top of page
sound meditation utrecht soundjourney opera klassiek voyage de L'opera vocalisten muziek artistieke klankreis gong klankschalen kristallen mediteren klankreis

Le voyage
de l'opéra

EEN KLASSIEKE & ARTISTIEKE KLANKREIS

EEN KLANKREIS IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

-

Kristallen harp crystal buizeninstrument utrecht kristallofoon soundhealing meditation nie

ONTSPAN & GENIET

Luister je graag naar klassieke muziek? Geniet je van pure vocale werken? Kun je creatieve en artistieke klanken waarderen? Dan is Le voyage de l'opera iets voor jou.

Le voyage de l'opera is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren en mindful luisteren naar klanken en geluiden van diverse instrumenten gecombineerd met klassieke muziek en opera.

 

Deze klanksessie is een bijzondere ervaring voor lichaam en geest. ​Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende gongs, klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Een klankmeditatie of klanksessie wordt ook wel een soundbath, soundhealing, klankreis, of ligconcert genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een bijzondere ervaring voor lichaam en geest.

 

Stel je voor: lekker languit liggen in een fijne ruimte met meerdere kristallen klankschalen, grote gongs en een crystal harp. Het geluid ervan golft over je heen. Stress verdwijnt in een zee van klanken. Meerdere klankschalen omringen je. Je voelt de klanktrillingen diep door je huidlagen heen resoneren. Warme klanken dragen je naar een oase van rust. ​Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie van de verschillende instrumenten.

20211222_192855.jpg

HET NIEUWE MEDITEREN

Ontspan en kom helemaal tot jezelf met Le voyage de l'opera. In deze special binnen de verschillende klanksessies maak je een innerlijke reis. Het is een variant op de basis Sound Journey met als thema Opera. In deze sessie werk ik met kristallen klankschalen, crystal harp, grote gongs en prachtige klassieke muziek. De muziekstukken zijn artistiek en ingezongen door operazangeressen. De muziek is heel puur, bijzonder helend, ontspannend en raakt je in het hart.

Wat is een sound journey?
Een sound journey is anders dan een ‘gewoon’ concert, waarbij de melodie vaak heel belangrijk is. Bij mijn ligconcerten gaat het niet om muziek, maar om klanken die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. 
Een sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van meditatie en een diepe vorm van ontspanning. Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen of de informatiepagina.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een Sound Journey

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam
5. Balans in lichaam en geest

Opera Huis

OPERA

Opera kun je zien als een toneelstuk waarin de acteurs niet spreken maar zingen. De muziek in een opera is vaak klassiek en wordt in de regel live begeleid door een orkest of ensemble. Er is een decor, er zijn kostuums en soms zitten er ook stukken ballet in.

De opera zang is intenser dan bijvoorbeeld algemene (pop)zang. Opera kan hard en hoog zijn maar ook laag en zacht. Soms zingen operazangeressen met vibrato en vocale versieringen. Maar soms ook strak en sober. Soms klink hun geluid groot en overweldigend en andere momenten weer klein en intiem. In ieder geval is het een hele pure en artistieke vorm van zang. Omdat deze zangvorm heel puur is, en bedoeld is om mensen te raken, vind ik het persoonlijk een hele mooie combinatie met soundhealing.

Arcturus sound journey kosmische innerlijke klankreis sound meditation utrecht arcturianen arcturiaanse klanksessie

INSTRUMENTEN LE VOYAGE DE L'OPERA

Le voyage de l'opera is een special binnen het aanbod van de verschillende klanksessies. Waar de sound journey een klanksessie is om mee te beginnen en kennis te maken met Sound Meditation, is deze klanksessie een variatie en een verdieping met als thema opera.

 

In deze klanksessie ga je op een speciale klankreis aangevuld met muzikale opera stukken. In deze bijzondere sessie werk ik met prachtige instrumenten die de opera stukken op een bijzondere manier versterken. Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende kristallen klankschalen, verschillende grote gongs en de crystal harp uit het instrumentarium van Sound Meditation. Het geluid ervan en de trillingen golven over je heen.

Le voyage de l'opera is een hele fijne en zachte manier om te ontspannen, te helen, de geest te kalmeren en het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren. Daarnaast breng je je chakra's in balans waardoor je je fijner, meer in balans en energieker voelt. Geniet en maak jouw innerlijke reis.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Chimes

Crystal Bowls (wortelchakra, sacraal, solar plexus, hart, keel, derde oog en kruin)

Crystal HarpKlankstaven, Symphonic Brilliant Gong, Earth Gong Sound Creation, Tibetaanse Klankschalen

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen, een oogkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Open je hart en geniet van de rijke en harmonieuze klanken van de verschillende instrumenten. Voel hoe je via het hart geraakt wordt en maak jouw innerlijke reis. Verbind jezelf en verhoog je frequentie.

WHAT PEOPLE SAY

“Ik heb al vaak ligconcerten, soundbaths en klankschalen sessies gehad vanwege mijn drukke baan. Eindelijk iets in Utrecht gevonden! William maak het heel persoonlijk en geeft er een eigen draai aan en dat maakt het heel fijn en bijzonder. Ik ga zeker vaker terug komen.”

— Johan, Terwijde

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht - biologische thee - ceremonie ritueel rituals spir

THEECEREMONIE

Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

sound meditation utrecht soundjourney opera klassiek voyage de L'opera vocalisten muziek artistieke klankreis gong klankschalen kristallen mediteren klankreis

SESSIE

De totale sessie duurt ca. 165 minuten waarvan de klanksessie maar liefst 90 minuten duurt. 

 

De sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

XL klanksessie

theeceremonie & afronding

Ben je benieuwd hoe anderen de sessie hebben ervaren?

Lees de reviews.

opera sound journey klassieke innerlijke klankreis sound meditation utrecht klanksessie crystal harp

Kom je met iemand samen of met een groepje? Dan gaat de prijs per persoon omlaag.

Bekijk de tarieven en groepskortingen.

Ben je enthousiast geworden? Merk je dat het resoneert met jou of dat je nieuwsgierig bent naar deze sessie? Maak een afspraak.

bottom of page