top of page

Een epische reis naar het noorden met de Nordic Sound Journey

Ben jij liefhebber van de Scandinavische landen? Houd jij van de rust van het noorden? Ontspan en kom helemaal tot jezelf met ''the Sounds of the North''. De Nordic Sound Journey is een themasessie en een vervolg op de Sound Journey waarbij ontspanning, genieten en bewustwording centraal staan.

Ontspan en geniet In deze geleide fantasie maak je een innerlijke reis naar het hoge noorden waarbij alle zintuigen gestimuleerd en geprikkeld worden. De geest is vrij om te reizen. Vandaar de naam Sound Journey. In deze speciale themasessie, maak je een klankreis met verschillende Tibetaanse en kristallen klankschalen, een sjamanendrum, Viking achtige sferen, cultureel Scandinavisch kulning en rustgevende klanken.

Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen, muziek en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie van soundhealing.


Nordic sound journey utrecht klankschaal klankschalen sound meditation soundhealing sjamanendrum sjamaanse trommel kulning viking muziek
Een magische reis naar het noorden

Het nieuwe mediteren Ontspan en kom helemaal tot jezelf met de Nordic Sound Journey. In deze themasessie binnen de verschillende klanksessies maak je een innerlijke reis. Het is een variant op de basis Sound Journey met als thema het oude Scandinavië. In deze sessie werk ik natuurlijk met prachtige handgemaakte klankschalen, kristallen klankschalen, crystal harp, een grote sjamanendrum, fijne natuurgeluiden, mooie ontspannende en helende muziek met een Vikingachtige sfeer.

Wat is een sound journey? Een sound journey is een luisterconcert waarbij ontspanning en bewustwording centraal staan. Het is een geleide fantasie waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De geest is vrij om te reizen. Vandaar de naam sound journey. Bij mijn ligconcerten maak ik een creatieve mix van klankschalen, gongs en andere instrumenten, muziek, soundscapes en natuurgeluiden die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen.


Een sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van meditatie en een diepe vorm van ontspanning. Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen of de informatiepagina.


Elke toon heeft en trilling

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.

En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een Sound Journey

1. Diepe Ontspanning 2. Verbetering van het slaappatroon 3. Energie verhogend 4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam 5. Balans in lichaam en geest


Nordic sound journey utrecht klankschaal klankschalen sound meditation soundhealing sjamanendrum sjamaanse trommel kulning viking muziek

Nordic Zoals de naam al doet vermoeden ga je in deze sessie op een speciale klankreis met als thema Nordic. Je maakt een innerlijke reis naar Scandinavië, het hoge noorden van Europa. Deze landengroep bestaat uit cultureel perspectief gezien uit de 5 landen; Denemarken, Zweden, Noorwegen, IJsland en Finland. Scandinavië kent een lange en rijke historie. Deze landen kennen een eigen Nordic sfeer.

In deze sound journey reizen we af naar de ongerepte natuur van Zweden, de fjorden van Noorwegen, wildlife, sneeuw en wind van het noorden en het Noorderlicht. In deze sessie komt ook het historische Viking verleden aan bod. Daarnaast is er ook een bijzondere culturele aanvulling, namelijk het Scandinavische Kulning. Dit is een eeuwenoude roep van Scandinavische vrouwelijke herders om kuddes dieren in beweging te krijgen. Het is een speciale vocalisatietechniek om boerderijdieren te hoeden. Veelal werd het gezongen in mineur door vrouwen, met als doel de dieren naar huis te lokken. De oorsprong ligt vooral in Noorwegen en Zweden.


Instrumenten Nordic Sound Journey

De Nordic Sound Journey is een themasessie binnen het aanbod van de verschillende klanksessies. Het is de tweede klanksessie uit de serie World Sessions. Waar de sound journey een klanksessie is om mee te beginnen en kennis te maken met sound meditation, is deze extra lange klanksessie een variatie en een verdieping met als thema het oude Scandinavië.

In deze klanksessie ga je op een speciale klankreis en werk ik met prachtige instrumenten en muziek. Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere (kristal)instrumenten uit het instrumentarium van Sound Meditation. Het geluid ervan en de trillingen golven over je heen. De crystal harp maakt wederom zijn intrede en ook de Prachtige Earth gong laat zich horen. Daarnaast werk ik in deze sessie met mooie muziek met Vikingachtige sferen. De muziek en de instrumenten zijn gericht op de herverbinding met jezelf. Deze instrumenten geven een mooie aanvulling voor een unieke en pure klankbeleving.

De Nordic is een hele fijne en zachte manier om te ontspannen en het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren. Daarnaast breng je je chakra's in balans waardoor je je fijner, meer in balans en energieker voelt.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Koshi Chimes

Crystal Bowls (wortelchakra, sacraal, hart, keel, en derde oog)

Crystal Harp

Earth Gong

Klankstaven

Sjamanen Drum

Tibetaanse Klankschalen

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen, een oogkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Geniet van de rijke en harmonieuze klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Kom helemaal tot rust.


Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven. Echt een fijn moment voor jezelf. Ben je geïnteresseerd? Voor meer informatie of het boeken van een afspraak kun je doorklikken via onderstaande button.Ben je benieuwd wat soundhealing voor jou kan betekenen? Wil je ervaren wat klank en trilling met jou doet? Boek voor jezelf een afspraak of sluit aan bij een event zodat je het zelf kan ervaren.


soundhealer utrecht

Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt gekregen in soundhealing en instrumenten waarmee ik werk. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


In vredige resonantie,


WilliamRecente blogposts

Alles weergeven

留言


Alle producten