top of page

Op ontdekkingsreis met de Flow Chimes

In mijn blog pak ik elke keer een ander instrument waarmee ik werk tijdens mijn klanksessies. Vandaag is het de beurt aan de Flow Chimes. Ik laat je kennis maken met dit mooie buizeninstrument. Hoe gebruik ik het instrument? Waar is het van gemaakt? En wat maakt dit instrument zo bijzonder? Je leest het hier.


''Prachtig! '' Dat is het eerste wat mensen zeggen als ik ze vraag wat ze van de Flow Chimes vonden. Dit buizeninstrument blijft voor mij ook een heerlijk instrument om naaar te luisteren en te bespelen. Het luisteren naar dit instrument wordt tijdens sessies door mensen ervaren als heel ontspannend en tegelijkertijd energie gevend. Mensen kunnen er heerlijk bij wegdromen.


Het luisteren naar de Meinl Flow Chimes Utrecht soundhealing sessies utrecht sound meditation ontspannend energie gevend
Het luisteren naar de Flow Chimes wordt tijdens sessies door mensen ervaren als heel ontspannend en tegelijkertijd energie gevend

Met de Flow Chimes loop ik door de klankruimte langs alle deelnemers, zodat zij de langdurige resonantie van dichtbij kunnen horen en voelen

Ik ben erg blij om jullie weer een nieuw en prachtig instrument te kunnen presenteren! Het is mijn missie om jouw leven een beetje stressvrij en meer ontspannen te maken zodat je jouw bewustzijn en frequentie kan verhogen. Daarvoor zijn mijn instrumenten precies het juiste gereedschap.


De Flow Chimes wordt ook wel een buizeninstrument, metallofoon of een metalen buizeninstrument genoemd in de wereld van soundhealing instrumenten. Dit bijzondere instrument bestaat uit ''zingende buizen'' en maakt heldere tonen met harmonieuze frequenties die jouw persoonlijke trilling doen verhogen. Het is dan ook niet zo gek dat mensen het als energie gevend ervaren. De buizen zijn uit roestbestendig aluminium vervaardigd en bevestigd tussen twee stijlvol gevormde essenhouten houders.


Wat maakt de Flow Chimes zo bijzonder?

Deze metallofoon heeft maar liefst 10 zwarte buizen met 10 verschillende tonen. Deze zijn 432Hz gestemd en geven vredige klanken wat inspireert tot liefdevolle enthousiasme en positiviteit in onze harten. De energie die deze metalen buizen voortbrengen, zijn zeer vredig.  De klanken zijn kalmerend en hebben een balancerend effect op lichaam, geest en ziel.


Het straalt een tastbare energie uit die ons tot op het bot raakt, ontspannend en energiek tegelijk. De Flow Chimes heeft een zeer lange en duidelijke sustain zal een fantastische, meditatieve sfeer creëren!


De afstemming is: E mineur: E4, G4, A4, B4, D5, E5, G5, A5, B5, D6 A4-a' 432 Hz"


Het luisteren naar de Meinl Flow Chimes Utrecht soundhealing sessies utrecht sound meditation ontspannend energie gevend
Luister naar de verschillende klanken van dit buizeninstrument en kom helemaal tot rust


Bespelen:

De Meditation Flow Chimes is een stijlvol, hoogwaardig instrument waarmee je ontspannende, meditatieve, rondzingende tonen kan creëren. Je kan de chimes bespelen door ze aan het koord op te tillen en aan te slaan met een mallet. Zelf gebruik ik bij voorkeur stoffen mallets met een speciale harde kern, zodat er mooie klanken ontstaan die een goede combinatie vormen van scherpte, zuiverheid en warmte.


De chimes is vanuit beiden kanten te bespelen. De buizen kunnen afzonderlijk of samen worden gespeeld. Door het rond te draaien na het bespelen ontstaat er een relaxte, haast sferische toon die een kalmerend en balancerend effect heeft op het lichaam, de geest en de ziel van de luisteraars.


Dit instrument gebruik ik altijd om even een wandeling door de klankruimte te maken tijdens de soundhealing sessies. Het is een mooie gelegenheid om een ronde te maken langs alle deelnemers, zodat zij de langdurige resonantie van dit instrument van dichtbij kunnen horen en voelen. Dit maakt de Flow Chimes een fantastisch instrument voor (klank)meditatie, ontspanning en geluidstherapie. Fijn ontspannen, luisteren, voelen, wegdromen en meer.


Het luisteren naar de Flow Chimes wordt door mensen ervaren als heel ontspannend en tegelijkertijd energie gevend. Mensen kunnen er heerlijk bij wegdromen.

De Flow Chimes zit in de volgende sessies: Magical Forest Sound Journey.


Wil je de Flow Chimes zien en horen? Of wil je de trillingen voelen? Boek dan een afspraak en ervaar het zelf.


 

soundhealer utrecht

Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt gekregen in soundhealing en instrumenten waarmee ik werk. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog of de veelgestelde vragen bekijken. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


In vredige resonantie,


William

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Alle producten

bottom of page