top of page
Universum universal sound journey utrecht sound meditation kristallen klankschalen instrum

UNIVERSAL

SOUND JOURNEY

SOUND
JOURNEY

Een klankreis is een hele fijne manier om te ontspannen op een dieper niveau en je persoonlijke trilling te verhogen.

DOOR DE KLANKEN KOM JE TOT EEN DIEPE KALMTE IN JEZELF 

Universum universal sound journey utrecht sound meditation kristallen klankschalen instrum

ONTSPAN & GENIET

Voel je je verbonden met het universum? Wil je jouw bewustzijn en frequentie verhogen? Ontspan en kom helemaal tot jezelf met ''the sounds of the universe''. In deze speciale themasessie, maak je een innerlijke reis met kristallen klankschalen, soundscapes, muziek en rustgevende klanken. De Universal Sound Journey is een hele fijne manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluid.

 

Deze klanksessie is een bijzondere ervaring voor lichaam en geest. ​Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende kristallen klankschalen en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Een klankmeditatie of klanksessie wordt ook wel een soundbath, soundhealing, klankreis, of ligconcert genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een bijzondere ervaring voor lichaam en geest.

 

Stel je voor: lekker languit liggen in een fijne ruimte met verschillende soorten kristallen klankschalen. Het geluid ervan golft over je heen. Stress verdwijnt in een golf van klanken. Meerdere klankschalen omringen je. Je voelt de klanktrillingen diep door je huidlagen heen resoneren. Heldere klanken dragen je naar een heelal van rust. ​Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie van soundhealing.

sound meditation utrecht groepsssessies klankschalen gong sound journeys mooi ontspannen r

HET NIEUWE MEDITEREN

Wat is een sound journey?
Een sound journey is een luisterconcert waarbij ontspanning en bewustwording centraal staan. Het is een geleide fantasie waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De geest is vrij om te reizen. Vandaar de naam sound journey. Bij mijn ligconcerten mag je luisteren naar mijn composities. Deze bestaan uit een creatieve mix van klankschalen, gongs en andere instrumenten. Ook werk ik met muziek, soundscapes en natuurgeluiden die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen.


Een sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van meditatie en een diepe vorm van ontspanning. Het is een hele fijne manier om jouw binnenwereld te verkennen en jouw bewustzijn te verhogen. Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen of de informatiepagina.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING

Een Sound Journey is een hele fijne en zachte manier om te ontspannen en het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren. Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie. Daarnaast breng je je chakra's in balans en verhoog je jouw persoonlijke trilling waardoor je je fijner, meer in balans en energieker voelt.

5 voordelen van een Sound Journey

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam
5. Balans in lichaam en geest

HET UNIVERSUM

Het heelal, ook het universum, de kosmos of de ruimte genoemd, is de oneindige zwarte ruimte waarvan de aarde deel uit maakt. Je ziet hem boven ons in de lucht. Als het donker is en je kijkt naar de hemel, dan zie je vaak de maan, en verder allemaal lichtpuntjes: dat zijn planeten in ons zonnestelsel en sterren daarbuiten. Er zijn echt ongelofelijk veel sterren in het heelal, wel 200 miljard triljoen. Als wij ’s nachts naar de hemel kijken, lijkt het alsof de sterren van plaats veranderen. Dit is niet het geval. Wij zijn het zelf die meebewegen met de draaiing van de aarde en om haar denkbeeldige as.

We komen allemaal uit dezelfde bron
Het heelal bestaat deeltjes en uit (energie)golven. Wanneer we 13,7 miljard jaar teruggaan in de tijd naar de oerknal, toen waren deeltjes samengeperst in het formaat van een suikerklontje. Dit betekent dat jij, ik en alle materie waarmee je bent omringd ooit deel uitmaakten van hetzelfde deeltje waarmee nu het heelal is gevuld. 
Alle deeltjes waaruit het heelal bestaat, zijn nu van elkaar gescheiden en breiden zich steeds verder uit, maar energetisch zijn ze allemaal nog steeds met elkaar verbonden. Iedereen op deze planeet is dus in feite één. We zijn allemaal afkomstig uit hetzelfde deeltje, een mooi startpunt om het leven op een andere manier te bekijken: in plaats van elkaar als afzonderlijk te beschouwen, zijn we dus vanuit een kwantumperspectief eigenlijk één.

Alles is met elkaar verbonden

Door het universum lopen vele routes. Deze zijn aan elkaar geschakeld via lichtpoorten naar verschillende dimensionale lagen. Via sterrenpoorten is het mogelijk om van de ene dimensie naar de andere te reizen. Deze poort bestaat uit een veld van lichtenergie opgebouwd uit verschillende scheikundige verbindingen (lichtfrequenties). Vlakbij ons lichtstelsel bevindt zich ook zo’n transformatiepoort/lichtpoort om door een sterrenpoort heen te kunnen gaan. De Siriuspoort. Deze bestaat uit twaalf dimensies. Die ieder op zich weer verbonden zijn met een andere sterrenpoort. De poorten op zich staan in contact met elkaar, maar vibreren niet in dezelfde trilling. Door te reizen via de poorten kun je de andere delen bereiken. Op een relatief kleine oppervlakte bevindt zich daardoor heel veel meer dan je met het blote oog kunt waarnemen. Omdat iedere dimensie zijn eigen trillingsgetal heeft en de levensvormen die zich daar bevinden ook die frequentie hebben, kan men niet van de ene naar de andere plaats reizen zonder eerst het eigen trillingsgetal aan te passen aan de omgeving. De poorten van Sirius scheppen dus de gelegenheid om het trillingsgetal aan te passen aan de volgende laag. Als een poort van Sirius ‘open staat’ kan je dus ‘relatief gemakkelijk’ je frequentie verhogen.

