top of page

Het geheim van affirmaties

Bijgewerkt op: 4 feb. 2023

Misschien heb je er wel eens iets over gehoord of gelezen. Affirmaties. Maar wat kun je ermee? Wat zijn de voordelen van het gebruik van affirmaties en waarom zou je het toepassen in je dagelijks leven? In deze blog vertel ik je er meer over en over hoe ik het combineer met soundhealing.



Wat zijn affirmaties?

Positieve affirmaties zijn teksten die je overtuigingen sterker maken. Het zijn als het ware complimenten aan jezelf. Ze geven je energie en gaan ervoor zorgen dat je automatisch op een positievere manier gaat denken. Het geeft je vertrouwen en zorgt er voor dat je meer gaat geloven in jezelf, het goede en in mogelijkheden. Positieve affirmaties zijn bouwstenen voor een steviger vertrouwen in jezelf.


Je kunt positieve zinnen maken om jezelf te motiveren en aan te moedigen. Om dromen te realiseren of om gewoon lekkerder in je vel te zitten. En je kunt het ook gebruiken om je zelfvertrouwen te vergroten. Zeker als je veel in je hoofd zit of veelvuldig jezelf betrapt op negatieve gedachten, twijfels en onzekerheden, kunnen de affirmaties een bijzonder prettige werking krijgen.


Hoe werken affirmaties?

Je kent vast wel het fenomeen dat als iemand vaak genoeg zegt dat hij iets niet kan, dat het dan ook inderdaad niet lukt. Dan blokkeren de gedachten hem of haar. Dat is zonde, aangezien je ook het tegenovergestelde, de wereld van kansen, mogelijkheden en vertrouwen op kunt zoeken…Dit kan met affirmaties. Positieve teksten die je in gedachten neemt of hardop uitspreekt. Door affirmaties regelmatig te herhalen kun je je gedachten over jezelf veranderen. Je kunt iets mogelijk maken.


Versterken

Het woord affirmatie komt van het Latijnse woord ‘affirmare’. Dat betekent versterken of bekrachtigen. Wie maar vaak genoeg positieve affirmaties herhaalt, zal de hersenen trainen om positieve gedachten te versterken.


Een affirmatie is eigenlijk gewoon een gedachte. Hoe vaker we een bepaalde gedachte hebben, hoe meer we daarin gaan geloven (en hoe meer het zich in ons leven zal manifesteren). Eigenlijk gebruikt iedereen al van jongs af aan affirmatie, helaas zijn dat negen van de tien keer alleen geen positieve affirmaties. We vertellen onszelf dat we iets niet kunnen, dat we iets niet waard zijn of dat we dingen niet goed doen. Zonde, want de kracht van affirmaties is vaak dat het zich bij herhaling in ons leven gaat manifesteren. Vertel jezelf vaak genoeg dat je iets niet kunt en op een dag zal dat waarheid worden.


De kracht van herhaling

Daarom is het juist zo belangrijk dat we positieve affirmaties in ons leven binnenlaten. Onze hersenen zijn namelijk zo geprogrammeerd dat ze geloven wat we vaak zien of horen. Een echt werkzame affirmatie beïnvloedt het onderbewustzijn en herprogrammeert eigenlijk de hersenen. Maar wat is een echt werkzame affirmatie precies?


Het geheim zit ‘m erin dat je de affirmatie gebruikt om iets dat al in je aanwezig is te versterken. Drieduizend keer herhalen hoe gelukkig je je voelt terwijl je diep van binnen kapot gaat, werkt helaas niet. Herhaal niet alleen simpelweg een rijtje met woorden, maar neem de tijd om woorden te kiezen die echt bij jou passen en iets voor je betekenen. Op die manier geef je met de affirmatie ruimte aan wat er al is, in plaats van iets te forceren dat er niet is.


Formuleer een affirmatie die bij jou past

Kies het liefst een positieve gedachte in de tegenwoordige tijd. Neem even de tijd om affirmaties te formuleren die bij jou passen. Denk na over wat jouw waarden zijn en wat jij belangrijk vindt in het leven of waar jij zelf in wilt groeien. Aan de hand daarvan is het makkelijker om een affirmatie te formuleren.


Het mooie aan affirmaties is dat je ze op elk moment van de dag kunt herhalen in je hoofd. Of je nu op de wc zit, achter je bureau op kantoor of thuis op de bank zit. Omdat het in het begin nog wat onwennig zal voelen, is het slim om een vast moment van de dag te kiezen om de affirmaties te herhalen. Bijvoorbeeld vlak nadat je bent opgestaan, tijdens het tanden poetsen of juist vlak voor het slapengaan. Dit maakt het ook makkelijker om het vol te houden. Probeer dit minstens een maand te doen. Op die manier geef je jezelf de ruimte en tijd om deze nieuwe gewoonte in je leven te integreren.


