top of page
Kristallen klankschalen utrecht alchemy crystal bowls prachtige klanken sound meditation w

DE KRISTALLEN 

KLANKMEDITATIE

EEN KLANKMEDITATIE IS EEN HELE MOOIE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

IMG_20211125_232151_175.jpg

ONTSPAN & GENIET

Houd je je bezig met spirituele of persoonlijke ontwikkeling? Ben je geïnteresseerd in bewustwording van je mind? Of heb je belangstelling voor energie, gedrag en je lichaam? Dan is de Affirmatie Klankmeditatie iets voor jou. De Affirmatie Klankmeditatie is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Het is een vorm van mediteren maar dan met gedachtenkracht en klanken.

 

Deze klanksessie is een bijzondere ervaring voor lichaam en geest. ​Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Een klankmeditatie of klanksessie wordt ook wel een soundbath, soundhealing, klankreis, of ligconcert genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een bijzondere ervaring voor lichaam en geest.

 

Stel je voor: lekker languit liggen in een fijne ruimte met meerdere Tibetaanse en kristallen klankschalen, een crystal harp en andere instrumenten. Het geluid ervan golft over je heen. Stress verdwijnt in een zee van klanken. Meerdere klankschalen omringen je. Je voelt de klanktrillingen diep door je huidlagen heen resoneren. Warme klanken dragen je naar een oase van rust. ​ Voel je lichaam en ontdek de magie van de verschillende kristalinstrumenten. Kom thuis bij jezelf.

IMG-20220512-WA0002.jpg

HET NIEUWE MEDITEREN

Ontspan en kom helemaal tot jezelf met de Affirmatie Klankmeditatie. In deze gespecialiseerde sessie binnen de verschillende klanksessies maak je een innerlijke reis. Het is een verdieping op de basis Sound Journey met als thema affirmaties. In deze sessie werk ik natuurlijk met prachtige handgemaakte klankschalen, kristallen klankschalen, crystal harp, de kristallen kelk en mooie ontspannende en helende muziek met helende frequenties.

Wat is een klankmeditatie?
Een klank meditatie is anders dan een ‘gewoon’ concert, waarbij de melodie vaak heel belangrijk is. Bij mijn ligconcerten gaat het niet om muziek, maar om klanken die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. Een klank meditatie helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van meditatie en een diepe vorm van ontspanning. Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen of de informatiepagina.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een klanksessie

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam
5. Balans in lichaam en geest

b2f948_744d50b4e62f4935b0930c480cf4e2f2~mv2.jpg

AFFIRMATIES

Positieve affirmaties zijn teksten die je overtuigingen sterker maken. Het zijn als het ware complimenten aan jezelf. Ze geven je energie en gaan ervoor zorgen dat je automatisch op een positievere manier gaat denken. Het geeft je vertrouwen en zorgt er voor dat je meer gaat geloven in jezelf, het goede en in mogelijkheden. Positieve affirmaties zijn bouwstenen voor een steviger vertrouwen in jezelf.

 

Je kunt positieve zinnen maken om jezelf te motiveren en aan te moedigen. Om dromen te realiseren of om gewoon lekkerder in je vel te zitten. En je kunt het ook gebruiken om je zelfvertrouwen te vergroten. Zeker als je veel in je hoofd zit of veelvuldig jezelf betrapt op negatieve gedachten, twijfels en onzekerheden, kunnen de affirmaties een bijzonder prettige werking krijgen.

Je kent vast wel het fenomeen dat als iemand vaak genoeg zegt dat hij iets niet kan, dat het dan ook inderdaad niet lukt. Dan blokkeren de gedachten hem of haar. Dat is zonde, aangezien je ook het tegenovergestelde, de wereld van kansen, mogelijkheden en vertrouwen op kunt zoeken…Dit kan met affirmaties. Positieve teksten die je in gedachten neemt of hardop uitspreekt. Door affirmaties regelmatig te herhalen kun je je gedachten over jezelf veranderen. Wil je hier meer over weten lees dan mijn blog Het geheim van affirmaties.

INSTRUMENTEN KLANKMEDITATIE

De Kristallen Klankmeditatie is een gespecialiseerde sessie binnen het aanbod van de verschillende klanksessies. Waar de sound journey een klanksessie is om mee te beginnen en kennis te maken met Sound Meditation, is deze klanksessie een special met alleen maar kristalinstrumenten

In deze pure klanksessie ontdek je hoe ontspanning en mindfull luisteren een rustgevende uitwerking heeft op lichaam en geest. Ontdek de kracht van kristalinstrumenten tijdens deze klankmeditatie en laat deze versterken door de trillingen van de verschillende kristalinstrumenten. Het is een hele fijne en zachte manier om te ontspannen en te werken aan zelfliefde, zelfvertrouwen, tevredenheid en innerlijk geluk.  Met de kristallen klankschalen activeren we het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Daarnaast breng je je chakra's in balans waardoor je je fijner, meer in balans en energieker voelt. Ik gebruik hiervoor de complete set van 7 kristallen chakra klankschalen en andere prachtige kristalinstrumenten. In deze sessie werk ik met verschillende handgemaakte Tibetaanse klankschalen, de magische Crystal Harp, de kristallen Kelk en de 7 energy chimes die ieder een eigen frequentie hebben die ook horen bij een chakra. Deze instrumenten geven een mooie, unieke en pure klankbeleving.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Crystal Clear Singingbowls | Chakra Energy Chimes | Crystal HarpKoshi Windchimes | Kristallen klankschalen | Kristallen Kelk

Alchemy Crystal Bowls

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen, een oogkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Open je hart en geniet van de rijke en harmonieuze klanken van de verschillende kristalinstrumenten. Voel wat de kristalfrequenties met jouw lichaam doen. Maak jouw innerlijke reis door je lichaam. Heel jezelf en verhoog je frequentie.

WHAT PEOPLE SAY

“Ik heb de Chakra sessie als heel fijn ervaren. Heel puur, rustig en voelde veel in mijn lichaam. Ik heb echt mijn lichaam gevoeld! De trillingen van de kristallen klankschalen heb ik ook echt gevoeld en bij sommige chakra punten voelde ik ook een reactie. Ik voelde me na afloop fijn en had meer energie.”

— Nienke, Leidsche Rijn

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht - biologische thee - ceremonie ritueel rituals spir

THEECEREMONIE

Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

Kristallen klankschalen utrecht alchemy crystal bowls prachtige klanken sound meditation w

SESSIE

De totale sessie duurt ca. 2 uur waarvan de klanksessie ongeveer 75 minuten duurt. 

 

De sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

klankmeditatie

theeceremonie & afronding

Ben je benieuwd hoe anderen de sessie hebben ervaren?

Lees de reviews

.
groep sessie sound journey utrecht chakra klankmeditatie

Kom je met iemand samen of met een groepje? Dan gaat de prijs per persoon omlaag.

Bekijk de tarieven en groepskortingen.

Ben je enthousiast geworden? Merk je dat het resoneert met jou of dat je nieuwsgierig bent naar deze sessie? Maak een afspraak.

RAISE YOUR VIBRATION

bottom of page