Universum universal sound journey utrecht sound meditation kristallen klankschalen instrum

JOURNEY IN THE KOSMOS

Ontspan en kom helemaal tot jezelf met de sounds of the universe. In deze klankreis mag je fijn ontspannen op een dieper niveau. Luister naar composities van prachtige klanken, soundscapes en muziek met hoge lichtfrequenties. De klanken en muziek zijn gericht op de (her)verbinding met het universum en het verhogen van jouw kosmisch bewustzijn. Deze twee werelden mogen met elkaar verbonden worden waardoor er meer eenheid zal ontstaan tussen jou en jouw energetische helpers. Misschien ontvang je beelden, kleuren, boodschappen of mooie inzichten vanuit het universum.

 

De Universal Sound Journey is een themasessie binnen het aanbod van de verschillende klanksessies waarin de het universum een grote rol speelt. Het is de derde klanksessie vanuit de serie Cosmic Sessions.

 

In de basis sound journey heb je kennis kunnen maken met Sound Meditation. Je hebt kunnen ervaren wat klank en trilling doet met jou en jouw lichaam. In deze vervolgsessie ga je weer verder met als verdiepingsthema; het universum.

Deze klanksessie is speciaal gecreëerd voor diepe ontspanning, bewustwording en het verhogen van je persoonlijke trillingsfrequentie. Maar ook om de fantasie te prikkelen waardoor de geest nog meer mag reizen binnen jezelf. Je gaat op een speciale klankreis waar je astraal mag reizen naar andere dimensies. Waan jezelf in andere (parallelle) werelden, planeten of reis af door sterrenstelsels in het universum. Laat je betoveren door prachtige klanken. Maak contact met je hoger zelf, energetische helpers of kosmische families en ontvang mooie inzichten. Welke bijzondere ontmoetingen komen er op jouw pad? Engelen, gidsen, kosmische connecties of wellicht iets anders? 

Door te luisteren naar klanken en geluiden, wordt het gedeelte van je hersenen geactiveerd dat helpt te vertragen en te ontspannen. Daarom werk ik in deze klankreis met akoestische klanken, soundscapes, gechannelde muziek en natuurlijk met de mooiste kristallen klankschalen en andere fijne instrumenten.

 

Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende instrumenten. Heerlijk ontspannen op een dieper niveau, luisteren, voelen, wegdromen en meer!

collage.png
kristallen en tibetaanse klankschalen klankinstrumenten klanksessie klankschaal sessie utr

INSTRUMENTEN UNIVERSAL SOUND JOURNEY

 In deze sessie werk ik natuurlijk met prachtige kristallen klankschalen, een grote gong en andere kristalinstrumenten. In deze sessie verschijnen ook nieuwe instrumenten. De nieuwe Crystal Clear Singingbowls maken hun intrede. Deze klankschalen zijn anders dan de Frosted Crystal Bowls en klinken heel helder. De set bestaat uit maar liefst 7 verschillende schalen. Ook werk ik met de nieuwe Samadhi Shanti Gong, een hele grote gong van bijna 1 meter breed. Deze gong is gemaakt met volle maan en het geluid ervan en de trillingen golven over je heen.

 

​In deze sessie werk ik met de volgende instrumenten:​

Crystal Clear Singingbowls

Chimes

Crystal Bowls Frosted (alle 7 chakra's)
Crystal Harp

Samadhi Shanti Gong 38''

Klankstaven

Kristallen Kelk

Kristallen Piramide

Koshi Windchimes (lucht)

Tibetaanse Klankschalen

klankreis sound journey utrecht sound meditation ontspannen klankschalen gong klankschaal

HOE ZIET DE SESSIE ER UIT?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen, een oogkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Laat jezelf onderdompelen in golven van klanken en resonanties. Geniet van de rijke en harmonieuze klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Maak jouw innerlijke reis en kom helemaal tot rust.

 

Kom thuis bij jezelf. Wie jij in essentie bent.

WHAT PEOPLE SAY

“De magical forest was met recht voor mij een magische sessie, van begin tot het eind. Dit was mijn 5de sessie en deze journey was een geweldige ervaring. Ik kon me helemaal ontspannen. En ben super opgeladen. Ik denk dat deze sessie me het meest heeft gebracht. Voel me veel positiever sterker en gelukkiger. De langere intro was zalig om tot rust te komen. Ik merk dat ik beter in de ontspanning kom als ik meegenomen wordt door woorden. De fluitende vogels en alle andere bosgeluiden namen me verder mee op reis en de zachte, prachtige subtiele klanken van de nieuwe kristallen klankschalen voerden mij nog verder de ontspanning in. Compleet uitgerust, opgeruimd, opgeladen en vol energie ging ik naar huis. Ik heb er nog dagen van kunnen nagenieten. Een licht vrolijk en ontspannen gevoel bleef bij mij.”

— Marieke, Capelle a/d IJssel

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht - biologische thee - ceremonie ritueel rituals spir

THEECEREMONIE

Na afloop van de sessie heb je de mogelijkheid om rustig na te genieten van jouw ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Een mooi moment om je sessie te verdiepen of om je vragen te stellen.

Universum universal sound journey utrecht sound meditation kristallen klankschalen instrum

SESSIE

De totale sessie duurt ca. 150 minuten waarvan de klanksessie 90 minuten duurt. 

 

De sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

XL klanksessie

theeceremonie & afronding

Sound meditation utrecht klankschalensessie sessie klankschaal groepje ontspannen mediteren mindfulness genieten luisteren zee sea sound journey soundbath klanken

Kom je met iemand samen of met een groepje? Dan gaat de prijs per persoon omlaag.

Bekijk de tarieven en groepskortingen.

bottom of page