top of page

Dit zijn de verschillende soorten kristallen klankschalen. Je leest er hier alles over

Bijgewerkt op: 20 apr.

Als kristalmens werk ik heel graag met kristalinstrumenten in mijn soundhealing sessies. Kristallen klankschalen krijgen steeds meer bekendheid in de maatschappij en ze groeien ook in populariteit. Inmiddels zijn er verschillende soorten kristallen klankschalen en gaan ze in kracht voorbij hun Tibetaanse voorgangers. Wat maakt deze schalen zo bijzonder? Je leest het hier.kristallen klankschalen utrecht froste singinbowls crystal alchemy cllear heldere schalen soundhealing frequentie sound meditation william kristalmens
Diverse kristallen klankschalen in alle kleuren, maten frequenties en resonanties


De mensen die mijn blogs lezen en mijn klanksessies bijwonen, weten dat binnen mijn instrumentarium, de kristalinstrumenten en de gongs mijn voorkeur hebben om mee te werken vanwege de hogere frequenties. En dat is natuurlijk niet zo gek want als kristalmens voel ik mij helemaal thuis met de energie van kristalinstrumenten.


Het is mijn missie om harmonie te brengen in de wereld en mensen te helpen om het bewustzijn en de frequentie te verhogen. Kristalinstrumenten helpen daar heel goed bij dus dat zijn voor mij geweldige instrumenten om mee te werken. Deze instrumenten zijn een geschenk voor ons welzijn in de 21e eeuw dankzij het materiaal en de goddelijke klank. Binnen de wereld van soundhealing worden kristalinstrumenten steeds bekender en populairder. Het past ook meer in deze tijd en de bewustzijn groei die wij als mensheid op dit moment maken. Kristallen klankenschalen en andere kristalinstrumenten dragen bij aan de harmonisatie van de wereld. Inmiddels zijn er verschillende soorten kristallen klankschalen die weer anders zijn dan de oude en traditionele Tibetaanse klankschalen.

Kristal instrumenten zijn balsem voor je ziel waarmee je jouw persoonlijke trilling verhoogt

De kristallen klankschalen zijn voor veel mensen minder bekend. Maar aangezien kristallen steeds populairder worden en op steeds meer plekken in de maatschappij terug komen, stijgt ook de populariteit van de kristallen klankschalen. Inmiddels kunnen de kristallen klankschalen, ik noem ze ook wel mijn crystal bowls, onderverdeeld worden in verschillende categorieën.


1. De frosted singing bowls; dit zijn witte klankschalen die gemaakt zijn van de witte delen van de bergkristal. Deze kristaldelen zijn verpulvert tot zuiver kwartszand, dat vervolgens verhit wordt tot ongeveer 4000 graden. Door deze intense verhitting versmelten de aparte deeltjes van het kwartszand en daarna wordt deze massa in speciale mallen gegoten. De schalen die daaruit komen worden dan op een bepaald formaat geslepen. Daarna worden ze getuned in toonhoogte en frequentie.


Deze schalen bestaan inmiddels een aantal jaren en waren de eerste generatie van de kristallen klankschalen. In de tweede helft van de jaren 90 ontstonden de eerste kristallen klankschalen.


Ik werk nu zelf een aantal jaren (sinds 2019) met deze schalen. Deze schalenset bestaat uit 7 klankschalen die resoneren met de 7 hoofdchakra's in het lichaam. Ik gebruik ze heel veel in mijn soundhealing sessies omdat deze schalen balans brengen in het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lagen van het menselijk lichaam.


Daarnaast kan ik ze heel mooi laten versmelten binnen mijn composities met onder andere muziekstukken. Daardoor kan ik ze ook veel inzetten als instrumenten binnen mijn verschillende themasessies. Het zijn voor mij mijn basisinstrumenten geworden in mijn klanksessies vanwege de krachtige kristalenergie, helende en transformerende kracht en aanpassingsvermogen binnen mijn composities. In mijn andere blog over de De frosted singing bowls kun je nog meer lezen over deze instrumenten.De Frosted Singingbowls Chakra set voor het brengen van harmonie en balans in lichaam en geest
De Frosted Singingbowls Chakra set voor het brengen van harmonie en balans in lichaam en geest


2. De clear crystal singingbowls; dit zijn ook kristallen klankschalen en deze schalen zijn gemaakt van de meest heldere en doorzichtige delen van de bergkristal. Ze lijken wel van glas omdat je er doorheen kan kijken. Niet alleen het uiterlijk van de schaal is helder. Ook het geluid is heel helder in vergelijking met de frosted klankschaal. Het verschil hoor je direct.


