top of page

Alchemy Singingbowls: Dit is de nieuwste generatie kristallen klankschalen

Bijgewerkt op: 20 apr.

In mijn blog pak ik elke keer een ander instrument waarmee ik werk tijdens mijn klanksessies. Vandaag is het de beurt aan de nieuwste generatie kristallen klankschalen. Ik laat je kennis maken met dit bijzondere instrument. Waar komt het vandaan? Hoe worden ze gemaakt? En wat maakt deze schalenset zo bijzonder? Je leest het hier.


De mensen die mijn blogs lezen en mijn klanksessies bijwonen, weten dat binnen mijn grote instrumentarium, de kristalinstrumenten en de gongs mijn voorkeur hebben om mee te werken. Inmiddels zijn er verschillende soorten kristallen klankschalen die weer anders zijn dan de Tibetaanse klankschalen.


kristallen klankschalen utrecht crystal bowls alchemy singingbowls kristal heldere klanken
De nieuwste generatie kristallen klankschalen.

De kristallen klankschalen zijn voor veel mensen minder bekend. Maar aangezien kristallen steeds populairder worden en op steeds meer plekken in de maatschappij terug komen, stijgt ook de populariteit van de kristallen klankschalen. In mijn vorige blog heb ik het verschil uitgelegd tussen de verschillende soorten kristallen klankschalen. Deze laatste van die blog ga ik vandaag in deze blog behandelen.


De alchemy crystal singingbowls

Dit zijn speciale kristallen klankschalen. De nieuwste generatie schalen binnen de wereld van soundhealing. Veelal zitten er meerdere kristallen, gassen en/of metalen in verwerkt. Ook hebben deze schalen vaak mooie kleuren. De productie- en verhittingsprocessen zijn complexer vanwege de toevoeging van de extra elementen. Door de scheikundige en chemische processen zijn de kosten veel hoger en daarmee worden de schalen ook kostbaarder maar dat hoor je ook aan de klank. De klanken zijn helder en als je goed luistert hoor je ook meerdere klanken waardoor er een sonische diepte ontstaat. De complexiteit van de klanken zijn magisch en betoverend en geven net als de andere kristallen klankschalen energie.


Wat maakt deze kristallen klankschalen zo bijzonder?

In mijn sessies werk ik met allemaal mooie instrumenten. Maar wat maakt deze kristallen klankschalen nu zo bijzonder? Deze set Crystal Bowls is prachtig en meer dan dat! Deze crystal bowls zijn heel mooi om te zien. Ze stralen hun prachtige energie al uit door gewoon in de ruimte te worden getoond. Als de zon op de schalen schijnt dan straalt de energie direct door de ruimte heen. Er ontstaat een energetisch kleurenspel van halo's wat prachtig is. En dan heb je de klanken nog niet gehoord.


Alchemy Crystal Bowls stralen hun prachtige energie al uit door gewoon in de ruimte te worden getoond.
Alchemy Crystal Bowls stralen hun prachtige energie al uit door gewoon in de ruimte te worden getoond.


Elke schaal is voorzien van een verfijnde gravure volgens de symbolische tradities van Azië. De schalen resoneren met de 7 hoofdchakra's. Elke schaal heeft zijn eigen kleur. Dat is de onderste helft van de schaal. Daarna loopt de kleur over naar de opvolgende schaal en chakrakleur. Op die manier ontstaat er ook een prachtig kleurenspel met mooie en vloeiende kleurovergangen.


Diepe klanken

Ik ben vervuld van dankbaarheid om deze nieuwe kristallen metgezellen in mijn wereld te verwelkomen. De diepte van de klanken, de kracht van hun uitstraling en krachtige informatiecodes zijn speciaal gecreëerd, voor onder andere soundhealers, als krachtige soundhealing instrumenten. Deze zijn in staat om een ​​zachte en omhullende begeleiding te bieden in heling- en transformatieprocessen en individuele behandelingen.


De klanken van deze kristallen klankschalen zijn weer heel anders dan de witte frosted crystal bowls. Doordat deze schalen veel dunner en lichter zijn van gewicht zijn de resonanties ook heel anders. De schalen zijn extreem gevoelig. De kwetsbaarheid van de schalen hoor je ook terug in het geluid. Het klankbereik en trillingsbereik is licht, subtiel en rijk aan harmonie, ongeacht de diameter van de kristallen schaal.


De klanken van deze schalen zijn net als de crystal clear singingbowls, helderder dan de frosted singing bowls. De energie en metalen die gebruikt zijn zorgen ervoor dat de klanken weer heel anders zijn. Bijzonder helder, krachtig en zuiver. De klanken van de schalen zijn licht in geluid en hebben engelachtige tonen.


Natuurlijk zijn deze schalen ook in 432 hertz gestemd. De helende werking is op een andere manier voelbaar en de zuiverende sonische energieën komen samen in klank en trilling. Uit deze kristallen klankschalen vloeien soepele energieën om (energetisch) werk los te laten en op te ruimen, en ze kunnen ook nuttig zijn bij het creëren van harmonieuze energieën in huis.


Alchemy Crystal Bowls kristallen klankschalen klankschaal kleuren gekleurde schalen chakra sound meditation utrecht
De zon verspreidt de bijzondere energie van de Alchemy Crystal Bowls

De schalenset

Deze kristallen klankschalenset is speciaal ontworpen voor therapeutische of meditatieve praktijken. De diepe en diepe klanken bieden een spel van nuances en subtiliteit. De verschillende muzikale intervallen (derde, vierde, vijfde, octaaf) die haalbaar zijn, bieden een diversiteit aan trillingsuniversums die de overgang van de ene bewustzijnsstaat naar de andere vergemakkelijken. De kleuren bevorderen harmonisatie zoals bij chromotherapie.


De set met kristallen klankschalen bestaat uit 8 verschillende schalen. Iedere schaal heeft zijn eigen klank, kleur, formaat en trilling.

  1. Wortelchakra, rood, toon C

  2. Solar Plexus, oranje, toon D

  3. Zonnevlecht, geel, toon E

  4. Hartchakra, groen, toon F

  5. Keelchakra, lichtblauw, Toon G

  6. Derde ook chakra, donderblauw, toon A

  7. Kruinchakra, paars, toon B

  8. DHARMA-chakra, goud, toon C#


Hoewel je deze kristallen klankschalen in het echt moet horen en voelen voor het mooiste resultaat, heb ik toch een kort filmpje gemaakt zodat je een klein voorproefje hebt. Geniet er van.Deze Kristallen klankschalen / Alchemy Crystal Bowls zitten in de volgende sessies: Magical Forest Sound Journey, Kristallen klankmeditatie en de Affirmatie Klankmeditatie.


 

soundhealer utrechtIk hoop dat je nu wat meer inzicht hebt gekregen in soundhealing en instrumenten waarmee ik werk. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog of de veelgestelde vragen bekijken. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


In vredige resonantie,


William

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Alle producten