Affirmatie: de kracht van positieve gedachten sound meditation utrecht soundhealing mind brein kracht
Affirmatie: de kracht van positieve gedachten

Aan de slag

Ben jij klaar om de kracht van affirmaties te ervaren? Ga aan de slag met affirmaties. Hieronder vind je alvast wat voorbeelden die je op weg kunnen helpen:


~ Ik ben de architect van mijn leven. Ik ontwerp wat ik graag wil ontwikkelen. Ik bouw aan de fundering en creëer mijn wensen en verlangens.


~ Ik ben wie ik ben. En daar ben ik blij mee. Jouw goedkeuring is wel fijn, maar niet nodig.


~ Vandaag ga ik met regelmaat op zoek naar mijn positieve energie. Ik geef prioriteit aan hoe ik me voel.


~ Ik kan groeien en mezelf ontwikkelen. Ik ben nog tot zo veel meer in staat. Het beste komt nog.


~ Door mijn nieuwe positieve gedachten ontwikkel ik mezelf.


~ Ik ben sterk. Ik ben opgestaan toen het tegenzat. Ik heb tegenslagen overwonnen. Ik heb ervan geleerd. Ik ben gegroeid.


~ Ik ben gezegend met een talent wat ik met plezier verder ontwikkel.


~ Ik beschik over de kwaliteiten, vaardigheden en mogelijkheden om extreem succesvol te zijn.


~ In mijn leven creëer ik een positieve overvloed van liefde, gezondheid, geluk en succes.


~ Mijn zaak is volop in ontwikkeling. Er gloort een mooi perspectief aan de horizon.


~ Ik ben dankbaar voor de mensen om mij heen.


~ Ik ben moedig en ga vol voor wat ik wil.


~ Ik ben blij met mezelf. Ik ben een tevreden mens.


~ Ik ben trots op mezelf en hoe ik mezelf ontwikkeld heb.


~ Vele mensen kijken naar mij en zien mijn toegevoegde waarde. Dit zal verder toenemen door mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.


Affirmaties en soundhealing combineren in een klanksessie utrecht kracht gedachten brein klank mind sound meditation kristallen klankschalen
Affirmaties en soundhealing combineren in een klanksessie

Affirmaties en soundhealing

De hiervoor genoemde mooie woorden zijn een mooie basis voor jezelf om mee te werken. Wist je dat affirmaties ook heel goed samen gaan met klanksessies en soundhealing? Ik combineer het ook in mijn sessies en het is voor mensen een hele fijne combinatie. Doordat je tijdens de klanksessie helemaal ontspannen bent, komen de woorden van de affirmaties op een diepere laag bij je binnen. Doordat je hersengolven veranderen tijdens een sessie kom je op diepere lagen terecht van jezelf. Dit zijn de lagen waar het ego minder actief is en waar heling plaats vind. Juist op deze momenten is het heel goed om het brein te resetten van beperkende gedachten/overtuigingen. In de affirmatie klanksessie werk ik met prachtige kristalinstrumenten (Bergkristal) zoals de crystal harp, kristallen klankschalen (frosted bowls en ook de nieuwe clear crystal bowls), de kristallen piramide en de kristallen kelk. De heldere kristaltonen zorgen voor diepe ontspanning van lichaam en geest.


Door de prachtige klanken en tonen van de diverse kristalinstrumenten wordt er een betoverende sfeer gecreëerd waar de magie en de kracht van affirmaties op het onbewuste niveau hun werk kunnen doen. Het is een hele mooie manier om naar binnen te keren en te werken aan het verhogen van je bewustzijn. Ook werk je op een fijne manier aan het verminderen van beperkende overtuigingen. Op deze manier kunnen we helen, zorgen voor innerlijke vrede en harmony. Ook werken we aan het verhogen van ons bewustzijn zodat we kunnen groeien en nog mooiere mensen worden, dan dat we al zijn.


Ben je nieuwsgierig geworden naar werken met affirmaties en gedachtekracht? Wil je dit ook ervaren? Boek dan een sessie voor de Affirmatie klanksessie met de crystal harp en andere klankinstrumenten zodat je het zelf kan ervaren.


soundhealer utrecht

Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt gekregen in soundhealing en instrumenten waarmee ik werk. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


In vredige resonantie,


William

Recente blogposts

Alles weergeven

Alle producten

bottom of page