top of page
Arabian Sound Journey sound meditation utrecht desert woestijn vrouwen magie midden oosten arabische wereld klankschalen gong beleving bijzondere klankmeditatie ontspannen tot jezelf komen

DE ARABIAN

SOUND JOURNEY

EEN KLANKREIS IS EEN HELE FIJNE MANIER OM TE ONTSPANNEN EN TOT JEZELF TE KOMEN

-

Arabian Sound Journey sound meditation utrecht desert woestijn vrouwen magie midden oosten arabische wereld klankschalen gong beleving bijzondere klankmeditatie ontspannen tot jezelf komen

ONTSPAN & GENIET

Ben jij liefhebber van de Arabische landen? Houd jij van de mystiek van het Midden-Oosten? Ontspan en kom helemaal tot jezelf met ''the Sounds of the Middle-East''. De Arabian Sound Journey is een thema sessie en een vervolg op de Sound Journey waarbij ontspanning, genieten en bewustwording centraal staan.

 

In deze geleide fantasie maak je een innerlijke reis naar het Midden-Oosten waarbij alle zintuigen gestimuleerd en geprikkeld worden. De geest is vrij om te reizen. Vandaar de naam Sound Journey. In deze speciale themasessie, maak je een klankreis door Arabische landen, woestijnen en mystieke sferen met verschillende Tibetaanse en kristallen klankschalen, Nada Tarangini/Monochord, klanken van een handpan, een grote gong, Arabische sferen, cultureel sufi dansers en rustgevende klanken.

 

Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende klankschalen, muziek en andere instrumenten. Ze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Kom thuis bij jezelf, voel je lichaam en ontdek de magie van soundhealing.

nordic sound journey utrecht sound meditation klankschalen sjamanendrum vikings kulning innerlijke reis fantasie

HET NIEUWE MEDITEREN

Wat is een sound journey?
Een sound journey is een luisterconcert waarbij ontspanning en bewustwording centraal staan. Het is een geleide fantasie waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De geest is vrij om te reizen. Vandaar de naam sound journey. Bij mijn ligconcerten mag je luisteren naar mijn composities. Deze bestaan uit een creatieve mix van klankschalen, gongs en andere instrumenten. Ook werk ik met muziek, soundscapes en natuurgeluiden die je helpen om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen.


Een sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Eerst bevindt de klank zich nog buiten jezelf, je luistert er naar, maar na een tijdje ervaar je ‘m van binnen. De klank dringt door je denkgeest heen, en daardoor interpreteer je de wereld niet meer, maar je ervaart ‘m. Het is een vorm van meditatie en een diepe vorm van ontspanning. Het is een hele fijne manier om jouw binnenwereld te verkennen en jouw bewustzijn te verhogen. Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen of de informatiepagina.

ELKE TOON HEEFT EEN TRILLING

Ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. De trilling van geluid wordt niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in elke cel in ons lichaam. In feite luister je dus met je hele lichaam.


En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

5 voordelen van een Sound Journey

1. Diepe Ontspanning
2. Verbetering van het slaappatroon
3. Energie verhogend
4. Versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam
5. Balans in lichaam en geest

Arabian Sound Journey sound meditation utrecht desert woestijn vrouwen magie midden oosten arabische wereld klankschalen gong beleving bijzondere klankmeditatie ontspannen tot jezelf komen

ARABIA

Zoals de naam al doet vermoeden ga je in deze sessie op een speciale klankreis met als thema Arabië. Je maakt een innerlijke reis door de Arabische wereld, eeuwenoude culturen, woestijnen en mystieke sferen.

 

Deze landengroep bestaat uit een groot aantal landen; van Marokko tot Egypte, het Arabische schiereiland met onder andere Saoedi Arabië en enkele landen in het midden oosten zoals Syrië en Irak. Het grote midden oosten kent een lange en rijke historie. Eeuwenoude steden als Medina, Bagdad en Damascus zijn de bouwstenen geweest van het Arabische rijk. Het Arabische rijk heeft een enorme invloed gehad op op de wereldgeschiedenis, met name op het gebied van religie, cultuur, taal en wetenschap. .

In deze sound journey reizen we af naar de uitgestrekte woestijnen van Saoedi Arabië, hypnotiserende en mystieke melodieën van het midden oosten. De in Perzië rondreizende karavanen met kamelen. Eeuwenoude tempels van Damascus.

nordic sound journey utrecht sound meditation klankschalen sjamanendrum vikings kulning innerlijke reis fantasie

INSTRUMENTEN ARABIAN SOUND JOURNEY

In deze themasessie binnen de verschillende klanksessies maak je een innerlijke reis naar de Arabische wereld in het Midden-Oosten. Het is de derde klanksessie uit de serie World Sessions. Deze sessie is een vervolg op de basis Sound Journey. In de 1e sessie heb je kennis kunnen maken met Sound Meditation. Ook heb je kunnen ervaren wat klank en trilling doet met jou en jouw lichaam. In deze sessie ga je weer verder. Deze extra lange Sound Journey heeft het thema de Arabische wereld en is speciaal gecreëerd voor verdieping en om jouw fantasie nog meer te laten reizen.

