top of page
klankschalen bergkristal utecht healing crystal bowls

Crystal Healing Bowls

BALANS IN LICHAAM EN GEEST

DOOR DE KLANKEN KOM JE TOT EEN DIEPE KALMTE IN JEZELF 

ONTSPAN

&GENIET 

Een klanksessie met kristalen klankschalen is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluid.

In deze klanksessie maak je een innerlijke reis en begeleid ik je met mijn crystal bowls en andere instrumenten. Deze sessie is een gespecialiseerde sessie binnen de verschillende klanksessies. In deze klanksessie spelen de kristallen klankschalen een grote rol. Naast het ontspannen en mediteren met geluid, richt deze sessie zich ook sterk op heling van lichaam, geest. en de diepere lagen van je bewustzijn.

Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, helend en ontspannend. Sta stil bij jezelf en jouw gevoel, kom thuis bij jezelf of gewoon heerlijk ontspannen.

sound meditation utrecht klankschalen so

EEN KLANKREIS IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

Kristallen klankschalen utrecht Sound Meditation

SCHALEN

VAN KRISTAL

De crystal bowls zijn klankschalen die gemaakt zijn van bergkristal en hebben een sterk helende werking op lichaam en geest. Bergkristal staat in de kristallenleer bekend om zijn hoge trilling, werkt zuiverend en heeft daarnaast een helende werking. Wil je hier meer over weten? In het kristallendossier lees je meer over de werking van bergkristal.

Het proces om een kristallen schaal te maken is een nauwkeurig en zorgvuldig proces. En dat hoor je dan ook aan het geluid wat deze schalen produceren. Het bergkristal wordt vermaalt tot zuiver kwartszand, dat vervolgens verhit wordt tot ongeveer 4000 graden. Door deze intense verhitting versmelten de aparte deeltjes van het kwartszand en daarna wordt deze massa in speciale mallen gegoten.

 

De schalen die daaruit komen worden dan op een bepaalde toonsoort geslepen. Het formaat van de schaal bepaalt mede de toonhoogte: een kleine dunwandige schaal geeft vaak een hogere toon dan die van een grote dikwandige schaal. In het algemeen hebben hogere tonen een verkwikkend en reinigend effect, terwijl diepe tonen meer ontspannend en aardend werken.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING EN DAT HEEFT ZIJN EFFECT OP JE LICHAMELIJKE EN GEESTELIJKE WELZIJN

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

 5 voordelen van een klanksessie 

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen
5. Balans in lichaam en geest

KLANKSCHALEN

EN CHAKRA'S

Deze kristallen klankschalen bestaat uit een set van 7 schalen. Het geluid van kristallen klankschalen is intens. Veel intenser dan metalen klankschalen.

 

Elke schaal heeft een eigen geluid, trilling en hoort bij 1 van de 7 chakra’s in je lichaam. Daarom worden ze ook wel chakra healing bowls genoemd.

 

De chakra’s zijn energetische zones in je lichaam en worden door de trillingen van de klankschalen gemasseerd en gestimuleerd. De tonen van de kristallen klankschalen zorgen voor meer balans en harmonie, zowel lichamelijk als geestelijk. Blokkades kunnen letterlijk losgetrild worden waardoor er heling plaats vindt of dat organen in het lichaam weer beter kunnen functioneren.


Dit zijn de zeven chakra’s en in het kort de eigenschappen die daarbij horen:


Eerste chakra – aarding, de basis en veilig voelen
Tweede chakra – creatie en seksualiteit
Derde chakra – zelfwaardering
Vierde chakra – liefde en algehele gezondheid
Vijfde chakra – communicatie en creativiteit
Zesde chakra – intuïtie en mentale processen
Zevende chakra – spiritualiteit en verbinding met hogere zelf

chakra healing crystal bowls utrecht sou

INSTRUMENTEN

Een Crystal Healing Bowls sessie is een gespecialiseerde sessie van de verschillende klanksessies. In deze extra lange sessie hebben de kristallen klankschalen een grotere rol dan in de andere sessies. Wanneer twee of meer kristallen klankschalen tegelijk worden aangestreken of aangeslagen dan kunnen er prachtige harmonieuze samenklanken ontstaan. In feite brengen ze ons hele lichaam in een harmonieuze vibratie, die ordenend en genezend kan werken. De tonen van de kristallen klankschalen worden veel in een therapeutische omgeving toegepast om meer evenwicht en harmonie te scheppen, lichamelijk en geestelijk.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Crystal bowls

Tibetaanse klankschalen

Chimes

Klankstaven

De klanken van de schalen alleen al hebben ontspannende en helende effecten; deze kunnen nog versterkt worden door de klanken te combineren met zang. Daarom werk ik in deze sessies ook met aanvullende vocals.

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat sound healing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Geniet van de verschillende klankschalen en andere instrumenten en kom helemaal tot rust.

Theeceremonie%20Sound%20Meditation%20Utr

Thee Ceremonie

EEN HEERLIJK ZEN MOMENT

EEN HEERLIJK ZEN MOMENT

De klanksessie duurt anderhalf uur. Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

 

Echt een fijn moment voor jezelf om lekker na te genieten. 

20210107_210333.jpg

WHAT PEOPLE SAY

“Dit is niet alleen een klankschalen sessie maar een echte soundjourney waarbij je door William wordt meegenomen in een wereld van ontspanning, reizen, dromen en zelfbewustwording. Kan je niet op vakantie? Ga dan op reis met geluid en klank en kom op de meest fantastische plekjes om volledig uitgerust en re-energized de volgende dag weer aan de slag te kunnen. Sound meditation was een geweldige ervaring, dank je William"”

— Denise, Utrecht

kristallen en tibetaanse klankschalen klankinstrumenten klanksessie klankschaal sessie utr

SESSIE

De totale sessie duurt ca. 165 minuten waarvan de klanksessie ongeveer 90 minuten duurt. 

 

De sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

XL klanksessie

theeceremonie & afronding

Ben je benieuwd hoe anderen de sessie hebben ervaren?

Lees de reviews.

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht -

Kom je met iemand samen of met een groepje? Dan gaat de prijs per persoon omlaag.

Bekijk de tarieven en groepskortingen.

Ben je enthousiast geworden? Merk je dat het resoneert met jou of dat je nieuwsgierig bent naar deze sessie? Maak een afspraak.

RAISE YOUR VIBRATION!

bottom of page