top of page

Een magische reis naar het oosten met de Buddhist Sound Journey

Bijgewerkt op: 7 feb. 2023

Bewonder je graag boeddhistische tempels in Thailand of andere Aziatische landen? Wordt je geïnspireerd door het Boeddhisme? Of houd je van Aziatische plaatsen waar sereniteit geëerd wordt? Dan is de Buddhist Sound Journey iets voor jou.

Ontspan & Geniet

Een Buddhist Sound Journey is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluid. Deze klanksessie is een bijzondere ervaring voor lichaam en geest. ​Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend.


Bhuddist Sound Journey Tibetaanse kristallen klankschalen oosterse gong jumbo DeWa klankschaal
Bhuddist Sound Journey met Tibetaanse en kristallen klankschalen, oosterse gong en XXL DeWa klankschaal.

Een klankmeditatie of klanksessie wordt ook wel een soundbath, soundhealing, klankreis, of ligconcert genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een bijzondere ervaring voor lichaam en geest.

Stel je voor: lekker languit liggen in een fijne ruimte met meerdere Tibetaanse en kristallen klankschalen. Het geluid ervan golft over je heen. Stress verdwijnt in een zee van klanken. Meerdere klankschalen omringen je. Je voelt de klanktrillingen diep door je huidlagen heen resoneren. Warme klanken dragen je naar een oase van rust.

Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie van de klankschaal.


EEN SOUND JOURNEY IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

Het nieuwe mediteren

Ontspan en kom helemaal tot jezelf met de Buddhist Sound Journey. In deze themasessie binnen de verschillende klanksessies maak je een innerlijke reis. Het is een variant op de basis Sound Journey met als thema het Boeddhisme. In deze sessie werk ik natuurlijk met prachtige handgemaakte klankschalen, mooie mantra muziek, natuurgeluiden en andere instrumenten.

Wat is een sound journey? Een sound journey is anders dan een ‘gewoon’ concert, waarbij de melodie vaak heel belangrijk is. Bij mijn ligconcerten gaat het niet om muziek, maar om klanken die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen.

Een sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van meditatie en een diepe vorm van ontspanning. Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen of de informatiepagina.


DOOR DE KLANKEN KOM JE TOT EEN DIEPE KALMTE IN JEZELF


Trilling

Elke toon heeft een trilling en dat heeft zijn effect op je lichamelijke en geestelijke welzijn. Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam. En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie. 5 voordelen van een klankmeditatie 1. Diepe Ontspanning 2. Verbetering van het slaappatroon 3. Energie verhogend 4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam 5. Balans in lichaam en geest


Wereldse klanken

De bevolking van Aziatische landen als Mongolië, Sri Lanka, Thailand, Japan en Tibet is overwegend boeddhistisch. In Bhutan is boeddhisme de staatsreligie. In plaats van het bruto nationaal product te meten, hecht het land meer waarde aan het bruto nationaal geluk. Een rustig leven met ontspanning en balans wordt daar zeer gewaardeerd en daar gaat het in deze klanksessie ook om. Daarom werk ik in deze klanksessie met de mooiste Tibetaanse klankschalen.

Het Boeddhisme is een verrassende ontdekkingsreis door een betoverende cultuur. Mindfulness vindt zijn wortels in het boeddhisme – het geeft zeer concrete aanwijzingen over hoe het leven in te richten.

In deze tijd waarin iedereen op zoek is naar zingeving – of dat nu bijvoorbeeld mindfulness is, mediteren of yoga –, is er één godsdienst die het bestuderen meer dan waard is: het boeddhisme. Boeddhisme is een van de boeiendste godsdiensten ter wereld. Er wordt weleens gezegd dat alle wijsheid uit het oosten komt. Het Boeddhisme is een veelzijdig en verrassende ontdekkingsreis door een betoverende cultuur.


Instrumenten Buddhist Sound Journey

Een Buddhist Sound Journey is een themasessie binnen het aanbod van de verschillende klanksessies waarin de Tibetaanse klankschalen een grote rol spelen. Waar de sound journey een klanksessie is om mee te beginnen en kennis te maken met sound meditation, is deze extra lange klanksessie een variatie en een verdieping met als thema het boeddhisme.

In deze klanksessie ga je op een speciale klankreis. Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen. In deze sessie ben je omringd door Tibetaanse klankschalen en andere klankschaal series uit het instrumentarium van Sound Meditation. Het geluid ervan en de trillingen golven over je heen. Waan jezelf in een Boeddhistische tempel. Geniet en maak jouw innerlijke reis.

Bhuddist Sound Journey met Tibetaanse en kristallen klankschalen, oosterse gong en XXL DeWa klankschaal.
Bhuddist Sound Journey met Tibetaanse en kristallen klankschalen, oosterse gong en XXL DeWa klankschaal.

Ik werk natuurlijk met prachtige handgemaakte klankschalen, mooie mantra muziek, natuurgeluiden en andere instrumenten. Uiteraard heeft elke schaal zijn eigen klank. Daarnaast werk ik nog met kristallen klankschalen en andere instrumenten. Deze instrumenten geven een mooie aanvulling voor een unieke en pure klankbeleving.

Een Buddhist Sound Journey is een hele fijne en zachte manier om te ontspannen en het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren. Daarnaast breng je je chakra's in balans waardoor je je fijner, meer in balans en energieker voelt.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:Hoe ziet de sessie eruit?

​Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen, een oogkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Geniet van de rijke en harmonieuze klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Kom helemaal tot rust.


Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven. Echt een fijn moment voor jezelf. Ben je geïnteresseerd? Voor meer informatie of het boeken van een afspraak kun je doorklikken via onderstaande button.Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


Alle producten