praat je er weinig over want de kans is groot dat je al gemerkt hebt dat gesprekken bij het aansnijden van deze onderwerpen vervolgens stil vallen. Mensen begrijpen het niet of weten niet hoe ze moeten reageren. Of je krijgt wel een reactie maar 1 waar je weinig mee kan zoals: Laat het toch gaan. Maak je je daar nog steeds druk om? Je bent altijd zo gevoelig. Doe niet zo moeilijk. etc etc. Blijf op dat moment bij jezelf want jouw gevoel en ervaring is heel belangrijk. Voor jezelf en voor het collectief. Al het innerlijk werk wat je hebt verricht is heel belangrijk en waardevol. Het verrijkt je leven en het geeft je heel veel. Al zie je dat misschien niet direct in het begin van je proces. Je zal merken dat je anders in het leven gaat staan. Je wordt wijzer en maakt andere (wijzere) keuzes. Sommige contacten zullen niet of minder goed passen. Misschien vervagen deze banden in verloop van tijd. Misschien merk je dat bepaalde contacten stroever verlopen. Je bent geneigd te denken dat dit niet goed is maar misschien kun je het ook omdraaien. Misschien lopen de contacten stroever omdat jij veranderd bent. Omdat je gegroeid bent. Omdat je meer je grenzen bewaakt? Of omdat je dingen laat in bepaalde situaties. Stel jezelf de vraag wat de reden is waardoor het contact anders is geworden? En als je daar het antwoord op hebt, hoe erg is dit dan?


IN ELK VERDRIET, TELEURSTELLING OF PIJN, HUIST DE KRACHT EN DE HOOP OM DOOR TE GAAN

Er zullen ook nieuwe contacten zich aandienen. Soms uit onverwachte hoek. Deze nieuwe contacten zullen iets nieuws brengen in je leven. Iets toevoegen wat beter aansluit bij de nieuwe jij. Misschien hebben zij vergelijkbare ervaringen met hun groeiproces of herkennen zij jouw worsteling wel. Het is fijn om (h)erkenning te krijgen en om dit met elkaar te delen. Ik zie dit ook vaak gebeuren met soundhealing groepssessies die ik geef. Het treffen van lotgenoten die begrip hebben voor jouw situatie is heel fijn en kan heel bevrijdend zijn. Tijdens de sessies kunnen mensen zich verbinden en informatie delen met elkaar nadat ze een klanksessie hebben ervaren.Helen op zielsniveau Soundhealing is een hele mooie manier om tijdens of na een intense periode, bepaalde situaties en ervaringen te verwerken. Ook werkt soundhealing heel goed als ondersteuning van het transformatieproces. Door de diepe ontspanning komt je lichaam en het brein tot rust. Dat is bij ieder mens zo. Bij hoog sensitieve mensen (HSP) geldt dit misschien nog wel 2x sterker en is dit heel duidelijk voelbaar. Onder andere de hartslag wordt lager, de bloeddruk wordt lager, de hersengolven veranderen, het zenuwstelsel kalmeert en gedachten worden minder. Zowel lichaam als geest komen in de ruststand. Dit is de ideale manier om in deze rust situaties en nieuwe kennis te verwerken. Tijdens de sessie kun je heerlijk wegdromen bij klanken en muziek waardoor het heel makkelijk is om te ontspannen. Eigenlijk is het nog makkelijker dan mediteren.


Tijdens de sessie wordt het brein rustig, gedachten worden minder. Je bevrijdt jezelf van gedachten waardoor de geest vrij is om te reizen. Vandaar de naam Sound Journey. In de sessies hoor ik veel dat mensen zijn gaan reizen in gedachten. Op deze diepere en onbewustere lagen ligt de onschatbare waarde om te helen. Veelal gebeurt dit onbewust en dat is juist zo fijn aan soundhealing, omdat je voor je gevoel niet hard hoeft te werken aan pijn of verdriet. Deze healingtechniek is zachter met een creatieve inslag. Daardoor is het ook minder confronterend als andere methodes die vaak een veel directere aanpak hebben. Klank en muziek is voor iedereen heel toegankelijk. Door met klank en muziek te werken kan via een creatieve manier de weg naar binnen bewandeld worden.


Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat ze een klanksessie spannend vinden. Sommige mensen vinden het eng of zijn bang voor het onbekende waardoor ze direct roepen: " Dit is niets voor mij!" Het is helemaal niet nodig om angst te hebben. Dit is iets wat ons brein er van maakt in ons hoofd. Die geeft ons de indruk dat als we onze angst of verdriet toelaten dat je vervolgens in een oceaan van ellende en pijn terecht komt en dat we daar dan in gaan verdrinken. Maar dat is helemaal niet zo. Een klanksessie is juist helemaal niet eng want je ontspant, je luistert en doet (on)bewust veel soul work.


sound healing i am sound meditation utrecht affirmaties heling innerlijk werk
I am; een belangrijke affirmatie tijdens heling

Door naar de diepere lagen te gaan, gaan we voorbij ons ego en en gaan we dieper naar ons kern. Wie we in essentie zijn. Helen op zielsniveau waardoor we kunnen transformeren naar nog mooiere wezens dan wat we al zijn.

Groei in bewustzijn

Sinds 2020 is er op aarde een grote bewustzijnsgroei gemaakt. Een ware shift. Steeds meer mensen zijn naar binnen gaan keren. Op zoek naar antwoorden, rust, innerlijk geluk en meer. De lockdowns zorgde daar ook voor. Doordat er veel niet kon, hebben mensen hun mindset veranderd. De behoefte van veel mensen aan rust, verminderen van onvrede en het creëren van tevredenheid en persoonlijk geluk zorgde ervoor dat mensen de wereld van soundhealing leerde kennen.

Sinds 2020 is het voor mij ook een stuk drukker geworden. Ik verzorg nu ongeveer 200 tot 250 sessies per jaar voor gemiddeld 900 tot 2200 mensen per jaar. In al die jaren dat ik dit werk nu doe heb ik enkele reacties gehad van mensen dat ze het niet mooi vonden of dat ze het bij 1 keer hielden. Dat is natuurlijk ook helemaal goed. Maar al die andere mensen... Die zijn heel enthousiast. Veel mensen hebben hun eerste ervaring en zijn erg onder de indruk wat klank en trilling op mentaal, emotioneel, spiritueel en lichamelijk vlak met ze gedaan heeft. Ook vinden veel mensen het bijzonder om een nieuwe diepe vorm van ontspanning te ervaren. Vaak hoor ik de vraag; "Hoe komt het dat we dit niet kennen?"


soundhealing sound meditation utrecht journey klankreis klankreizen klankschalen klankschaal
Heerlijk ontspannen tijdens een sound healing sessie

Het is dan ook niet gek dat veel mensen een Sound Journey vaker willen doen. Al is het maar om gewoon even te ontspannen en te even te ontsnappen aan hun drukke wereld. Daarom ontwikkel ik en creëer ik regelmatig nieuwe themasessies zodat mensen weer een nieuwe journey kunnen maken.


Jouw transformatieproces

Hoe ver jij ook bent met jouw innerlijk werk, ga vooral door met waar je bezig mee bent. Ook al wordt je niet begrepen door je omgeving. Ook al voel je je (soms) alleen. Volg je hart. Jouw gevoel doet er toe. Bewandel jouw pad. Of het nu innerlijk kind werk is, trauma's uit vorige levens, emotionele verwaarlozing en het disfunctionele gezin waar je uit komt of wellicht hele andere levenslessen voor jouw persoonlijke groei. Ik wens je heel veel liefde kracht en succes!


Weet dat; in elk verdriet, teleurstelling of pijn, huist de hoop en de kracht om door te gaan, om jouw transformatie te maken! Zodat je een een nog mooier mens kan worden dan dat je in essentie al bent. En onthoud; met jouw transformatieproces help je natuurlijk jezelf en daarnaast ook het collectief.


Hoe meer mensen het pad van bewustzijn en transformatie bewandelen, hoe meer mensen hun bewustzijn, geluk en persoonlijke trilling verhogen. Hoe groter de groep mensen wordt met een hoger bewustzijn, verwerkte trauma's en een hoge trillingsfrequentie. Daarmee help je de wereld te transformeren naar een hogere frequentie. Zo wordt de wereld vrediger en mooier. En uiteindelijk willen we dat toch allemaal?

 

Ben je benieuwd wat soundhealing voor jou kan betekenen? Wil je ervaren wat klank en trilling met jou doet? Boek voor jezelf een afspraak of sluit aan bij een event zodat je het zelf kan ervaren.


soundhealer utrecht

Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt gekregen in soundhealing en de manier hoe ik werk. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


In vredige resonantie,


William


128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page