Deze sessie heeft uiteraard zijn eigen sfeer. De instrumenten, soundscapes en muziekstukken zijn speciaal geselecteerd voor het thema. In deze klanksessie ga je op een speciale klankreis en werk ik met prachtige instrumenten en muziek. Luister naar de harmonieuze, rijke klanken van de verschillende handgemaakte klankschalen, kristallen klankschalen en andere (kristal)instrumenten uit het instrumentarium van Sound Meditation. Het geluid ervan en de trillingen golven over je heen. De Nada Tarangini / Monochord maakt zijn intrede en ook de Prachtige Earth gong laat van zich horen. Daarnaast werk ik in deze sessie met de grote Chao Gong, mooie helende en ontspannende muziek met Arabische sferen en ontspannende en fijne natuurgeluiden.

De Arabian Sound Journey is een hele fijne en zachte manier om te ontspannen en het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren. Daarnaast kalmeer je het zenuwstelsel en breng je je chakra's in balans waardoor je je fijner, energieker en meer in balans voelt. De muziek en de instrumenten zijn gericht op ontspanning en de herverbinding met jezelf. Deze instrumenten geven een mooie aanvulling voor een unieke en pure klankbeleving.

In deze sessie werk ik meestal met de volgende instrumenten:

Koshi Chimes | Crystal Bowls (wortelchakra, sacraal, solar plexus, hart, keel, en derde oog en kruin) | Nada Tarangini | Earth Gong | Chao GongKlankstaven | Tibetaanse Klankschalen

Hoe ziet de sessie eruit?

Voordat we beginnen laat ik je kennis maken met wat soundhealing is en ik vertel je wat je kunt verwachten van de sessie. De sessie wordt in een fijne ambiance gegeven zodat je maximaal kunt genieten. Je mag in alle rust lekker languit gaan liggen op een matrasje om je heerlijk te ontspannen. Je krijgt een fijn hoofdkussen, een oogkussen en een lekkere zachte deken waar je fijn onder kunt liggen zodat je helemaal kunt ontspannen.

 

Sluit je ogen, laat de geluiden tot je komen en op je inwerken. Luister naar de klanken. Visualiseer gevoelens en gedachten. Voel je lichaam en de trilling in je lichaam. Geniet van de rijke en harmonieuze klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Kom helemaal tot rust.

WHAT PEOPLE SAY

“Ik heb samen met mijn moeder de Arabische sessie gedaan. En ook deze was weer zo fijn! Het was mijn 5de sessie en elke keer is het weer anders. Ik vond de Arabische sfeer heel fijn en ontspannen. Lekker geluisterd en het nieuwe snareninstrument vond ik heel mooi! Ook de woestijnstorm vond ik heel bijzonder. Heel erg bedankt weer en ik kijk al weer uit naar de volgende afspraak.”

— Leonie, Arnhem

Theeceremonie Sound Meditation Utrecht - biologische thee - ceremonie ritueel rituals spir

THEECEREMONIE

Elke sessie wordt afgesloten met een speciale theeceremonie. Tijdens dit zen moment kun je rustig nagenieten van de ervaring die je hebt opgedaan. Samen drinken we thee en kunnen we rustig napraten en ervaringen delen. Ook kun je vragen stellen onder het genot van een lekker kopje thee. Er staan verschillende biologische theeën voor je klaar zodat je verschillende smaken kunt proeven.

Arabian Sound Journey sound meditation utrecht desert woestijn vrouwen magie midden oosten arabische wereld klankschalen gong beleving bijzondere klankmeditatie ontspannen tot jezelf komen

SESSIE

De totale sessie duurt ca. 165 minuten waarvan de klanksessie maar liefst 90 minuten duurt. 

 

De sessie bestaat uit:

ontvangst & introductie

XL klanksessie

theeceremonie & afronding

Ben je benieuwd hoe anderen de sessie hebben ervaren?

Lees de reviews.

nordic sound journey utrecht sound meditation klankschalen sjamanendrum vikings kulning innerlijke reis fantasie

Kom je met iemand samen of met een groepje? Dan gaat de prijs per persoon omlaag.

Bekijk de tarieven en groepskortingen.

bottom of page