Deze schalen bestaan minder lang. Ze zijn sinds 2012 ontstaan en beschikbaar gekomen als soundhealing instrument. De schalen worden op dezelfde manier ontwikkeld en vervaardigd als de witte klankschalen. Deze schalen zijn eigenlijk een soort upgrade en dat zie je dan ook terug in de prijs van de schalen. De schalen zijn een stuk duurder. Dit komt vooral vanwege het kwetsbare productieproces en omdat deze schalen gemaakt zijn van de meest heldere bergkristal. Deze delen zijn kostbaarder dan de witte bergkristal. Kijk maar in kristallenwinkels. De heldere kristallen zonder gasdeeltjes en luchtbellen zijn duurder dan de witte bergkristallen. Hoe helderder de steen, hoe duurder hij is.


Maar de upgrade van deze schalen hoor je ook terug in de klank. De klanken van deze klankschalen zijn heel helder. Kristalhelder. De klanken galmen en resoneren langer door. Het zijn prachtige klanken om naar te luisteren en het geluid te laten wegebben. Deze sonische en meest heldere klankbeleving is geweldig voor lichaam en geest. De trillingen en resonanties van deze schalen geven diepe ontspanning, veel energie en brengt het totale lichaam in balans. Ik gebruik deze schalen veel in mijn klankmeditaties voor een pure klankbeleving. In deze categorie zijn er naast klankschalen ook andere instrumenten verkrijgbaar. In mijn soundhealingsessies komen deze instrumenten ook vaak terug. Ik werk met kristallen klankschalen, een kristallen harp, een kristallen klankschaal op steel, en de kristallen piramide.


De Crystal Clear Singbowl op steel om langs en over het lichaam te halen voor het balanceren van lichaam en geest
De Crystal Clear Singbowl op steel om langs en over het lichaam te halen voor het balanceren van lichaam en geest


3. De alchemy crystal singingbowls; dit zijn speciale kristallen klankschalen. De nieuwste generatie schalen binnen de wereld van soundhealing. Veelal zitten er meerdere kristallen, gassen en/of metalen in verwerkt. Ook hebben deze schalen vaak mooie kleuren en zijn het vaak prachtige pronkstukken om te zien.


De productie- en verhittingsprocessen zijn complexer vanwege de toevoeging van de metalen. Door de scheikundige en chemische processen zijn de kosten veel hoger en daarmee worden de schalen ook kostbaarder maar dat hoor je ook aan de klank. De klanken zijn helder en als je goed luistert hoor je ook meerdere klanken waardoor er een sonische diepte ontstaat. De complexiteit van de klanken zijn magisch en betoverend en geven net als de andere kristallen klankschalen energie.


Zelf heb ik een prachtige serie van 8 schalen. De Alchemy Crystal Bowls stralen hun prachtige energie al uit door gewoon in de ruimte te worden getoond. De kleuren van deze schalen zijn mooi en lopen over van de ene chakrakleur naar de volgende. Als de zon op deze schalen schijnt ontstaan er prachtige halo's en andere ronde vormen.Alchemy Crystal Bowls stralen hun prachtige energie al uit door gewoon in de ruimte te worden getoond.
Alchemy Crystal Bowls stralen hun prachtige energie al uit door gewoon in de ruimte te worden getoond.


Alleen al door simpelweg te luisteren naar de kristalinstrumenten kan een kalmerend en helend effect op je geest hebben. Het is gewoon balsem voor je ziel waarmee je jouw persoonlijke trilling verhoogt. Het is dan ook niet zo gek dat mensen het als energie gevend ervaren.


Uit mijn sessies krijg ik altijd enthousiaste reacties van mensen als we het hebben over de kristallen instrumenten. Zij ervaren de klanken en de trillingen als heel fijn, prachtig, helder, verfrissend, helend en energie verhogend.


 

Ben je benieuwd wat soundhealing voor jou kan betekenen? Wil je ervaren wat klank en trilling met jou doet? Boek voor jezelf een afspraak of sluit aan bij een event zodat je het zelf kan ervaren.


soundhealer utrecht

Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt gekregen in soundhealing en de manier hoe ik werk. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd verder lezen in de andere artikelen van mijn blog. Je mag me ook een berichtje sturen met jouw specifieke vraag zodat ik je er wat meer over kan vertellen.


In vredige resonantie,


William

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


Alle producten