top of page

How to: mediteren met kristallen

Bijgewerkt op: 19 jun. 2021

Iedereen kan het: mediteren. Het wordt al eeuwenlang gedaan. Via meditatie kun je, volgens het boeddhisme, spirituele verlichting bereiken, maar daarnaast is het ook goed voor je fysieke gezondheid en je geestelijke welzijn. Het zorgt voor nieuwe energie, brengt innerlijke rust en is een krachtig middel tegen stress.

Regelmatig mediteren is goed voor lichaam en geest. Het liefst dagelijks mediteren. Al mediteer je maar 5 minuten per dag, je maakt je hoofd leeg en laadt op. Zelf probeer ik 2x per dag 5 minuten te mediteren. 1x 's ochtends om de dag fris en energiek te beginnen en 1x 's avonds om je dag fijn af te sluiten.


Mediteer je met een intentie? Wanneer je een kristal vasthoudt tijdens je meditatie, helpt het je intentie te versterken of een emotie zoals dankbaarheid, vreugde of liefde te vergroten. Elk kristal heeft namelijk zijn eigen helende krachten. Zo kan amethist of bergkristal zorgen voor meer helderheid en focus, jade voor het openen van je hartchakra en agaat om korte metten te maken met piekeren. Je kunt een kristal ook als focuspunt voor je meditatie gebruiken, zodat je je aandacht ergens op kunt richten. Op deze manier is het makkelijker om tijdens je meditatie niet afgeleid te raken door gedachten. Mediteren met kristallen doe je zo: 1. Ga rustig zitten met het kristal rustend in je handpalmen. 2. Doe je ogen dicht en haal een paar keer diep adem. 3. Laat elke uitademing langer duren dan de inademing. Voel je je ontspannen? 4. Richt dan je aandacht op het kristal en voel welke energie de steen draagt. 5. Dwalen je gedachtes af? Dat geeft niets. Breng je aandacht rustig terug. 6. Adem rustig door en laat alle spanning in je lijf los. 7. Laat de energie van het kristal door je lichaam stromen. 8. Open na een paar minuten langzaam je ogen en haal een paar keer diep adem. 9. Breng je aandacht langzaam terug in de ruimte waarin je je bevindt. Tip: Neem een kristal in je handen en lees je intentie hardop voor. Zo begin je je manifestatieproces.


Vind je mediteren lastig? Of weet je niet hoe je kan beginnen met meditatie? Overweeg eens een sound meditation. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft na te denken en dat je begeleid wordt door de klanken van de sessie.

Ik hoop dat je nu wat meer inspiratie hebt gekregen in wat mediteren voor jou en jouw lichaam kan doen. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


Namaste


William


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page