top of page
klankschalen sessie utrecht klankschaal leidsche rijn terwijde vleuten mediteren yoga klankmeditatie soundmeditation sound klanken triling buiten natuur klanksessie

Sound Journey

HEERLIJK ONTSPANNEN IN DE NATUUR

DOOR DE KLANKEN KOM JE TOT EEN DIEPE KALMTE IN JEZELF 

ONTSPAN

&GENIET 

Een klanksessie buiten in de natuur is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluid.

In deze sound journey maak je een innerlijke reis en begeleid ik je met mijn crystal bowls en andere instrumenten. Deze sessie is een bijzondere buitensessie binnen de verschillende klanksessies

 

Naast het mediteren en helen van lichaam en geest met geluid, richt deze sessie zich ook sterk op ontspanning en genieten van het buiten zijn in de natuur. 

Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, helend en ontspannend. Sta stil bij jezelf en jouw gevoel, kom thuis bij jezelf of gewoon heerlijk ontspannen.

klankschalen buiten sessie utrecht klankschaal leidsche rijn terwijde vleuten mediteren yoga klankmeditatie soundmeditation sound klanken triling buiten natuur klanksessie

EEN KLANKREIS IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

nieuwe mediteren utrecht klankschalen sessie yoga meditatie klanksessie vleuten leidsche rijn terwijde ontspannen

het nieuwe

mediteren

Een ligconcert is anders dan een ‘gewoon’ concert, waarbij de melodie vaak heel belangrijk is. Bij mijn ligconcerten gaat het niet om muziek, maar om klank die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. 


Een sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van diepe meditatie.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING EN DAT HEEFT ZIJN EFFECT OP JE LICHAMELIJKE EN GEESTELIJKE WELZIJN

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

 5 voordelen van een klanksessie 

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen
5. Balans in lichaam en geest

wereldse

klanken

Zoals de naam al doet vermoeden ga je in deze sessie op een speciale klankreis. In deze sessie werk ik met verschillende wereldinstrumenten. De meeste heb ik in de loop der jaren verzameld vanuit verschillende landen. 

 

Sommige instrumenten komen uit Azië. Hierbij kun je denken aan de handgemaakte Tibetaanse klankschalen die uit India en Nepal komen. Uit Bali heb ik verschillende Tonguedrums meegenomen.

 

Ook vanuit Zuid Amerika heb ik verschillende handgemaakte instrumenten. Zo kun je denken aan een met de hand beschilderde Rainstick uit Bolivia en een Oceandrum uit Peru. 

Natuurlijk kan Europa niet ontbreken in dit rijtje. Uiteraard heb ik ook Europese instrumenten in mijn collectie. Mijn kristallen klankschalen, ik noem ze ook wel mijn Crystal Bowls. Deze klankschalen zijn gemaakt van Bergkristal uit centraal Europa. Ook de handgemaakte Chimes zijn van Europese bodem en komen uit het zuiden van Frankrijk.

klankschalen buiten sessie utrecht klankschaal leidsche rijn terwijde vleuten mediteren yoga klankmeditatie soundmeditation sound klanken triling buiten natuur klanksessie

INSTRUMENTEN

Een Sound Journey Buitensessie is een bijzondere sessie van de verschillende klanksessies. De sessie vindt buiten plaats en is een van de meest gevarieerde varianten van de verschillende klanksessies. In een Sound Journey Buitensessie komen veel wereldse klanken samen in 1 sessie. In deze klanksessie gebruik ik instrumenten die elkaar mooi aanvullen voor een unieke en bijzondere beleving.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Crystal bowls

Chimes

Klankstaven

Ocean Drums

Tibetaanse klankschalen

Tonquedrums

De klanken van de schalen alleen al hebben ontspannende en helende effecten; deze kunnen nog versterkt worden door de klanken te combineren met zang. Daarom werk ik in deze sessies soms ook met aanvullende vocals. Daarnaast is de kans groot dat je natuurgeluiden hoort zoals vogels, eenden of fazanten.

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat sound healing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt buiten in de natuur gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matje om je heerlijk te ontspannen. 

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Luister naar de geluiden uit de natuur. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Geniet van de verschillende klankschalen en andere instrumenten en kom helemaal tot rust.

Theeceremonie%20Sound%20Meditation%20Utr

Thee Ceremonie

EEN HEERLIJK ZEN MOMENT

EEN HEERLIJK ZEN MOMENT

De klanksessie duurt ongeveer een uur en een kwartier. Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

 

Echt een fijn moment voor jezelf om lekker na te genieten. 

20210107_210333.jpg

WHAT PEOPLE SAY

“Dit is niet alleen een klankschalen sessie maar een echte soundjourney waarbij je door William wordt meegenomen in een wereld van ontspanning, reizen, dromen en zelfbewustwording. Kan je niet op vakantie? Ga dan op reis met geluid en klank en kom op de meest fantastische plekjes om volledig uitgerust en re-energized de volgende dag weer aan de slag te kunnen. Sound meditation was een geweldige ervaring, dank je William"”

— Denise, Utrecht

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht

Sessie

.

De sessie vind buiten op locatie plaats en bestaat uit:

ontvangst & introductie

klanksessie

theeceremonie & afronding

klankschalen buiten sessie utrecht klankschaal leidsche rijn terwijde vleuten mediteren yoga klankmeditatie soundmeditation sound klanken triling buiten natuur klanksessie

De totale sessie duur ca. 2 uur waarvan de klanksessie ongeveer een uur en een kwartier duurt.

Bekijk de tarieven en groepskortingen.

A night to Remember!

 

 

Voor deze buitensessie is een minimale groepsgrootte van 6 personen of meer nodig.

Verzamel naast jezelf minimaal 5 vrienden, collega's of familieleden en dan krijgen jullie samen een prive sessie.

 

Een avond om nooit te vergeten!

bottom of page